Ga naar inhoud

willemGN

Members
  • Aantal items

    341
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    G..
  • Beroep
    Eigenlijk wil ik wel naar Brabant. Heeft iemand een stekkie voor mij? Heb al een min of meer losse arbeidsafspraak

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Beste mensen, ik sla even over dit jaar. De reden is dat mijn woningstichting binnenkort een grote renovatie gaat starten. Tot volgend jaar!
  2. wat wil je ermee gaan doen? Verlichting, (water)pomp, verwarmen...
  3. Op mijn balkon was het in het voorjaar tot ver in juni een slagveld onder de tomatenplanten om te overleven, door de toch wel lang aanhoudende Noordwester. Nu de eindbalans opmakend ben ik erg tevreden met Blak Cherry en Ny(a)gous. Beide zijn prettig zoet. Andere 'Black tomato' soorten zoals Black Krim en Paul Robeson hebben door een tekort aan zonlicht niet de zoete smaak meegekregen, qua textuur hapte het wel lekker weg. De Roma/Pruimtype tomaten komen zeker weer terug, regelmatig een soeppie is zeker een aanrader. Volgend jaar weer andere soorten op het menu. Wil eens wat meer fruitige type's hebben. Hebben mensen daar ook ideeën bij?
  4. Dat is toch een soort die tevens dikwandig is? En lekker zoet. Ben zelf voor volgend jaar toch weer eens aan het kijken naar paprika's voor buiten. Liefst dikwandig.
  5. Nou dan doe ik mee @woldistel ; met een fraai verhaal uit dit tomatenjaar. Op het balkon heb ik dit jaar een aantal (3) Roma-pruim type tomaten staan en af en toe vraag ik aan mezelf " En heb je zin in in een mok zelf gemaakte Cup-a-soup van de tomaten van het balkon?" En het volgende moment sta ik dan alweer 3 -4 Roma tomaten te oogsten, klein te snijden de weinige zaden te oogsten en in een pannetje met een weinig water en wat bouillon de stukjes tomaat te koken. De zaadjes gaan op een stukje papier om te drogen. Erg lekker en kan ik denk ik een weekje zo doen
  6. het was niet echt mijn jaar... Op de volkstuin nauwelijks groei in de paar tomatenplanten die er stonden en binnen een week na planten zou er phytophthora in moeten zitten en waren de meeste planten weggegrist. Daardoor ook geen oogst kunnen krijgen van deze soort. Gelukkig nog wel een paar zaadjes voor het volgende jaar. Hoe smaakt ie trouwens?
  7. Hebben mensen bij de fraaie foto's en omschrijvingen nog plek voor een beetje smaakomschrijving? Ik heb nu voor het vierde jaar op rij tomaten op het balkon en in de smaak missen ze een beetje de zon. Ondanks dat ben ik dit jaar aangenaam verrast door Black Cherry. Iets van een zoetje met een onderstroom. En een Cherokee of black tomato die daar op lijkt. Die was in ieder geval prettig zoet. Een ander soortje wat me verbaasde was een dit jaar rood-paarse vleestomaat uit de winkel die verrassend zoet is geworden. Het origineel had een beetje starre tomatensmaak en was rood prima om en eitje mee te bakken. Ik had ook wat SungoldF1 van Lidl van planten van vorig jaar weer gezaaid, dat leverde een oranje meer zure(!) tomaat op. Zijn er ook mensen die volgend jaar weer tomaten gaan zetten ? Zoek zelf eigenlijk een soortje om ketchup te maken (en ook een recept.)
  8. Is het niet al aan de late kant? Om nu nog te gaan zaaien? Plantjes waren al 10 cm hoog
  9. @Roland niet meer, ik wilde even flink uitpakken dit jaar.
  10. alle zaadjes waren gezaaid zijn dit jaar wel opgekomen, alleen had ik twee knijpflesjes een met water (om alvast op kamertemperatuur te laten komen) en een flesje met transparante ruitenreiniger en die laatste had ik met een duf hoofd gebruikt over de tomaten. Toen ik erachter kwam was het al te laat....
  11. Altijd interessant om te volgen wat voor technieken mensen hebben om oude zaden te laten ontkiemen. Zou van mij best een topic mogen zijn.
  12. mochten mensen nog op zoek zijn naar verbazingwekkende kruisingen of soortjes kijk eens bij deze meneer Tomatenfluesterer.at
×
×
  • Nieuwe aanmaken...