Jump to content

Roland

Members
 • Content Count

  392
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ondergetekende is gedupeerd / opgelicht door Alpine Plants Richard de Frankrijker.
 2. Hebben jullie dezelfde rassen?
 3. Frau Mieze Schindler aardbei is niet zelfbestuivend. Omdat ik weinig informatie kon vinden over de bloeiperiode en geschikte bestuivers dit jaar de bloeiperiode genoteerd. Op 02-05-2020 trof ik de eerste open bloemen aan en nu een week later staan de planten in volle bloei. Een aantal knoppen zijn nog gesloten. Geschikte bestuivers zijn dan de aardbeien Sonata, Lambada en Daroyal. Deze kunnen Frau Mieze Schindler bestuiven doordat deze op de volgende tijdstippen zijn gaan bloeien: 21-04-2020 De eerste bloemen van Daroyal. Deze bloeit nu 3 weken later nog steeds. 29-04-2020 De eerste bloemen van Lambada. Deze bloeit nu 2 weken later nog steeds en er zitten nog wat knoppen in. 02-05-2020 De eerste bloemen van Sonata. Deze bloeit dus tegelijk met Frau Mieze Schindler. De doordragende aardbei met donker roze bloesem Frisan bloeit ook tegelijk met Frau Mieze Schindler. Echter zou je bij de doordragers de eerste bloemen dienen te verwijderen voor een betere productie later in het jaar. Malwina is geen geschikte bestuiver doordat deze nog geen bloemen heeft. Korona heb ik niet meer maar deze bloeide volgens mij een tegelijk met Daroyal en Sonata waardoor deze Frau Mieze Schindler waarschijnlijk ook kan bevruchten.
 4. Ik zie ook geen groen uit de onderstammen. vaak laat men een saptrekker van de onderstam doorgroeien zodat deze de wortels tijdelijk van energie kan voorzien.
 5. Aan het blad te zien is dit het ras Ice Crystal. Ik weet niet of die wel goed vruchten geeft in Nederland.
 6. Hierbij een update van de pruimenboom. Avalon, Belle de Thuin en Hanita hadden bloemen welke nagenoeg tegelijk bloeide. Door de nachtvorst heb ik de bloesem wel moeten beschermen naar zo te zijn hebben een paar het overleeft. De Pluot heeft zo te zien geen bestuiver in de buurt. Van de vele bloesem die hij had is nagenoeg niets bestoven. Misschien dat er 1 vruchtje aankomt. We zullen zien. Ontario, Opal en Reine claude Verte hebben geen bloesem gegeven. De foto`s zijn van een paar weken terug toen de boom nog minder blad had. Hanita is de enige kroonenting welke het had overleeft: En hierbij de later gezetten oculaties op het het nieuwe opschot. Ze zijn goed vergroeid met de boom.:
 7. Doordat ik dubble Guyot snoei wil ik dus eigenlijk 2 koppen creëren. Echter dienen de nevenknopjes wel uit te lopen om een kop te creëren .
 8. Ik heb als volgt gesnoeid: in 2109 hebben de rode liggende takken vrucht gedragen in 2019 zijn de blauwe takken uitgelopen in 2020 zijn de blauwe takken horizontaal gebogen. in 2020 zijn de rode takken terug gesnoeid zodat de slapende ogen kunnen uitlopen. Dit doen ze echter niet bij de druif Juliana. bij de druif Vera doen ze dit wel
 9. Mijn druiven kweek ik met het dubbel Guyot systeem. De 2 scheuten van vorig jaar heb ik plat gebonden en zullen dit jaar voor fruit zorgen. De twee vruchttakken van vorig jaar heb ik terug gesnoeid naar het eerste oog met als doelstelling dat de slapende ogen zouden uitlopen. Zoals je ziet doet mijn vera precies wat ik wil. Bij de terug gesnoeide tak komen meerdere slapen de ogen tevoorschijn waarvan ik er 1 zal selecteren om volgend jaar als vruchttak te dienen. Echter bij mijn Juliana lopen de slapen de ogen op de hoogste knop niet uit. Wat kan ik doen om de slapende ogen op de linker tak toch nog te laten uitlopen?
 10. Als ik al dat zaagwerk bij de wortels zie, vermoed ik dat dit opschot is van de onderstam. Ook onderstammen kunnen lekkere pruimen geven. Echter zijn er zoveel betere.
 11. @Jorieke123 nu wel?
 12. De pitten gepeld en de zaden gezaaid. De zaden erg warm in de zon gezet en de meeste zijn inmiddels uitgekomen.
 13. Doordat het maar bleef regenen geen 2e behandeling gedaan. zat te wachten op een paar dagen droog weer zodat de Bordeauxe pap niet meteen zou wegspoelen. Waarschijnlijk door het eenmalig behandelen dit jaar meer krul in de dwergperzik dan vorig jaar. Benedictie lijkt krulvrij.
 14. Mijn ervaring met de kiwibes Issai is niet zo goed. In het voorjaar na het uitlopen is het groen te vorstgevoelig. In de zomer bij veel zon en warmte verdroogt of verbrand hij. Erg veel water geven helpt niet voldoende.
 15. Volgende keer met propaankachels proberen?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...