Jump to content
  • entries
    2
  • comment
    1
  • views
    783

Jeuk


hassingw

10,324 views

Naar jaren niks meer in de moestuin gedaan te hebben is er weer iets wat begint te kriebelen. Toen ik van mijn hobby mijn werk maakte en commercieel paddenstoelen ging kweken is de moestuin een beetje links komen te liggen. Een beetje is een understatement, we verhuist naar de stad en lieten de tuin achter. Nu hebben we 4000m2 aan beton in Amsterdam waar ik het mee moet doen.

 

Uit ervaring heb ik geleerd dat ik nog al een lui teler ben, ik heb nog 50 rabarber planten uit de oude moestuin en nog stuk of 60 asperge planten staan. Ik ga mij hoofdzakelijk richten op de teelt van gewassen die geschikt zijn voor meerderjarige teelt die er niet te lang over doen om op gang te komen.

 

Het is een beetje laat in het seizoen en in september begint de werkdruk al weer op te lopen tot aan december. Dus veel tijd zal ik er dit jaar niet voor hebben. Ik wil dit jaar alles klaar maken voor seizoen van volgend jaar.

 

- Rabarber vermeerderen

- Rabarber op 600L bakken zetten.

- Asperges op 600L bakken zetten.

- Aardbeien op pot zetten.

- Frambozen op pot zetten.

- Beregening, bewatering systeem aanleggen.

- Rabarber forceren in oude teelt cel (rond kerst)

- Asperges forceren

 

In verband met de stelcon en de verontreinigde grond hier in Amsterdam moet alles dus op pot.

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...