Geplaatst: 3 april 201312 j Dinsdags halen wij fruit en groente op de markt, waar lelijke plekken op zitten. Of erger... dan is er amper te herkennen wat dat hoopje snot ooit was geweest. Kratten vol, voor onze varkens.Dit even als inleiding Want er zaten zo'n 15 a 20 (moet ze nog even tellen hoor) citroenen bij, die nog goed genoeg waren voor onszelf. (plus: de varkens maak je er echt niet blij mee). Ik heb al heel wat citroensap in de vriezer van een vorige keer, maar toch wou ik ze niet weggooien.Ik zocht op internet of ik het sap kan verhitten om dan in flesjes te stoppen. Zodat ze in de kelder houdbaar blijven. Want de vriezer zit al vol zat. En toen zag ik een recept voor Lemon curd. Met citroenen (check), aardig wat eieren (we hebben alweer een licht overschot), suiker (check ) en boter (zelf gemaakt, ingevroren). Het recept is vrij simpel, dus ik ga vanavond aan de slag! Je kunt het vinden op http://www.weckonline.eu http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Fruit_wecken/Citroen_curd_maken/citroen_curd_maken.html Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 3 april 201312 j Dat is een mooie aanvulling op je huidige collectie jams Good things come in small packages
Geplaatst: 3 april 201312 j Ik kan je alvast verklappen dat hij overheerlijk is! Ik heb de lemoncurd al vaker gemaakt met dit recept en hij is geweldig. Intense citroensmaak, prima gezoet. Ook lekker om in je biscuittaart te verwerken of in toetjes.
Geplaatst: 3 april 201312 j Dat moet ik ook proberen Ik heb wel eens eerder lemon curd gemaakt maar die was niet echt dik....Ben benieuwd
Geplaatst: 3 april 201312 j Auteur Hm, ik had misschien de eieren niet zo driftig moeten kloppen? De boel is wat schuimig geworden. En ook niet al te dik denk ik. Smaak lijkt goed, romig, zuur, zoetig. Morgen weet ik meer. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 7 april 201312 j Auteur Ik moest er wel een beetje aan wennen, maar ik vind het erg lekker nu! Vooral op een geroosterd broodje, op/tussen cake of taart heb ik nog niet geprobeerd. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 30 mei 201312 j Herlijk spul he? Lemon curd, maar lang bewaren kun je het niet. Als het niet erg dik geworden is volgende keer iets langer doorwarmen in de bainmarie, pas wel op als je het te heet laat worden schift het.
Geplaatst: 21 juni 201312 j Lemon Curd is heerlijk als tussenlaag in een taart. Ziet er goed uit zeg!
Geplaatst: 21 juni 201312 j Hier ook een teveel aan eieren en citroenen (gekregen ) Bedankt! Ben benieuwd! http://www.hetnieuwemoestuinieren.nl
Geplaatst: 21 juni 201312 j Auteur Ik heb er gisteren een cake-rol van gemaakt. Met slagroom. Heerlijk! Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.