Jump to content

willemGN

Members
 • Posts

  281
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by willemGN

 1. Wie weet welk plantje ik hier te pakken heb. De hele familie heeft zich flink uitgezaaid op mijn balkon. Zat te denken aan of Koreander (wat het niet was volgens kenners) of Larkspur. Sorry ben ff de NL-se naam kwijt. Of is het dan toch iets anders?
 2. Hebben mensen ook ervaring met Paprika Paragon (voor buitenteelt) plaatje van Buzzy seeds laat interessante resultaten zien. En is Yolo of Cal Wonder eventueel een goed alternatief?
 3. ik heb het wel met uien gedaan. En ik weet niet helemaal of het resultaat hetzelfde is, maar dat hoor ik dan wel weer, ik zei ze voor en als ze een flinke spriet zijn poot ik ze uit beetje vergelijkbaar met prei alleen dan iets minder diep. Geeft bij mij en wat beter resultaat dan ter plekke zaaien. Welke soorten ga je zaaien?
 4. Hallo Flup, leuke dingen heb je al in je tuin staan. En dank je wel voor de tip van de tomaten en zonnebloempitten. Daar kan ik weer wat mee verder puzzelen. Met pronkbonen als je een beetje gaat zoeken kun je het ook mooi maken doordat ze met verschillende kleuren bloemen kunnen bloeien.
 5. Ik vind deze dan wel weer interessant van Baldur (uiteraard) dit naar lekkere camembert kaas, kaasplant (Paederia lanugino) , smaakende kruidje geeft het aroma pas prijs bij het kauwen of snijden. Spannend voor in ondermeer de sla. om mee af te trappen. Andere leuke tuintrends of aanraders mbt smaak of mooie bloemen etc zijn ook welkom om hier te vermelden. Ik wil bijvoorbeeld zelf dit jaar met hydrophonic-systeem sla en eventueel van die laag blijvende tomatenplantjes op het balkon proberen, na een stevig slakkenjaar in de volkstuin. En eetbare dikke zonnepitten heeft iemand daar een adresje voor om die als zaadgoed te bestellen? (Liefst met een soortnaam.)
 6. Het was even stil van mijn zijde. De tuin had dit jaar veel slakken (meer dan op natuurlijke wijze aanwezig zouden kunnen zijn.) En de peperplantjes hebben het dan ook niet gered. Toch kijk ik met veel stelling uit naar de teeltwedstrijd 2021
 7. Guldenroede kan een aardig wortelcomplex aanleggen en dan ineens omhoog komen is mijn ervaring. Daarom heb ik het weggedaan. Want ook via uitzaaien gaat ie snel.
 8. Daar had mijn zaailing geen last van toen die begon te dragen moest helaas verhuizen dus nu weer opnieuw beginnen... Pitten zijn welkom 😇
 9. perzikboom gewoon altijd snoeien, blijft een forse groeier en dat is niet erg. Waarom dan wel fors snoeien na de bloei of na de oogst? Nou de vrucht komt op de een - tweejarige takjes, en die komen anders wel heel erg hoog te zitten en je kijkt tegen kale takken aan. Wat wel helpt is om een 3-4 takken te laten groeien tot een lengte van 3 meter! en dan te gaan buigen (net boven horizontaal leiden.) dan zijn dat je hoofdtakken en kun je daar zijtakken op laten ontwikkelen en weer weg snoeien. tenminste dat systeem heb ik een tijdje geprobeerd met mijn perzikboomzaailing.
 10. ik zag de eerste slakjes van het jaar alweer rondkruipen...
 11. leuk ! hoe ben je daar zo verzeilt geraakt?
 12. ik had voor dit jaar de moederbollen gekocht bij wat Eko-winkels (Franse en Spaanse) die willen nog niet snel opkomen. En bij een Chinese winkel Chinese die staan nu bijna allemaal boven.
 13. mijn wedstrijdpeppers zijn inmiddels ook gezaaid.
 14. Dank je voor de info. Zijn er ook mensen dieppannen hebben bij tomatofest gaan bestellen en ik dan mee kan liften met wat Greek tomaat zaden?
 15. Waar haal je daar nu de zaden voor vandaan?
 16. De soorten die je noemt bij Vreeken zijn wel een beetje wat ik bedoel. Alleen zijn die altijd uitverkocht lijkt het wel...
 17. leuke lijst van afgelopen seizoen is Berner Rosen mij heel erg bijgebleven.Net als de 'dadeltomaatjes'
 18. Weet ook iemand een leverancier voor de 'Turkse' paprika en pepers? (En of er ook ervaringen mee zijn voor de buitenteelt)
 19. De enveloppe zat vandaag bij de post. Dank je wel:)
 20. Als ik iets verder dan mijn brievenbus kijk, is mijn wedstrijdpakket onderweg (Met dank aan de PostNL app)
 21. Dit jaar ben ik tevreden met de oogst een flinke softbal qua grootte, maar wel eenflank aantal. (en daar ook al een flink aantal van weggegeven.) Wortel/knolontwikkeling kwam pas laat op gang voor mijn idee, ergens eind augustus pas. En...ze zijn lekker
×
×
 • Create New...