Jump to content

Roland

Members
 • Content Count

  531
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Roland

  Tomaten Topic 2021

  Ik lees hier regelmatig over vroeg zaaien en dat men dan in de problemen komt met te grote planten voordat ze uitgeplant worden. Welke externe factoren bepalen of een bloemtros aangemaakt wordt? ik heb geen idee maar denk aan: leeftijd plant temperatuur hoeveelheid licht daglengte Afmeting plant Iemand die dit weet?
 2. Gebroken delen tegen elkaar drukken en verbinden met plastic. dan groeit het weer aan elkaar.
 3. Roland

  Tomaten Topic 2021

  Twee weken na de ijsheiligen is het koude en natte weer over en heb ik de tomaten uitgeplant. Allen voor de buitenteelt zonderafdakje Rote Murmel, Bestomaat, stam/struik, bevat het phytophthora resistentie gen ph3. Matts wild Cherry, Bestomaat, stam, zou een brix van 11,5 hebben. Koralik, Bestomaat, struik, bevat het phytophthora resistentie gen ph2 Sunviva, Cherry geel, stam, zou goed bestand zijn tegen Phytophthora. Dorada, Cherry geel, stam, zou goed bestand zijn tegen Phytophthora. Clou, Cherry geel, stam, zou goed bestand zijn tegen Phytophthora. Red Pearl, Cherry, stam, zou goed bestand zijn tegen Phytophthora. Primavera, Cherry, stam, zou goed bestand zijn tegen Phytophthora. Primabella, Cocktail, stam, is erg goed resistent tegen Phytophthora (vermoedelijk ph3?). Resibella, Cocktail, stam, (vermoedelijk ph3?) Rondobella, Normaal, stam, (vermoedelijk ph3?) Vivagrande, Vlees, stam Rockingham, Vlees 55 dagen rijping, stam, heeft het ph1 gen tegen Phytophthora. West Virginia 17B (Mountaineer Delight), Vlees, stam, Homozygoot voor ph2 en misschien ph3? West Virginia 17A (Mountaineer Pride), Vlees, stam, Homozygoot voor ph2 en misschien ph3? Eigen F1 cherry tomaat met ph2 en ph3 gen, brix 10 dus erg zoet en lekker. Sungold F1, Cherry oranje, erg goede smaak en opbrengst, vatbaar voor de aardappelziekte. Sungreen F1, Cherry groen, erg goede smaak en opbrengst, vatbaar voor de aardappelziekte Sungreen 4029 F1 , Cherry groen, erg goede smaak (extra zoet) en opbrengst, vatbaar voor de aardappelziekte. Deze laatste ga ik in pot houden en wil ik stekken om de winter door te houden. En dan heb ik ook nog: Galahad F1, vlees, struik, homozygoot voor zowel ph2 en ph3 en zou perfect Phytophthora resistent zijn. 51 stuks Galahad F2, ik ben benieuwd naar de segregatie en verwacht het volgende: Allen homozygoot voor ph2 en ph3 en goed Phytophthora resistent. Allen struiktomaat omdat dit een recessieve eigenschap is. Een kwart roze tomaten. Verschil in vruchtgrote, maar allen grote vruchten en vleestomaten. Verschil in rijpingsduur. En wie weet wat we nog meer gaan zien… De stamtomaten staan 70cm uit elkaar en de rijen ook 70cm uit elkaar 1 Galahad F1 en 19 Galahad F2 planten staan 50cm uit elkaar en de rijen 60cm. 32 Galahad F2 planten staan 40cm uit elkaar en de rijen 50cm. Ps 17 Galahad F2 en de Galahad F1 had ik al 2 weken buiten staan maar zijn de afgelopen weken in het natter koude weer niets gegroeid.
 4. Minder diep betekend dat de wortels eerder opwarmen in de zon en dus dat de vijg eerder gaat uitlopen en je later in het jaar eerder vruchten kunt oogsten. Bevriezen van wortels hoef je niet zo bang voor te zijn. Wegens de opwarming van de bodem dus ook niet mulchen in het voorjaar.
 5. Dat komt wel, Malwina is een van de laatste junidragers en geeft meestal pas in juli vrucht.
 6. De afkorting RdB wordt gebruikt voor Ronde de Bordeaux. Ras heb ik nog wel voor je.
 7. Als ze in pot staan dan is de winterhardheid niet zo belangrijk. Ik ben nu I258 aan het stekken. Dit zou een van de best smakende rassen zijn maar waarschijnlijk te laat voor NL. Als hij goed groeit heb ik over 2 jaar wel een stekje voor je. Die zou dan in je kas kunnen.
 8. @Lsjr33 let ook op dat de Vijgen in Nederland wel rijp worden. Wij hebben een relatief kort seizoen met te lage gemiddelde temperaturen. Zonder kas worden veel rassen niet rijp. Zet je alles in de volle grond of komen er ook in pot zodat je die in de winter naar binnen kunt halen?
 9. @Mellie We moeten dus met zijn alle gaan stekken en enten om jouw voedselbos te vullen.
 10. Roland

  Tomaten Topic 2021

  @Saalk86 Wat zijn jouw ervaringen met Sky Reacher? En heb je resistentie tegen phytophthora opgemerkt?
 11. Roland

  Pawpaw

  Mijn Prima 1216 bloeit al een jaar of 3 maar elk jaar laat hij de vruchtbeginsels vallen. Misschien dat hij het toch beter doet met kruisbestuiving. Is er iemand die stuifmeel wil ruilen? Dit zou kunnen door de meeldraden uit de bloem te halen en in een ziplokzakje te doen en op te sturen. Mijn bloemen zitten nu nog in de vrouwelijke fase maar vermoed dat ik binnen een paar dagen stuifmeel moet kunnen oogsten.
 12. Mijn Smith heeft er 14 weken over gedaan om te wortelen. Bijna al die weken had hij 1 klein blaadje. Nu zie je ineens overal in het doorzichtige potje wortels verschijnen.
 13. Mijn lijst: Brown Turkey Ronde de Bordeaux Hardy Chicago Dottato (1 jarige stek) Michurinska 10 (1 jarige stek) Smith (stek waarvan ik de eerste wortels zie) Cornel Lithmans Black Cross (stek waarvan ik de eerste wortels zie) I258 (stek waarvan ik de eerste wortels zie) Golden Rainbow (geënt en is nu aan het uitlopen) Ik wil terug naar 5 rassen, maar wil deze eerst testen voordat ik een keuze maak. Denk dat I258 te laat rijp wordt maar wilde graag deze eens proeven omdat de smaak superieur zou zijn.
 14. Roland

  Courgette

  Als je hem nu al in de volle grond wil planten dan moet je hem snachts afdekken met een emmer ter bescherming voor nachtvorst.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...