Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Pimentkörner, wat is dat?


renate

Aanbevolen berichten

Ik wil een recept uit een duits kookboek gaan maken en ik heb daar pimentkörner voor nodig.

Maar wie weet wat dat zijn?

Ik heb al vertaalt via google maar daar wordt ik weinig wijzer van. Dan staat er piment of pimentbes.

Ik wil namelijk rabarberketchup met rozijntjes uitproberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat dat idd wordt bedoelt. Körner betekent granen, dus het zullen zaden/korrels van piment zijn. Misschien moet je die zelf vermalen. Hieronder een foto. Je kunt ook gemalen piment kopen. Gewoon bij de kruidenafdeling.

 

pimentkorrels34661336747357.jpg

Good things come in small packages

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb er afgelopen winter ook naar gezocht, maar niet gevonden, Ik heb toen gemalen piment gebruikt. Ik had het nodig voor een Pools stoofgerecht (bigos), een erg lekkere jachtstoofpot op basis van witte kool en zuurkool. voor de volledigheid het (wat pimentkorrels betreft iets aangepaste) recept van deze stoofpot:

 

Recept bigos

 

250 gram gerookte spekdobbelsteentjes

500 gram varkenspoulet

1 (magere) rookworst van 275 gram

4 uien

2 teentjes knoflook

1 kilo witte kool (of spitskool)

500 gram kruiden- of gewone zuurkool

250 gram champignons

1 blikje tomatenpuree

2 theelepels suiker

1 theelepel karwijzaad

2 theelepels paprikapoeder

1 laurierblad

2 theelepels marjolein

3 theelepels pimentpoeder

Zwarte peper

1 glas rosé of witte wijn

Bakboter

 

Blokjes spek en varkenspoulet bruin braden, vervolgens gesnipperde uien en uitgeperste knoflookteentjes mee laten bakken. Overige groenten, tomatenpuree, suiker en kruiden toevoegen en onder goed doorroeren nog even doorbakken. Vervolgens rosé of witte wijn toevoegen en water tot alles net onder staat, doorroeren en 2 uur zonder verder om te roeren laten sudderen op laag vuur. Een kwartier voor het einde van de kooktijd de in plakjes gesneden rookworst toevoegen. Op smaak brengen met zwarte peper. Geen zout toevoegen, spekdobbelsteentjes en zuurkool leveren genoeg zout.

 

Goed heet serveren, met boerenbrood. Bigos is het lekkerst als je het vooraf maakt en later nog een keer opwarmt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee hoor Renate, gewoon gegokt . Het oorspronkelijke recept vermeldde "wat pimentkorrels". Op de hoeveelheid die ik maakte schatte ik in dat 3 (afgestreken) theelepeltjes voldoende moest zijn. Piment is trouwens wel een "kruidig kruid" , beetje vergelijkbaar met kruidnagel.

Bigos is een echte winterstoofpot, een aanrader voor de liefhebbers van winterhap

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weeks later...

Piment (Pimenta dioica) is een plant en specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Piment is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper, pimentbes, allspice of nagelpeper. De zaden worden gebruikt in gedroogde vorm, eventueel gemalen. De zaden ruiken naar kruidnagel met een vleugje kaneel en nootmuskaat, de smaak is echter scherp peperig.....uit wikipedia

 

kunt ook eens googlen op Pimenta officinalis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb vorige week de ketchup gemaakt, alleen die moet 4 weken blijven staan voordat je hem mag proeven. Ik heb natuurlijk al wel geproeft, alleen kan ik niet zeggen dat dat zo fantastisch smaakte

een beetje zurig, azijnig. Dusss.... ben ik er toch een beetje angstig voor dat het nergens naar smaakt. maar ik hoop wel dat de smaak beter wordt. Nog even afwachten dus.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Idd Jorieke, dat is dat potje onderuit die doos. Neem het me niet kwalijk als het niet smaakt, maar het klonk wel lekker: rhabarber-sultaninen ketchup. Het recept komt uit een Duits kook/weck boek. En ik had toch 6 potten dus ik dacht: ik neem de gok en doe een potje in de doos.

 

Ik wil dus straks graag je ongezouten mening!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...