Jump to content

Kevins Moestuin

Members
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Vraagje: Dit ia het eerste jaar dat ik pompoenen kweek en ik probeer een butternut omhoog te begeleiden nu gaat dat prima maar heb ik nog geen enkele bloem aan mijn pompoen plant. Ik vraag mij nu af of dit normaal is of dat mijn pompoen plant veel te laat vrucht gaat dragen voor ons klimaat en de vruchten straks niet goed ontwikkeld zijn.
 2. @Mellie toch bedankt voor de reactie ben heel erg benieuwd hoe die gaan smaken wellicht toch beide proberen. En dan met vogelnettem beschermen.
 3. @permanatuurtuin zo te lezen heb jij een prachtige vooraad van blauwe bessen soorten gebasseerd op jouw reactie heb ik de volgende soorten op mijn lijst gezet. Rubel, Legacy, Liberty, Hannahs choice, Hardy Blue, Toro, Horth blue petite, Elisabeth, Ozark blue, Bluegold, Patriot. Ik twijfelde nog over 2 a 3 soorten heb jij ervaring met de volgende soorten van vreeken. Flamingo, mini pinki / pink popcorn en Pink lemonade / pink marmalade. Ook een vraagje over aankoop hoogte, wat raad jij aan als minimale aankoop hoogte het lijkt nogal te verschillen, sommige tussen 30 a 40 cm andere tussen 60 en 80 cm. Alvast bedankt.
 4. @Mai [email protected] dankjewel voor de fotos, heb even gekeken kan ze nog niet duidelijk zien hier en daar wel mini stipjes maar dat zouden ze al goed kunnen zijn, dacht voorheen dat het luis was. Na dit seizoen denk ik dan de planten tot 2 cm boven het hart af knippen? Om zo van de trips af te komen en volgendjaar beschermen ertegen.
 5. @Mai Pensato zijn trips hetzelfde als bladluis? Deze zitten namelijk wel op enkele aardbei planten.
 6. Hoi allen, Ik lijk last te hebben van aarbeien die uitgedroogd ogen echter aan dezelfde plant zitten ook hele goede aarbeien wat zou dat kunnen zijn? Met mijn watermeter zitten de bakken altijd tussen de 5 en de 9 enige uitzondering is als die 4 aangeeft en het die dag gaat regenen dan geef ik geen water bij. Zou het dan aan de bestuiving liggen? Teveel voeding? Of toch met water te maken? Zijn eerste jaars planten. Zie foto van aardbei
 7. @weknowbeter een goed en duidelijk antwoord wat direct over komt dan een mooi antwoord wat nergens op slaat
 8. @weknow harstikke bedankt voor uw uitgebreide antwoord harstikke blij mee dan laat ik ze gewoon staan en ga ik ze in toom snoeien. En dan volgend jaar de techniek proberen met gaas over de bovenste takken. Ook lijk ik last te hebben van aarbeien die ogen uitgedroogd echter aan dezelfde plant zitten ook hele goede aarbeien wat zou dat kunnen zijn? Ik laat de aarbeien niet onder de 5 komen met zo watermeter zit altijd tussen de 5 en de 9. Kan het dan bestuiving zijn? Teveel voeding? Of toch met vocht te maken? Zijn eerste jaars planten.
 9. Ik heb zojuist een stuk volkstuin gehuurd van 200 vierkante meter, hierop staan 3 kersenbomen die al aardig gegroeid zijn en vrucht dragen echter kon niemand mij vertellen of het gaat om zoete of zure kersen en sinds de vogels de meeste kersen al weg gegeten hebben kom ik er op smaak lastig achter, ik heb wel een foto van een nog onrijpe kers kunnen maken wellicht dat iemand hier er meer vanaf weet gebasseerd op de fotos.
 10. @rorror dankjewel, als ik weer deze error krijg zal ik een screenshot maken en deze onder de post toevoegen
 11. @loes harstikke bedankt, dan zal ik even uit moeten zoeken hoe ik het plaats in nieuwe update i.p.v. het update stukje
 12. Vraagje hebben andere moestuiners op dit forum ook regelmatig error 522 en dan een kruisje bij de connection vanaf het forum staan. Ik ben hiet vrij nieuw maar ervaar eigenlijk altijd een website die heel langzaam laad of error 522 geeft. Ook heb ik meerdere keren een moestuinseizoen post geprobeerd te creƫren elke keer maakt hij deze aan maar ik kan deze nergens terug vinden niet onder aangemaakte posts of op het tab moestuinseizoen, heeft iemand hier advies voor??
 13. @fre3ke Ik vermoed zelf dat het opstarten van projecten iets is wat gewoon in sommige zit. Ik geloof je nu al op je woord dat de projecten veel tijd gaan kosten en zal ook met een duidelijk plan aan de slag gaan om het enigzins in toom te houden. Zojuist ook een 200 vierkante moestuin mogen huren in de volkstuin voor maar 26 euro per jaar. Dus ook hier zal ik voorzichtig wat moois van gaan maken.
 14. @Lia56 Tot nu toe gaat het meeste voorspoedig vooral de grote projecten gaan super. Wel wat kleine tegenslagen gehad waaronder de koolvlieg, en mijn tuin blijkt op meerdere mieren colonies te zitten, verschillende nesten zijn actief waaronder normale zwarte en rode mieren maat ook een heel dik soort met elk een koningin actief. Maar van tegenslag leren wij weer en voor alles is een oplossing
×
×
 • Create New...