Ga naar inhoud

Anja's Blog

  • updates
    6
  • reacties
    11
  • bezoekers
    724

5-5-2012


Anja

13071 weergaven

Vandaag maar weer eens foto's van alles gemaakt. Wat is het leuk om alle foto's te bekijken en te vergelijken met de vorige keren.

 

In één van mijn vorige berichten had ik het er over dat de andijvie niet goed groeide. Ik had de moed al opgegeven toen ze een groeispurt kregen. Ondertussen staan er 4 in een mand in de tuin. Waarschijnlijk had ik ze veel eerder in de tuin moeten zetten, maar al doende leert men hé

 

De tomatenplanten zijn dood gegaan. Ik ben er nog steeds niet achter wat het was maar ben wel blij dat het nou gebeurde en niet over een maand. Ik heb nou namelijk (dankzij het advies wat ik op mijn vorige bericht kreeg) nog opnieuw kunnen zaaien. Hopelijk gaat het dit keer beter. Ik lees vaak dat tomatenplanten vrij makkelijk zijn, maar ik moet bekennen dat ik er toch wat moeite mee heb.

 

Ik heb nou twee tomaten planten die al wat groter zijn en het (tot nu toe) redelijk doen.

tomaat-gr-(3)84761336235583.JPG

tomaat-gr-(6)93831336235624.JPG

 

Daarnaast heb ik dus een aantal opnieuw gezaaid. Hier zit ook de vleestomaten bij die ik heb gekregen:

tomaat-gr-+-vlees-(1)89641336235625.JPG

 

De tiny tim groeit naar mijn idee niet zo best. Ze zijn nou zo groot als de lengte van mijn duim... Ik zal er morgen wel even een foto van maken.

 

De augurk groeit heel erg snel! Sneller dan ik had verwacht. Ze staan er nou zo bij:

augurk-(2)31231336235601.JPGaugurk-(3)88651336235603.JPG

 

Ze zijn eigenlijk te groot voor de pakken waar ze nou in zitten. Ze moeten dit nog één nachtje vol houden en dan krijgen ze morgen een grotere "woning"

 

De paprika's hebben heel lang stil gestaan. Uiteindelijk begonnen ze deze week weer te groeien. Ik lees overal dat het tel aat is om ze nou nog te zaaien. Nou zijn die van mij van maart maar nog erg klein. Ik zie wel wat het wordt en ander kijk ik of ze kunnen overwinteren zodat ik er volgend jaar wat aan heb.

paprika-(1)17821336235606.JPG

 

Als laatste nog een foto van de stokbonen. Deze groeien erg snel! Ik heb ze 2 weken geleden gezaaid en op dit moment staan ze er zo bij:

stokboon-(1)86721336235606.JPG

 

En ook nog één die volgens mij niet helemaal weet wat de bedoeling is..

stokboon-(2)73321336235622.JPG

 

Genoeg foto's voor vandaag. Ik zal binnenkort ook nog wat foto's maken van wat er in de kas en tuin staat, maar daar regent het nou te hard voor

 

Ik moet toegeven dat het zaaien e.d. veel tijd en energie kost maar ik vind het zo leuk! Ik ben ook erg blij dat ik dit forum tegen ben gekomen. Ik heb hier al zoveel geleerd en ondanks dat het mij niet lukt om overal op te reageren ben ik erg blij met alle adviezen van de profs.

4 reacties


Aanbevolen reacties

Hoi, misschiem moet je de tomaten planten eens verpotten,zodat ze wat dieper komen te staan, wat mestkorrels of koemest korrels erbij,en dan hopelijk eens een keer een zonnetje dan komt het echt goed.

Link naar reactie

Dat had ik ook met mijn andijvie. Kwam eerst niet op, en sinds vorige week ineens floeps een paar plantjes

Link naar reactie
Hoi, misschiem moet je de tomaten planten eens verpotten,zodat ze wat dieper komen te staan, wat mestkorrels of koemest korrels erbij,en dan hopelijk eens een keer een zonnetje dan komt het echt goed.

 

Bedankt voor de tip. Ik was zelf al blij dat ze dit keer in ieder geval blijven leven. Ik heb ze vandaag in een grotere/hogere bak gezet en dus dieper geplant. Hopelijk zal het nou wat beter gaan. En tja die zon... ben bang dat we die de komende dagen nog niet gaan zien.

 

Dat had ik ook met mijn andijvie. Kwam eerst niet op, en sinds vorige week ineens floeps een paar plantjes

 

Leuk he! Ik had dat ook echt niet meer verwacht. Ik heb nou één mooi kropje en drie kleine kropjes. Alleen ligt het nou allemaal plat door een dikke hagelbui vannacht maar hopelijk komt dat wel weer goed.

aangepast door Anja
Link naar reactie

Hoi, ja het wordt nu echt eens tijd voor de zon, vergeleken bij vorig jaar,o wat hadden we het toen goed, maar toen was de zomer weer niets, hopelijk krijgen we de zomer dit jaar wel, en zet dit niet meer zolang voort. Maar ja Holland je weet het maar nooit. succes in ieder geval.

Link naar reactie
Gast
Voeg een reactie toe

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...