Jump to content

willemGN

Members
 • Posts

  326
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  G..
 • OCCUPATION
  Eigenlijk wil ik wel naar Brabant. Heeft iemand een stekkie voor mij? Heb al een min of meer losse arbeidsafspraak

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. dit jaar was ik even met andere dingen bezig, maar wil volgend jaar weer mee doen.
 2. Volgens mij is dat een soeptomaat. Volgend jaar nog eens weer zetten, als ze klaar zijn even in warm water het velletje eraf, dan in kleine blokjes snijden. Zo in de pan zonder extra water! Goed blijven roeren en meestal heb je na 5 minuten al een soeppie. (*) Na smaak nog wat bouillon toevoegen. Zaadjes er uitfilteren (kan ook voor het koken, dan kun je ze weer gebruiken om te zaaien) met een zeef en klaar is Uw (basis)tomatensoep. (*) bij een hoeveelheid voor 1-2 borden soep.
 3. ik merk dat mensen al bezig zijn met een vooruitblik naar 2023 voor de tomaten(zaden) daar ben ik ook mee bezig. Nu had ik het eerder over Sungold F1 die qua smaak prima is, alleen snel last heeft van scheuren. Nu zijn er verschillende gedehybrydizeerde varianten te vinden zoals deze Gobstopper uit Ierland. Tomato, Gobstopper (Organic) Solanum lycopersicum. Yellow/Green Cherry. 60 days. Indet. Early yellow cherry tomato with green flesh that is visible through the skin. A fruity and sweet, de-hybridized Sungold with a unique outcome, completely unlike its parent. We find it less fruity than Sungold, with different flavor characteristics. Split resistant and keeps very well both on the plant and once harvested. Strong vines grow very tall. Thrives in climates such as western Oregon and Ireland. Bred in Ireland, and she was our original seed source. Introduced to the US by the Seed Ambassadors Project in 2008. . Wat zijn jullie ervaringen en/of gedachten bij deze variant en zijn er nog andere alternatieven van Sungold (niet F1)die het waard zijn te proberen.
 4. Waren mijn paprika's dit jaar niet zo blij met het balkon, de tomaten doen het prima. Allen die van Roland (die in de volkstuin staan) hadden er niet z'on zin in. Vooral de Sungold F1 heeft een grote groeikrachtige plant opgeleverd met een aardig oogst. Je kunt hem prima als open struikvorm laten groeien. Enig nadeel bij mij omdat het buiten op het balkon is, is het watergeven is wat lastig in te schatten als het de ene dag 25 en de andere dag 30 graden is met als gevolg barsten van de vrucht. Alleen het zijn er dan weer lekker veel en dat werd een geel/oranje tomatensaus bij de macaroni
 5. Zie je al wel vruchtbeginsel?
 6. En hoe is het ermee? (vooral met de paprika's dan )
 7. Heb je ook tips voor bemesting? Ik gebruik zelf vooral koemestkorrel van Aldi en in het begin van de teelt vloeibare plantenmest.
 8. Tja bij mij zaten de paprika's dit jaar in het bakje met flop, jammer genoeg. Hier in Groningen heeft tot half juli een pittige NW-wind gestaan met veel bewolking dat in combinatie met dat het in hydrokorrels heeft gestaan, heeft er voor gezorgd dat de planten al snel zijn vertrokken. De hydrokorrels zijn inderdaad droog en ik had meer van de capillaire werking verwacht. Volgend jaar weer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Aan alle mooie paprika telers het ziet er fantastisch uit
 9. Ik kwam dit filmpje tegen op YT van een volgens mij Zuid Koreanse maker. Deze teelt de paprika's buiten en deze haalt de eerste drie etages weg met bloemen, en laat vanaf de vierde etage bloemen uitlopen tot paprika's enig idee waarom? Filmpje
 10. inpakken van exotische planten zijn ze volgens mij wel goed in bij https://www.facebook.com/openexoten met kerstverlichting en noppenfolie etc.
 11. ik kan even niet op de naam komen. Wat ik wel weet is dat het plantje ook kleine bolletjes produceert en dus nog lang aanwezig kan zijn daardoor.
 12. Persoonlijk vind ik de stijl van mevrouw onkruiD wel aardig en compleet, in hoe ik zou willen weten hoe een tomaat smaakt.
 13. sorry het is voor mij nieuw. Vandaar de verwarring. Het is steenwol. Blokjes van ca 2 x 2 x 4 cm. Maar voor mij is de term glaswol meer vertrouwd. De steenwolblokjes gaan straks in een bak met hydrokorrels en dan het balkon op. De steenwolblokjes ben ik gestart ivm de rouwvarenmug die niet weg wilde gaan. Ik zag Laer dat er ook andere typen blokjes te koop zijn die gebaseerd zijn op een mengsel van verschillende dingen.Iets van easy plant volgens mij. Voor mij is het dit jaar dus meer testen of dat als teelsysteem goed werkt tov potgrond. Vandaar ook dat ik door ga met de gewonnen zaadjes van vorig jaar. En nog weer een jaar geen zaadjes koop, als het lukt ga ik volgend jaar verder met hydrokorrels en anders weer terug naar potgrond. Reden is dat ik de hydrokorrels kan hergebruiken (wel met behulp van meststoffen, welke moet ik dt jaar ook uitzoeken net als 'peilbeheer' paprika is daar volgens mij erg kritisch in. Daarom gaan ook een aantal tomatenzaailingen hetzelfde traject in. Tomaten zijn nog niet gezaaid!) en potgrond als medium is na een jaartje wel compleet uitgewerkt. Daarnaast kijk ik ook wat mogelijk is in 10 liter potten. Heb die gewoon niet groter. Dit jaar dus veel puzzelplezier voor mij
 14. nog niets. dacht dat voor de eerste weken een en ander wel in het zaadje zit. Als er tips zijn, zijn ze welkom.
 15. Het is inderdaad glaswol. Voornaamste reden om dat eens te proberen was de rouwvarenmug en die blijft nu weg... Verder is het wel een ontdekkingstocht voor mij wat en hoe verder oa met plantenvoedingsstoffen.
×
×
 • Create New...