Jump to content

Roland

Members
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Roland

  Tomaten Topic 2020

  Als ik jou zo hoor dan is Primabella niet geschikt voor je. Dit is een stamtomaat welke laat rijpt. Door de Phyto resistentie blijft hij wel lang doorgaan tot in het najaar. Nu lijkt hij ook minder last te hebben van de koude. Het is een cocktailtomaat welke een redelijk goede smaak heeft. Er zijn lekkerdere. De resistentie is wel super goed. Als je hem wil proberen heb ik wel zaden. Heb ook zaden van Saraev, deze is niet resistent maar wel vroeg en zou tegen koude kunnen.
 2. Door 10cm compost met daaronder een dichte laag karton mag geen onkruid doorheen groeien. Of het is zaad dat van bovenaf is ontkiemd of het is niet goed afgedekt.
 3. Al mijn tomaten zijn aangetast op 1 na: Primabella een tomatenras dat jaar in jaar uit geen phytophthora. Ik vermoed dat deze rassen ook goede resistentie hebben omdat ze volgens mij een relatie hebben met primabella? Resibella Rondobella Maar dit kan ook alleen de benaming zijn.
 4. Zou de bacterie Bacillus thuringiensis subspecies aizawai uitkomst kunnen bieden? Als rupsen deze eten dan sterven ze wegens buikpijn.
 5. De opbrengst van deze pepers is zeer goed.
 6. Heeft iemand ervaring met deze rassen: Resibella Rondobella Deze zouden in Duitsland goed resistent zijn.
 7. in Amerika hebben ze vooral last van US-23 Phytophthora. Welke stammen komen voornamelijk voor in Nederland?
 8. Roland

  Welke vijg

  Je kunt een paar stekken ook direct in de potgrond zetten. Belangrijk is dat je minimaal water geeft omdat de stek anders gaat rotten.
 9. De naam plofkip is bedacht door de dierenactivisten om de consument ervan te overtuigen dat de vleeskuikens uit de handel gehaald dienen te worden. De snelgroeiende vleeskuikens zijn een kruising van 4 ouderlijnen. Grootvaderlijn A wordt gekuist met B Grootmoederlijn C wordt gekruist met D Vaderlijn AB wordt gekruist met Moederlijn CD. Hieruit komen Kuikens ABCD welke ook wel Broiler chickens genoemd worden. Deze kuikens hebben enorm dikke poten en grote borsten. Met normale voeding groeien deze in 6 weken naar enkel kilo`s waardoor ze op ca 6 weken geslacht kunnen worden. Deze kuikens hebben een goede ratio van voeropname en vleesaangroei. De milieu uitstoot bij deze vleeskippen is hierdoor veel lager dan van andere rassen. Het kippenvlees dat je momenteel in de supermarkt koopt is niet van kippen welke binnen 6 weken slachtrijp zijn maar binnen 8 weken. De milieu uitstoot van deze kippen is natuurlijk groter.
 10. Roland

  Tomaten Topic 2020

  De New Yorker heeft het gen ph1 en zou voor een paar stammen van phytophtora resistentie bezitten. Merk je dat dit ras minder vatbaar is? Ik lees dat je de New Yorker niet zo lekker vindt. Zou je een aantal andere raspeigenschappen kunnen beschrijven zoals rijptijd, productie, afmeting tomaat, etc.
 11. Roland

  Nouja zeg Vreeken

  Met zoveel slechte reviews en toch te kunnen blijven voortbestaan zit er natuurlijk een enorme potentie in dat bedrijf voor de nieuwe eigenaar wanneer deze de bedrijfsstructuur op orde stelt.
 12. Mijn hoop was gevestigd op deze enkeling welke recht groeide. helaas begon hij deze week al te kleuren. Uiteindelijk is hij 17,7cm.
 13. Optie 1) Het gras onderspitten (1 schep diep) dat is meteen goede mest. Optie 2) karton op het gras leggen en daar 10cm compost op. volgend jaar is het gras weg en heb je prima grond.
 14. Roland

  Tomaten Topic 2020

  Heeft iemand zaad van de zoete cherry Rosada tomaat brix 10,5: https://www.gardenersworld.com/plants/five-sweetest-tomato-varieties/
 15. Roland

  Tomaten Topic 2020

  @roeier Zouden struiktomaten iets voor jou zijn. Voordeel van struiktomaten is dat ze in korte tijd veel oogst geven. Nadeel is dat de planten niet luchtig zijn (phyto) en meer ruimte innemen dan een stamtomaat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...