Ga naar inhoud

Liekies tuinavonturen

  • updates
    37
  • reacties
    98
  • bezoekers
    1799

Koukleum


Liekie

3026 weergaven

bibberen was het vandaag! Eigenlijk had ik het plan om de tunnel weer te voorzien van z'n plastic jasje wat ik in het najaar eraf had gehaald. Maar de suffe regen gooide roet in het eten. Dus jammer genoeg kan ik alleen maar wat melden over de voorgaande dagen. Donderdag was ik in de ochtend even op de tuin om de koude bakken wat te gieten en de spinazie komt al mooi op! Ik heb de halve bak ermee vol gegooid!

 

IMG2015031309145560831426454917.jpg

 

De kleine slaplantjes in deze en de andere bak doen het ook aardig. Niet heel snel, maar met de koude nachten snap ik dat ook wel. Ik ben allang blij dat ze groeien, want door een kleine misplanning (tot zover mijn betere-planning voornemen...) heb ik veel te veel zaaisels tegelijk en vanwege plaatsgebrek moesten ze weg uit de 'huistuin' want die werd al veel te vol met alle andere zaaisels die niet zo goed tegen de kou kunnen! Nog een reden om de tunnelkas te fixen, maar helaas.

 

IMG2015031309153093721426454923.jpg

 

De lookjes staan er nog wel een beetje zielig bij met hun gele blaadjes. Het is op die plek in de tuin echt heel nat geweest, dus ik ben allang blij dat ze zich er doorheen slaan en op de plekken waar er toch eentje geveld is door de nattigheid, heb ik wortels gezaaid.

 

IMG2015031309155724011426454930.jpg

 

Vorige week heb ik ook erwtjes en peultjes gezaaid in de volle grond en gelukkig waren die donderdag nog niet boven dus heb ik nog op tijd een netje kunnen spannen. Alhoewel, ze zouden natuurlijk ook tot op de grond opgevreten kunnen zijn... Toch maar eens checken deze week of er al iets boven komt!

 

Gisteren nog druk geweest met zaaien van aubergines Slim Jim en Snowy, tomatillo purple en nog wat pepertjes. En ook de wedstrijdkoolrabi en wat andere koolsoorten gezaaid. Moet ik toch de volgende batch sla-plantjes zsm naar de tunnel brengen, want als deze plantjes verspeend moeten gaan worden, dan heb ik echt geen plek meer!

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...