Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Wat binnen in potten telen?


Recommended Posts

Wat zou ik nu nog binnen op de vensterbank in potten kunnen telen?

 

Moet natuurlijk niet te groot worden, zoals een bloemkool.

 

Maar zou ik nu al zaadjes van bijv. paprika kunnen opkweken?

Of sperziebonen?

Ik gooi ze uiteraard voor de winter niet meer naar buiten. Alles blijft mooi op de vensterbank staan.

Link to comment
Share on other sites

Je kan altijd proberen maar het is belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid en intensiteit daglicht vanaf nu afneemt en in de winter maar beperkt is, zeker voor een raam. Ook in de zomer is binnen in pot niet ideaal voor groenteplantjes/zaailingen. Wil je toch het e.a. proberen zet de planten dan zo licht mogelijk (liefst dat het licht van meerdere kanten komt) bij een niet al te hoge temperatuur.

 

Mijn advies zou zijn om er niet aan te beginnen maar proberen kan altijd. Er zijn wel wat leden met goede ervaringen met pepers/paprika's.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Mijn advies zou zijn om er niet aan te beginnen maar proberen kan altijd. Er zijn wel wat leden met goede ervaringen met pepers/paprika's.

 

Ja precies er zijn mensen die wel goede ervaringen ermee hebben laatst kwam ik een topic tegen over pepers die nu gezaaid werden en dan binnen overwinteren om zo volgend seizoen "vroeger" rijpe pepers te hebben.... Paprika's zou hetzelfde werken denk ik, maar ook in die topic volgens mij wel de discussie van "werkt het echt of maakt het weinig verschil"...

Omdat als je zaden binnen/in de winter laat kiemen de temperatuur ook lager is (weet niet zeker of ik dat in diezelfde topic heb gelezen of over andere groentes, kunnen ook bonen zijn ) maar daar werd dus aangedragen dat als je bonen in de volle grond/zomer laat kiemen dat ze dan eigenlijk net zo snel gaan.. Doordat de kiem/opkweek tijd sneller verloopt buiten/met warm weer als dat je ze voor kiemt/opkweekt binnen... *daar spraken ze wel over begin februari/maart versus begin mei volgens mij, dus niet zo zeer "winter kweek"*

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...