Erny Posted August 14, 2012 Share Posted August 14, 2012 GEMARINEERD VARKENSVLEES(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247) Voor ca. 1 liter:500 g vlees van varkenskop5 eetl. zout1/2 liter rijst- of wittewijnazijn50 g suiker1 teentje knoflook7 cm verse gember1 milde, rode peper1 tl zwarte peperkorrels Bereiding: 20 min,Kooktijd: 45 min.Rusttijd: 4 uur.Houdbaarheid: 2 weken in de koelkastof na wecken enkele maanden. 1.Kook het vlees zachtjes gedurende 45 minuten in 2 liter water met 4 eetl. zout. Breng azijn, suiker en 1 eetl. zout aan de kook en laat dit afkoelen. 2.Schil ondertussen de knoflook en de gember. Snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de gember. Was de chilipepers en snijd ze in ringen. Plet de peperkorrels in de vijzel. 3.Haal het vlees uit het kookvocht en snijd het in grote blokken van 3 cm. Vul de glazen pot met de azijn marinade en de specerijen, sluit de pot en laat een paar uur trekken - in de koelkast is het vlees 1-2 weken houdbaar.U kunt de gemarineerde varkenskop ook in kleine glazen potjes gedurende 40 min. laten koken, dan is het enkele maanden houdbaar. Heerlijk gecombineerd:Warm de stukken vlees even op, snijd ze in plakken of repen en dien lauw met wat marinade of koriandergroen als voorgerecht op. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.