Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Een verslagje van het paardenbloemenavontuur.

 

Bij de buren zag ik het grasveld vol staan met paardenbloemen en bedacht dat ik dit jaar die paardenbloemenwijn eens wilde maken. Even zoeken op het forum en er bleek ook een topic over paardenbloemenstroop en paardenbloemenjam te zijn. Ook leuk Maar eerst even een sinaasappelcitroensuikermengsel maken voor de wijn en die paardenbloemenvelden maar eens zoeken. Het veldje bij de buren is niet groot genoeg voor 5L bloemen.

 

Citrussuikerprutje (na ruim 48 uur), het ruikt heerlijk:

AN7072s32281524430227.jpg

 

Vorig jaar had ik een mooi weiland gezien en toen ik wilde plukken was het al wat aan de late kant voor de bloemen en bleek er ook net gemaaid te zijn. Dit jaar wel op tijd voor de bloemen, maar toch was er al gemaaid helaas. Gelukkig was er tegenover ook een veld vol zo leek het, maar we plukten met pijn en moeite 2L bloemen. Nog een 100m verder bleek een veel mooier (natter?) veld te zijn waar veel meer, maar ook nog eens frissere bloemen stonden. 5L bloemen check!

AN7070s15271524430214.jpg

 

De bloemen diezelfde avond nog gekookt met alle groen er nog aan. Na 24u trekken de boel gezeefd en dat leverde wel een aardig zwart sapje op. Omdat ik op dag 1 zowel suikermengsel maakte als paardenbloemenwater heeft het gezeefde paardenbloemenwater nog een dagje in de brouwemmer moeten wachten voor de suiker erbij mocht. Vanmiddag was het zover. Eerst wat 'water' uit emmer genomen om de verse bakkersgist in op te lossen en de opgeloste gist vervolgens weer in de emmer gedaan samen met het citrussuikermengsel. En nu een weekje wachten. De gist zorgde voor een mooi wit laagje bovenop het donkere water:

AN7080s18731524430227.jpg

 

 

Ondertussen werd het veldje bij de buren elke dag geïnspecteerd op goed openstaande bloemen voor de paardenbloemenstroop. Gisteren stroop gemaakt waarbij de paardenbloemen ruim 5 uur hebben getrokken, dat levert een donkere stroop op met een licht bittertje. Ik kon het niet laten om vandaag nog een keer te plukken. Dit keer 1 uur laten trekken en deze stroop is beduidend lichter van kleur. Had de rest precies hetzelfde willen doen, maar ik vergiste me in de hoeveelheid, dus in deze versie zit in verhouding 2x zoveel citrus. Ook lekker

Links een potje van gisteren:

AN7083s14091524429431.jpg

0 reacties

Aanbevolen reacties

Er zijn geen reacties om weer te geven.

Gast
Voeg een reactie toe

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.