Jump to content

willemGN

Members
 • Posts

  318
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  G..
 • OCCUPATION
  Eigenlijk wil ik wel naar Brabant. Heeft iemand een stekkie voor mij? Heb al een min of meer losse arbeidsafspraak

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik kwam dit filmpje tegen op YT van een volgens mij Zuid Koreanse maker. Deze teelt de paprika's buiten en deze haalt de eerste drie etages weg met bloemen, en laat vanaf de vierde etage bloemen uitlopen tot paprika's enig idee waarom? Filmpje
 2. inpakken van exotische planten zijn ze volgens mij wel goed in bij https://www.facebook.com/openexoten met kerstverlichting en noppenfolie etc.
 3. ik kan even niet op de naam komen. Wat ik wel weet is dat het plantje ook kleine bolletjes produceert en dus nog lang aanwezig kan zijn daardoor.
 4. Persoonlijk vind ik de stijl van mevrouw onkruiD wel aardig en compleet, in hoe ik zou willen weten hoe een tomaat smaakt.
 5. sorry het is voor mij nieuw. Vandaar de verwarring. Het is steenwol. Blokjes van ca 2 x 2 x 4 cm. Maar voor mij is de term glaswol meer vertrouwd. De steenwolblokjes gaan straks in een bak met hydrokorrels en dan het balkon op. De steenwolblokjes ben ik gestart ivm de rouwvarenmug die niet weg wilde gaan. Ik zag Laer dat er ook andere typen blokjes te koop zijn die gebaseerd zijn op een mengsel van verschillende dingen.Iets van easy plant volgens mij. Voor mij is het dit jaar dus meer testen of dat als teelsysteem goed werkt tov potgrond. Vandaar ook dat ik door ga met de gewonnen zaadjes van vorig jaar. En nog weer een jaar geen zaadjes koop, als het lukt ga ik volgend jaar verder met hydrokorrels en anders weer terug naar potgrond. Reden is dat ik de hydrokorrels kan hergebruiken (wel met behulp van meststoffen, welke moet ik dt jaar ook uitzoeken net als 'peilbeheer' paprika is daar volgens mij erg kritisch in. Daarom gaan ook een aantal tomatenzaailingen hetzelfde traject in. Tomaten zijn nog niet gezaaid!) en potgrond als medium is na een jaartje wel compleet uitgewerkt. Daarnaast kijk ik ook wat mogelijk is in 10 liter potten. Heb die gewoon niet groter. Dit jaar dus veel puzzelplezier voor mij
 6. nog niets. dacht dat voor de eerste weken een en ander wel in het zaadje zit. Als er tips zijn, zijn ze welkom.
 7. Het is inderdaad glaswol. Voornaamste reden om dat eens te proberen was de rouwvarenmug en die blijft nu weg... Verder is het wel een ontdekkingstocht voor mij wat en hoe verder oa met plantenvoedingsstoffen.
 8. Een aantal zaden van de punt paprika's van vorig jaar in potjes gedaan en na ruim 10 dagen ziet het er zo uit. (linksboven aubergine)
 9. Een dag die goed bereikbaar is met het (bus)OV ben ik voor!
 10. ik wil het dit jaar met hydrokorrels gaan doen omdat het volgens mij schoner is op een balkon dan potgrond en dan inderdaad vaker bemesten. Ben er nog druk mee aan het ontwerpen hoe ik een en ander verder wil aanpakken.
 11. @Ton D wat is tikken? Of is dat hetzelfde als bij tomatenplanten de trosjes wat heen en weer 'schudden' voor bevruchting? Ga zelf tussen de paprika's op het balkon dit jaar een poging wagen om aubergine te plaatsen. Wil ze in hydrokorrels plaatsen. Heeft iemand daar ervaring mee?
 12. Die heb ik dan weer niet. Maar wel ca 100 zaailingen van met name willekeurige citroen en mineola varianten als ik die heb opgegeten en de pitjes overblijven. Ze zijn nu 1-2 jaar oud. En met name de mineola's vinden het niet leuk(meer) nou ja gewoon weer wat bij zaaien. Kijken wat het wordt. In ieder geval een leuk rijtje kamerplanten mijn iphone6 die al een keertje flink verkeerd gevallen is, heeft er wel steeds meer moeite mee een foto van te maken. Nouja gaat om het idee .
 13. Dank je wel aan iedereen die de biozadendoos heeft mogelijk gemaakt. Zelf ga ik dit jaar vooral op het balkon aan de slag, met mijn paprikazaden van de vruchten vorig jaar geoogst op het balkon aangevuld met nieuwe zaden van zowel gekochte als afgelopen jaar nog weer gekochte vruchten en dit jaar wat strenger selecteren op smaak en dikte van de wand van de vrucht. En dit jaar 4 planten op hydrokorrels in een 10 liter emmer. Volgende x ga ik zeker weer meedoen met de (bio)zadendoos. 😊
 14. De 'Magicbox' met Biozaden heeft zojuist de Utrechtse Heuvelrug aangedaan en @Sin Fronteras is de volgende speler die de doos aantikt in de estafette die ergens in 2021 begon. Daar ligt nu de stok voor het vervolg @Flup
 15. staat er keurig bij @appelvrouw ik ben nog even aan het wachten op mijn steenwol stukjes van Alie. Had de afgelopen jaren nogal last van de rouwvarenmug. Nu eens kijken of dit beter gaat. Waar haal je jouw soortjes vandaan? Ben zelf een beetje aan het wuppen tussen doorgaan met het experiment wat ik vorig jaar ben gestart ben (en kijken of ik een eigen balkonsoortje kan creëren) of nieuwe zaden kopen.
×
×
 • Create New...