Jump to content

Roland

Members
 • Posts

  608
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oss

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Roland

  Berries

  Ik ben wel benieuwd naar je rassenlijst en ervaringen? 50 stuks is een hele collectie.
 2. ik zal eens een plekte zoeken voor P. incarnata . hoe groot, hoog en breed wordt deze in de kas?
 3. Bij passief huizen gebruiken ze deze techniek om de luchtaanzuig van de ventilatie unit voor te verwarmen in de winter en af te koelen in de zomer. De buis in de grond heeft wel een condens aansluiting nodig omdat deze vol kan lopen met vocht. Vermogen per meter pijp kan ik zo niet terug vinden. ik dacht dat ze het aardpijp noemen.
 4. Ik denk dat je er ook nog een filter tussen moet zetten zodat de druppelaars niet verstopt raken. Daarnaast vraag ik mij af hoeveel voordruk de druppelaars nodig hebben. 10 meter waterhoogte geeft 1 bar druk. je moet dus naar een systeem dat bijna drukloos werkt. ps ik wil ook zoiets gaan maken in mijn kas. Regenton op hoogte zetten en vullen via de goten van de kas. op de regenton een drukloos druppelsysteem aansluiten.
 5. Welke rassen worden het en waarom deze?
 6. Wat is het verschil tussen een euro 20 en euro 30 afdichtingsrubber voor de ramen? ik denk dat ik euro 20 heb, maar hoe kan je dat controleren. En waar zou je die rubbers kunnen bestellen?
 7. Bij de vorige eigenaar zat er ook ruimte tussen een spant en de nok, zie rode pijl. Hoe zou ik dit kunnen verbeteren? Geen idee waarvoor dat houtje diende.
 8. Vandaag de nok proberen te monteren, ik heb hem echter weer afgebroken want zonder glas erin is hij zo slap. De spanten hangen maar net vast. Dit ondanks het aanspannen van de nok met de draadspanners. Ook heb ik bij de eerste spant 1cm ruimte bij de nok. Ik geloof nooit dat die een glasplaat kan houden. Die drukt de nok weg en valt erdoorheen. Misschien dat de nok dus toch te hoog zit. Echter wordt de hoogte bepaald door de staanders en daar heb ik niets aan veranderd. Ik heb nu van deze Nokstormbeveiligers nagemaakt en hoop dat daarmee de spanten vaster komen te zitten.
 9. ik zal mijn andere moestuinzaden als tegenprestatie bij van der Wall bestellen.
 10. In 2022 wilde ik al voor het eerst komkommers gaan telen. in de kas die ik nu aan het opbouwen ben. Dus ik doe zeker mee. ps nog net geen eigen zaden besteld van komkommers
 11. En hoeveel had je er al wel niet? je hebt het vijgenvirus te pakken. Ik heb nu: Brown turkey Ronde de Bordeaux Hardy chicago Michurinska 10 Dottato Italian 258 Colonel Littmans Black Cross Smith Golden rainbow (yellow long neck)
 12. Nu met een aantal jaren meer ervaring, welk ras zou je aanbevelen?
 13. Zou het kunnen dat de vorige eigenaar de fundering en stalen geraamte al niet helemaal perfect had geplaats of hoort onderste zo: Fundatie LinksVoor waarbij de paal eigenlijk precies in de hoek staat tegen de glaslatten: RechtsVoor waarbij de paal eigenlijk precies in de hoek staat tegen de glaslatten: Voor langs deuropening waar de staanders tegen de glaslatten zitten: LinksAchter waar behoorlijk veel ruimte zit tussen de staander en de glaslat: RechtsAchter waar ook iets ruimte zit tussen de staander en glaslatten maar minder dan linksachter:
 14. Wat is beter in de kas van 3m breed: 1 pad en 2 bedden van ca 1.2m diep. 2 paden en 3 bedden van ca 70cm diep?
 15. De kas is gedemonteerd. Dag 1 hebben we al het glas eruit gehaald en op een glasblok geplaatst. Het glas veilig demonteren duurde ca 3 uur. Hierna hebben we het frame gedemonteerd en alles ingeladen. Thuis hebben we van 18:00 tot 23:00 alles uitgeladen zodat het alvast op de moestuin ligt. De volgende dag hebben we met 3 man de fundering eruit gehaald. De betonnen poeren ging best goed. De lange betonnen platen van 40cm hoog en 3,3 meter lang waren te zwaar en heb ik in 2e geslepen. Nu binnenkort de kas weer gaan opbouwen. ps 2 ramen waren al gebroken en we hebben er zelf 1 gebroken. Dus ik kan nog wat nieuwe glasplaten gebruiken.
×
×
 • Create New...