Het fijnste tuinseizoen is nu!
Want ergens tussen voorpret en topdrukte in, en het genot van eindelijk wat zon op je vel en aarde op de klauwen. (Want van 'dameshandjes' is na de eerste paar weekeinden niets meer over hoor ) Echt. Jongens. Hier doe je het toch voor!
In beeld de afgelopen tijd:
Trots op mijn nieuwe lichting Goudse kazen (volgens recept Jorieke, elders op 't forum - ik hoop dat ik die gaten-bacterie weer heb. Vond ik toch het lekkerst )
Nog meer binnen: paprika's en pepers in grotere pot gezet. Wellicht laat ik ze in die potten, las dat ze het dan beter doen dan in de volle grond. Nog wel wat voeding ergens vandaan halen. Diana schreef over Osmocote (oid). Lekker makkelijk, want geeft langzaam de voeding af. Maar ja. Niet heel organisch... Even over ponderen nog, en op het forum zoeken natuurlijk!
Naar buiten dan! (Of nou ja, eerst de kas, toch ook een semi-binnen)
De nieuwe kas doet het goed. Wel idiote hoeveelheden van een zwart prutsvliegje dat me irriteert. Minder stevig dan een fruitvliegje, als je ze aanraakt zijn ze al weg, zo teer. Maar in zulke grote getale storen ze me toch. Ook hier nog wat research doen. Als het niet kwalijk is, mogen ze prima blijven zitten. Hoewel het wel wat viezig voelt. Afijn. De koolrabi - sla - spitskool - prei, trekken zich er niets van aan en groeien lustig voort.
Als een kind zo blij met de automatische raamopeners trouwens. Rib-lijf, maar dan heb je ook wat.
Het kapotgewaaide kasje is verworden tot hoge bak, en herbergt inmiddels een kg Tiamo AM piepers. Staan al een week of 2 in de grond.
De Bionica (ook een kg) staat in bakken sinds afgelopen weekeinde. In een cocopeat, bemeste tuinaarde en gewone aarde mengsel.
Sarpo Mira en Texla volgen met een week of 2 / 3
In bijvoorbeeld deze zakken...
(Het bedje erachter wordt een extra bed voor pompoenen, want de varkens zijn er dol op en je kunt ze schier eindeloos bewaren. Volgend jaar komen op die plek nog wat fruitbomen, denk ik nu...)
Rabarber (Red champagne) roert zich, als ook de aardbeien (frigostekken: Korona, Daroyal, wat Ostara en Ruby Ann, oh en naamloze stekken van pap)
Tot slot een tip om deze taart es te bakken. Hij ziet er bij Diana veel smakelijker uit, want ik vind stukjes veel sneller dan plakjes, bedacht ik me na de eerste keer maken. Maar man, hij is zoooo lekker!
http://www.mooiemoestuin.nl/recept/franse-appeltaart-met-frangipane-bakken/
Geniet ervan allemaal!
3 Comments
Recommended Comments