Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    32
  • views
    972

Entries in this blog

In de startblokken voor 2018

Nou weer es een update in het Moestuinhoekje. Dat kan niet via de gsm, en dus komt het minder vaak (lees: niet ) voor. Echter wel nuttig, vanwege asdat ik zo mijn lijstjes goed bijhoud. Enfin. 2018, wat gaan we doen, nieuw, beter, anders etc.   Hieronder een lijst van de rassen die ik ga zetten met evt enkele opm nav de ervaringen dit jaar of plannen volgend jaar. Het jaartal geeft aan wanneer ik ze voor het eerst gezet heb / ga zetten.   Aardappel (allen goed bestand tegen phy.) - Annais (s

Charly

Charly

Door de maand heen

Het voordeel van een camera die rottig doet (alleen de selfie-zijde werkt, het merendeel van de tijd) is dat wanneer ik alle foto's maak met de telefoon van Lief en ze daarna niet in een blog verwerk, ik nu, nu ik wel een blogje ga maken, een prachtige timelaps kan laten zien. (En mag ik ook even hulde voor de tang-constructie die ik in vorige zin heb weten in te bouwen )   Komt ie hoor. Kijk ons aardappelveldje een maandje geleden (dit was de plexiglas kas, die eind vorig jaar een storm niet o

Charly

Charly

Het fijnste tuinseizoen is nu!

Want ergens tussen voorpret en topdrukte in, en het genot van eindelijk wat zon op je vel en aarde op de klauwen. (Want van 'dameshandjes' is na de eerste paar weekeinden niets meer over hoor ) Echt. Jongens. Hier doe je het toch voor!   In beeld de afgelopen tijd: Trots op mijn nieuwe lichting Goudse kazen (volgens recept Jorieke, elders op 't forum - ik hoop dat ik die gaten-bacterie weer heb. Vond ik toch het lekkerst )   Nog meer binnen: paprika's en pepers in grotere pot gezet. Wellich

Charly

Charly

Einde en begin

Serieuze titel he. Jaja. Zal maar met het einde beginnen, zodat ik met het begin kan eindigen. Want ja. Storm en een toch al wankel kasje... De kleine kas is niet meer.     We hebben er vandaag nog naar laten kijken door 'iemand die er meer verstand van heeft', maar ook die schudde meewarig het hoofd. Zonde hoor. Was welliswaar een krijgertje, maar had gehoopt er langer van te kunnen genieten dan 1 seizoen.   Gelukkig hebben we ons alternatief wel klaar, de grote kas. Van de kleine kas

Charly

Charly

Helemaal klaar voor 2017 (en stiekem al begonnen natuurlijk)

Na vanochtend voor het eerst over eigen ijs geglibberd te hebben (slootjes rondom ons land zijn prachtig bevroren), nu tijd om lekker warm binnen mijn zaden- en plantgoedlijst eens netjes op te stellen. Heb al mijn velden ook al uitgetekend. Gewoon met potlood nog - althans, dat was de bedoeling, kon uiteindelijk geen potlood vinden en dus met balpen lopen krassen - op ruitjes papier. Heb trouwens ook online een digitale planner uitgeprobeerd, maar dat werd me allemaal net niet naar de zin. En d

Charly

Charly

Kas, kasser, kast.

Nou, sinds augustus al op aan het wachten, maar hij is dan toch eindelijk geplaatst: Onze echte grote mensen kas!     Ja er moet nog een terras voor. Dat komt nog wel es. De stoeptegels die we daarvoor gaan gebruiken staan al klaar zoals jullie zien. Kun je overal gratis ophalen via MP. Niet het allersjiekst misschien, maar wel praktisch en functioneel. We moeten alleen nog opsluitbandjes en dan een keer een middag goed in de klauwen spugen en dan ligt het... is het idee.   Maar afijn, ik wa

Charly

Charly

Over bakjes en kassen enzo

Nou de kaas-mania van de afgelopen weken, is weer wat bedwongen. Desalniettemin liggen er 9 Goudse kaasjes klaar om gewaxd te worden, zijn er 3 meikazen gemaakt, en een dikke twee liter vanille vla. Van de Kaasmaakdag https://www.moestuinforum.nl/kaasmaakdag-19-nov-2016-t21305.html hebben we natuurlijk ook nog het camembertje (ligt na te rijpen in de koelkast) en de Blauda. Leuk om eens te experimenteren met schimmels op deze manier. Maar mijn hart ligt (op dit moment iig) bij de Goudse kazen.

Charly

Charly

Say Cheese!

Mensen wat een tof forum is dit. Op m'n voorstelrondje zijn zoveel vriendelijke reacties gekomen. Je zou er van naast je schoenen gaan lopen! Ondertussen bereid ik me voor op mijn allereerste kaasmaakdag. Er wordt druk gewerkt aan een kaaspers:   En verder zijn kaasrekjes, -bakjes, -vormen, -stremsels, -zouten, -doeken en nog veel meer ingeslagen. (Rib/lijf!) Maar zin aan joh. Man!   Verder in de moestuin voor de tweede keer de Aquadulce Tuinbonen gezet. (netje links achter) Jaja. Veel te

Charly

Charly

×
×
  • Create New...