Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

GEMARINEERD VARKENSVLEES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Voor ca. 1 liter:

500 g vlees van varkenskop

5 eetl. zout

1/2 liter rijst- of wittewijnazijn

50 g suiker

1 teentje knoflook

7 cm verse gember

1 milde, rode peper

1 tl zwarte peperkorrels

 

Bereiding: 20 min,

Kooktijd: 45 min.

Rusttijd: 4 uur.

Houdbaarheid: 2 weken in de koelkast

of na wecken enkele maanden.

 

1.

Kook het vlees zachtjes gedurende 45 minuten in 2 liter water met 4 eetl. zout. Breng azijn, suiker en 1 eetl. zout aan de kook en laat dit afkoelen.

 

2.

Schil ondertussen de knoflook en de gember. Snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de gember. Was de chilipepers en snijd ze in ringen. Plet de peperkorrels in de vijzel.

 

3.

Haal het vlees uit het kookvocht en snijd het in grote blokken van 3 cm. Vul de glazen pot met de azijn marinade en de specerijen, sluit de pot en laat een paar uur trekken - in de koelkast is het vlees 1-2 weken houdbaar.

U kunt de gemarineerde varkenskop ook in kleine glazen potjes gedurende 40 min. laten koken, dan is het enkele maanden houdbaar.

 

Heerlijk gecombineerd:

Warm de stukken vlees even op, snijd ze in plakken of repen en dien lauw met wat marinade of koriandergroen als voorgerecht op.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...