Jump to content

Recommended Posts

Posted

Het was wel even goed zoeken tussen appelstroop- en stroopwafelstrooprecepten, maar volgens mij bedoel ik zoiets:

 

Golden Syrup (lichte suikerstroop) zelf maken

 

Anders, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

 

Ingrediënten

 

* VOOR 1 LITER

* 1 kg witte kandijsuiker

* 450 ml water (paardenbloemenkookvocht... )

* 3 el citroensap

 

Bereiden

 

Breng in een pan de kandij met het water aan de kook. Voeg zodra de massa kookt het citroensap toe en laat de stroop op een zacht pitje ca. 10 minuten zachtjes doorkoken. De suikerstroop zou nu ingekookt moeten zijn tot 1 liter. Haal de suikerstroop van het vuur en laat hem afkoelen.

 

Giet over in een schone pot met deksel.

Bron: http://www.ah.nl/kookschrift/recept?id=367811" onclick="window.open(this.href);return false;

 

 

En dat water is natuurlijk het paardenbloemenkookvocht... dat geeft ook een prachtige kleur...

Posted

ja gelijk vraagje ik sta dat spul te koken maar onze winkel heeft weer geen kandij suiker, nu ga ik nog naar een andere winkel maar als die ook geen witte kandijsuiker verkoopt, wat kan ik dan doen daarvoor in de plaats.

Players only love you when they're playing.

Posted

Oke nou ik heb warm geproefd , lekker maarja warm zegt nog niet zoveel,

mijn fruitnetjes moesten leeg dus 3 sinasappel en 1 citroen en van laatste ook schil meegedaan, 5 potjes jam en 3 stroop

plus van elk een schaaltje om te proeven.

 

Is er nog een eetbare bloem waar we zelfde mee kunnen doen, oostindischekers, roos, dahlia, viooltje en weet ik wat smaakt eigenlijk nergens na dus dat heeft geen zin.

Waarschijnlijk een munt waar we veel van hebben zou kunnen, de groene appelmunt ofzo, lijkt dat jouw wat of zou dat helemaal niet gezond zijn zomaar met een munt een stroop maken ?

 

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

Players only love you when they're playing.

Posted

Vonden ze het wel lekker ?

Ik wel beide paardebloem zowel jam als stroop vindt ik de moeite waard, was goed idee van Leslie om over de jam te beginnen en

Jasmin de stroop dank U Dames

Players only love you when they're playing.

Posted

Ik wil het ook maken, weet nog niet wat, stroop of jam.

Nu nog op zoek naar paardenbloemen waar niet heel honds soest overheen heeft staan pissen.....

Of vergast.

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

Posted

met 1 x sap maken kun je ook beide maken dat heb ik de laatste x gedaan, persoonlijk vindt ik de jam het lekkerst maar visite de stroop

moeilijk kiezen dus

Players only love you when they're playing.

Posted

Ik heb schone paardenbloemen gevonden dus dinsdag ga ik aan de slag.

Leuk!

Hans, dank voor je tip, je gaat door voor de tip van de week...

Men zegt wel: “Je bent wat je eet, maar wie wil er nu een krop sla zijn?”

  • 11 months later...
Posted

Bij mij staat het sap nog uit te lekken. Ik heb in eerste instantie een Frans recept gevolgd van paardenbloemengelei (cramaillote) Dat maak je met 365 paaardenbloemen en vanille-extract.

We zijn allemaal kinderen van de Aarde  🌎

Posted

ik hoor me deksels van de potjes een klik geven als ze tijdje staan betekend dat wat ?

 

Tijdens het afkoelen??

 

Dan trekken ze vacuüm en dus de deksel naar binnen omdat de lucht krimpt.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...