Ga naar inhoud

Patrijs

Members
  • Aantal items

    6288
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

6 Volgers

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Aan de voet van Lands Hoogste Duin

Recente bezoekers van dit profiel

12014 profielweergaven
  1. Weer flink geschoffeld en een stukje opgeruimd waar ik nog niet aan toe gekomen was. Lavas, lenteui bieslook en knoflook geoogst voor de soep. Muntthee gedronken en een tomatenhok gemaakt van de wilgenstaken. De laatste stokbonen geplant.
  2. Patrijs

    Asperges

    https://www.moestuinforum.nl/blogs/entry/7777-23-3-2020/
  3. Patrijs

    Asperges

    Gebruik de zoekfunctie eens, daar staat heeel veeel info die je zoekt. Succes. En anders heb ik in mijn Blog ook uitgebreid beschreven hoe ik aan mijn asperges kom.
  4. Kans op een paar dagen droog weer dus flink geschoffeld. Een emmer asperges geoogst. Een bonenhok gebouwd en daar de gekiemde bonen geplant onder cloches. Een laag op de composthoop omgezet. Munt geoogst en thee gedronken.
  5. De acht potjes met elk vier Algarve stokbonen bij de bonenstaken uitgeplant onder cloches. De eerste courgette geplant.
  6. Mijn oude hond at ook aalbessen, slokte ze zo op, en via die ervaring weet ik dat je dan morgen die aalbes wel op de foto kan zetten. 👍
  7. 160 Farinto winterprei gezaaid 4 Louisa komkommer. 1 Picarino snack komkommer. Tomaten verspeend.
  8. Wij bestellen begin januari onze pootaardappels bij Garantzaden. De Texla (Texels Laat) zijn daar als een van de weinigen van alle soorten die ze hebben nog voorradig. Dit ras heeft een zeer hoge phytophtora resistentie in zowel het loof als in de knol en is daarom zeer geschikt voor de biologische teelt. Zelf heb ik deze soort ook en vorige week gepoot. texla pootaardappelen (garantzaden.nl) En ja, je kan ze zacht en verrimpeld poten.
  9. Een hoekje geschoffeld onder een zeer dreigende lucht. Begonnen met de overtollige voorjaarsteelt uit de platte bak door te draaien. Twee lagen op de composthoop gegooid met oudere compost er tussen. radijs en lente uien mee naar huis.
  10. Dat zelfde had ik vorig jaar met de knoflook, stekprei en uien onder glas. Dit jaar veel minder maar ik heb ze ook een stuk later gezet en de prei heb ik daarom niet meer gedaan. De (bos) uien en knoflook ben ik daar al een tijd aan het oogsten.
  11. Er wordt heel veel geschreven, dat is het leuke van een tuin. En ook wij beginnen weer het zoveelste topic over heermoes op dit forum. Iedereen heeft weer een andere aanpak en visie, heel anders dan bij technische zaken zoals bijvoorbeeld oldtimeronderhoud. Daar kom je weinig tegen dat men zegt: "Het is vandaag volle maan dus we doen vandaag niet de remmen maar het is een plaatwerkdag." Of: "We doen een koperdraadje om de remleiding dan blijft de remvloeistof langer goed." Al zie je ook daar veel prutswerk. 😉 Zelf logisch na blijven denken is naar mijn idee dus het devies. Heermoes is lastig weg te krijgen, ik doe dat door bij het spitten met de spitvork de wortels te verwijderen en in het voorjaar als het het snelste en vaak het eerste groeit het zeer regelmatig weg te schoffelen wat er nog bovenkomt. Heeft het geen bladgroen dan krijgt de heermoes het moeilijk... Dan nog blijft het terugkomen of komt via verwaarloosde buurtuinen mijn tuin in, dus het blijft evenwicht zoeken. Op langer braakliggende grond zal meestal ook weinig heermoes groeien, heermoes is een pionier plant en houdt van kale grond. Heermoes is te vinden op voedselrijke omgewerkte grond in akkers, bermen, grasland, langs spoorwegen en in tuinen volgens de deskundigen en ook mijn ervaring is dat heermoes profiteert van tuinen met al bemeste grond. Op de tuinen hier die niet bemest zijn zie je ze veel minder. Ook bij mijn composthopen groeit het hard. Ze groeien hier niet zo diep en door een steek diep te spitten haal je al een groot deel weg op deze manier. Maar heermoes maakt aan de wortels ook balletjes aan die opnieuw kunnen uitlopen na de winter, dus helemaal schoon op deze manier is lastig. En ja er is ook een website die beweerd dat je lavameel moet strooien en dat verkoopt die website toevallig ook. (Wij van WC- eend adviseren WC-eend was ook zo'n leuke reclame) Succes en ik zou zeggen: durf je het aan en heb je de tijd doe eens een experiment, daar kan je veel van leren. En mocht je je grond met heermoes willen verrijken dan ben je altijd welkom om hier flink wat wortels weg te komen spitten.....
  12. Asperges en munt geoogst. Het asperge en aardappelveld weer even heermoes en Calendula vrij gemaakt. Te fris om daar mee door te gaan dus maar een compostvak leeg gemaakt en weer voor een deel gevuld met vers tuinafval.
  13. Onder glas en in potjes een dozijn potjes record en een dozijn Castandel sperziebonen gelegd. Ook acht potten Algarve stoksnijbonen gelegd.
  14. Het zal dan wel een gender dingetje zijn.... Vandaag flink geschoffeld en stukjes onkruidvrij gemaakt met de handschoffel. Aan het eind van de dag nog voorgezaaid. Asperges, veldsla en snijbiet geoogst.
  15. FF de tonnen wat hoger zetten zodat je of bij de kraan kan of de zwaartekracht kan gebruiken? Een rand gespit en daar 40 Texla's gepoot. Rabarber, raapstelen, munt en knoflook geoogst en in de code geel thee gedronken in het kasje en staan kletsen met de nieuwe buren.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...