Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Tree collards of tree kale gezocht


aseel

Aanbevolen berichten

Beste tuinders,

 

Weet iemand hoe ik aan Tree collards of tree kale zaadjes kom.liefst in nederland. Dit zijn engelse namen . Maar weet niet hoe het in Nederlands heet. Dat zou natuurlijke ook handig zijn. Heb op Google gezocht maar niks gevonden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vreeken verkoopt hem als mergkool https://www.vreeken.nl/163400-mergkool-couve-tronchuda, maar daar is deze wel uitverkocht helaas. Op een andere site las ik wel dat het niet zo makkelijk is om uit zaad op te kweken, maar dat het beter is om te stekken.

Ik vind het wel interessant spul. lijkt het ook niet een beetje op eeuwige moes?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat deze specifieke mergkool van Vreeken wel degelijk flink groot kan worden als je op de goede manier oogst en een paar jaar geduld hebt. Ik heb het filmpje van je link bekeken en de plant waar de teler naast staat is al een paar jaar oud,

Of het exact dezelfde soort is weet ik niet.

Ik las ook al over een soort waar geen zaad van te winnen is, waarschijnlijk al door veredeling in de Romeinse tijd, en dus alleen te vermeerderen is door scheuren of stekken.

Moeilijk geval dus, hopelijk komt er nog een reactie van iemand die er meer over weet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hem gehad, maar hij is naar mijn mening heel vies (sterke koolsmaak). Je kunt met alle kolen groene drankjes maken. Er zijn ook oude boerenkolen, die veel blad produceren. Er zijn ook mergkolen die groot worden. Ik heb een klein en groot ras gehad. Het grote ras was rond de 2 meter hoog. Ze zijn overigens in ons klimaat niet helemaal winterhard.

 

De zwarte kool is ook een goede.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht juist dat ze juist lekker zijn.volgens sommige sites. En in de youtube films zijn ze ook erg enthousiast. ????tree collards zijn in het nederlands gewoon mergkool.dat is me wel duidelijk geworden. En over de smaak moet ik nog achter komen hoe het smaakt.de walging stick Cabbage krijg ik binnenkort.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je van een sterke koolsmaak houd dan zal je hem wel lekker vinden. Ik denk dat veel mensen die groene drankjes drinken ook meer concessies doen wat betreft de smaak. Als je minder suiker gaat eten dan lijkt alles op termijn zoeter te worden en als je iets zoets eet dan is het snel te zoet.

 

Die grote is in ieder geval een hele sterke groeier. Ik denk niet dat hij heel oud wordt. Ik hem mijn planten verwijdert voordat ze een jaar oud waren (toen al 1,5-1,8 meter).

 

Ik hou overigens wel van kolen, maar meer met een milde koolsmaak (spitskool, spruiten/eigen teelt / niet supermarkt, paksoi, amsoi, palmkool, boerenkool...)

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 year later...

Hoi, ik ben net lid en was aan het zoeken op internet of deze plant hier bekent is. Ik heb hem als stekje vorig jaar gekregen van iemand die in Californië woont. Daar heet het purple collard tree. De plant maakt nauwelijks of nooit zaad, dus als je in grote getale zaden aantreft in 1 zakje, kan dit eigenlijk niet dezelfde plant zijn. Ik ben op dit moment stekjes aan t kweken. Ik wil ze best ruilen b.v. het lijkt mij een goed idee als de plant wat meer verspreid word in Nederland. De permacultuur in Amerika doet veel met deze plant zoals ik heb begrepen. Ik heb maar iets van 4 stekjes te ruil aankomend voorjaar. Af te halen in Groningen en te ruilen tegen knoflook soorten die ik nog niet heb. ( ik kweek er zo'n 50) versturen doe ik helaas niet ivm schade etc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van planten van 12cm hoog staan er op dit moment nog 1 en daar eten we nog van.

is nu ongeveer 1,5mtr, (zijdelinks ) , gaat er wel uit want ze staat in de weg, beginnen in maart weer overnieuw.

 

Wij gebruiken de bladeren (gestoomd)om te vullen met een rijst/vlees/saus mix en vouwen we dicht als een loempia, heerlijk

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...