Ga naar inhoud

Moestuinieren in Lelystad

  • updates
    73
  • reacties
    74
  • bezoekers
    7273

Beloofde foto's


mkleinman

4478 weergaven

Ik had nog beloofd om foto's te plaatsen van onze twee nieuwe tuinen. Ik ben alleen de afgelopen week ziek geweest en ben er niet aan toe gekomen om ze te plaatsen. De afgelopen week bijna niets in de tuin gedaan ook om diezelfde reden.

 

De artisjokken beginnen te bloeien bij ons.

 

artisjok88821504209716.jpg

 

De kas staat nog steeds bomvol met tomaten, paprika en komkommers. Wij kunnen er bijna niet tegen eten zoveel komt er uit die relatief kleine kas.

 

De bestaande tuin wordt zo langzamerhand steeds leger. Het groenbemesterveld is leeg en die moet intussen weer regelmatig geschoffeld worden. De meeste kolen zijn er intussen uit, alleen de boerenkool, spruiten, koolraap en 1 rode kool staan er nog in. Op de achtergrond zijn nog net de eenjarige scheuten te zien van de zomerframboos.

 

tuin66701504209727.jpg

 

En onze nieuwe twee tuinen.

 

nieuwetuinen44521504209722.jpg

 

nieuwetuinen240471504209724.jpg

 

Ze zitten aan de "voorkant" van onze andere twee tuinen. Deze twee tuinen zie je dus als eerste als je het pad richting onze tuinen op komt lopen.

 

De voorste tuin wordt een tuin vol met fruitbomen. Deze tuin loopt tot de knik in het pad naar voren. Achterop naast het huisje komt nog een terras met onder andere een schommelbank.

 

De tweede tuin krijgt vooraan twee reguliere vakken voor de wisselteelt. Achteraan komt een overloopvak voor de aardappelen voor de wisselteelt. Wij mogen om het jaar 1/3e van elke tuin vol zetten met aardappelen. Alleen aangezien wij overal achterop bebouwing hebben kan dus alleen op deze tuin elk derde jaar achterop ook aardappels worden gezet. Die andere twee jaren gebruiken we ze voor bloemen denk ik.

 

Tot zover deze update.

0 reacties


Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...