Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Gemarineerd Varkensvlees


Erny

Recommended Posts

GEMARINEERD VARKENSVLEES

(Uit: Inmaken van Hans Gerlach - ISBN: 9789044712247)

 

Voor ca. 1 liter:

500 g vlees van varkenskop

5 eetl. zout

1/2 liter rijst- of wittewijnazijn

50 g suiker

1 teentje knoflook

7 cm verse gember

1 milde, rode peper

1 tl zwarte peperkorrels

 

Bereiding: 20 min,

Kooktijd: 45 min.

Rusttijd: 4 uur.

Houdbaarheid: 2 weken in de koelkast

of na wecken enkele maanden.

 

1.

Kook het vlees zachtjes gedurende 45 minuten in 2 liter water met 4 eetl. zout. Breng azijn, suiker en 1 eetl. zout aan de kook en laat dit afkoelen.

 

2.

Schil ondertussen de knoflook en de gember. Snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de gember. Was de chilipepers en snijd ze in ringen. Plet de peperkorrels in de vijzel.

 

3.

Haal het vlees uit het kookvocht en snijd het in grote blokken van 3 cm. Vul de glazen pot met de azijn marinade en de specerijen, sluit de pot en laat een paar uur trekken - in de koelkast is het vlees 1-2 weken houdbaar.

U kunt de gemarineerde varkenskop ook in kleine glazen potjes gedurende 40 min. laten koken, dan is het enkele maanden houdbaar.

 

Heerlijk gecombineerd:

Warm de stukken vlees even op, snijd ze in plakken of repen en dien lauw met wat marinade of koriandergroen als voorgerecht op.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...