Jump to content

Roland

Members
 • Posts

  705
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zetten die nieuwe vrouwelijke bloemen ook vrucht wanneer een paar oudere bevruchte bloemen aan de plant hangen? en welk ras heb je?
 2. Welk ras is dit met die extreem lange trossen?
 3. Als er eenmaal 1 of meer bevruchte meloenen eraan zitten dan stoot de plant alle nieuwe meloenen af. Dus toppen heeft geen nut om meer vruchten te krijgen als je er al 1 aan hebt zitten. Wat je wel kunt doen is de enkele bevruchte meloen verwijderen totdat je 3 tot 6 vrouwelijke bloemen binnen 1 a 2 dagen kunt bevruchten.
 4. @Frans Hoeveel F2 planten van Sunchocola heb je staan? En welke segregatie zie je?
 5. Narcissen zouden de woelmuizen weg houden. En ze bloeien prachtig in het voorjaar.
 6. Als je kortlot rassen hebt kun je 30cm aanhouden. Langlot 40 cm.
 7. Ik heb ook eind maart en begin april gezaaid. Mijn buitentomaten zijn al met de 3e bloemtros bezig.
 8. Mijn kas Sonjas heb ik op 2 bladen getopt. (buiten Sonjas ook) en de kas Sonjas hebben nu de eerste vrouwelijke bloemen op de nieuwe stam die dus uit een oksel is gegroeid. Het zijn bijna allemaal vrouwelijke bloemen. Ik heb volgens mij ook wat later gezaaid dan jullie. Ik weet niet meer waar maar had op Youtube gezien dat je een komkommer moet toppen en een zijscheut als stam moet leiden om meer vrouwelijke bloemen te krijgen. Dit zou ook zo zijn met meloenen: https://www.plantaardig.com/groenteninfo/berichten/meloenen-telen-snoei-bij-staande-teelt/
 9. Alleen appels zijn er met echte zuilgroei. Alle andere soorten zijn vaak langzaam groeiende onderstammen die je in zuilvorm moet leiden en snoeien. Aan mijn zuilappels heb ik jaarlijks wat appeltjes hangen. stuk of 10 denk ik. vind dat een mooi aantal voor de boompjes. Let op dat je een ziekte resistent ras uitkiest. ik heb goede ervaring met: Sonate Red River Peke Jarle Jarle is de lekkerste. Let op dat je de zuilappel aanschaft met ook een zwakke onderstam omdat hij anders echt wel 4 meter hoog wordt.
 10. Ik zag 2 vrouwelijke bloemknoppen verschijnen op een Sonja in de kas. Echter zie ik ook op meerdere bladeren een witte plek. Echte meeldauw. De andere planten in de kast, Meloenen, tomaten en paprika zijn nog niet aangetast. Hoe gaan jullie met een meeldauwaantasting om?
 11. kunnen die geënte paddenstoel stammen ook in de zon bewaard worden?
 12. Op diverse websites staat Sonja als F1. zou dat een ander ras zijn? Is onze Sonja wel Parthenocarp?
 13. Dus een druppelsysteem met een watervoorraad van 10L/m2 is dus meer dan genoeg watervoorraad? Voor een kas van 12m2 heb je dan een watervoorraad nodig van 120L welke je 1 maal in de week vult en dan binnen een dag of halve dag laat leeg druppelen.
×
×
 • Create New...