Jump to content

Helly

Members
 • Content Count

  5,259
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Helly

 1. Helly

  Kas september

  Wat een weelde nog! Het ziet er nog heel gezellig uit met al die afrikaantjes. Die gele peertjes heb ik ook, maar ik vind ze niet echt smakelijk. Beetje melig en weinig smaak. Denk dat ik ze volgend jaar niet meer neem.
 2. Hallo dames en heren, Ik zit nu ook te denken aan zo'n soort vat wat je kunt draaien. Dat composteren op langere duur duurt mij te lang. Ik zou de compost graag wat sneller willen gebruiken. Hebben er meerderen inmiddels zo'n draaiend compostvat? En zo ja, welke en wat is jullie ervaring hiermee? Of misschien zelf gemaakt? Want zo'n vat kopen is best wel prijzig! Groetjes, Helly
 3. Helly

  Chinese yam

  Het is een flinke struik! Ik ken m niet. Wat kun je daar mee?
 4. Oh wat heerlijk ziet dat er uit! Binnenkort gaan hier ook de eerste aardappels de grond uit. De groenbemesters worden na het winterseizoen weer onder gewerkt? En daarna kun je weer hetzelfde erop zetten? Of toch wisselteelt?
 5. Helly

  Schuur!

  Wow das een flinke! En fijn dat de buitenwanden van beton zijn. Scheelt een hoop onderhoud.
 6. Ook al zo schattige eendekuikens
 7. Wat schattig! Verkoop je die eendjes ook?
 8. Helly

  Kruidentuin

  Prachtig! Vooral al die viooltjes.
 9. Helly

  Meikevers!

  Wat veel! Wat een ellende zoveel die maar tegen je huis ed. op botsen. Kun je nog fatsoenlijk in huis zitten zonder dat je het hoort? Wel weer een voordeel voor de kippen.
 10. Helly

  Kolentunnel

  Ok bedankt voor je reactie Die 2 in 1 had ik zo 123 niet zelf bedacht qua stevigheid, is wel een goede tip, want het kan hier ook soms flink waaien!
 11. Een hele goede tip! Ga ik ook gebruiken, want ik heb nog van die bakken die ik toen ook van Geedee heb gekocht
 12. Helly

  Kolentunnel

  Had ik vroeger ook de prei/wortel/ui onder staan. Werkt perfect Het is wel een flink formaat geworden! Waar hebben jullie de bogen van gemaakt?
 13. Jet, vanwaar zet je de paprika's/pepers in aparte potten? Vind je het makkelijker om ze heen en weer te kunnen zetten?
 14. Ik lees net je opmerking over Joep zijn vijverbakken. Wat is daar de bedoeling mee? Aquaponics?
 15. Dat is een flink gat geworden vergeleken met de laatste keer. En ineens zit die weer dicht. Zag ik het goed dat er water in de kelder werd gegoten? Die ijzeren palen waar je bomen/struiken aan laat leiden, wat kosten die zoal? Wij willen ook graag fruitbomen en struiken zo laten leiden en denken nu aan palen, maar deze lijken mij veel steviger. Leuke foto's weer om te zien hoe het vooruit gaat bij jullie
 16. Leuk dat kruidentuintje. Dat pompoenenbed is ook wel handig. Even kijken of ik er genoeg materiaal voor heb liggen.
 17. Helly

  Waterrrr

  Dit is op jullie eigen weiland? Dat is een aardige poel!
 18. Is dit slechts grondwater wat naar boven word gepompt? Dat is een beste bak water!
 19. Zo, dat is een flinke upgrade! Als die stenen schuur weg gaat, wat komt daar voor in de plaats? Dat is toch ook een kippenhok, als ik me dat nog goed herinner?
 20. Wat een prachtige Helleborussen. Die staan ook op mijn lijstje voor in de tuin. Dat gaas tegen de vogels is een goed idee. Was ik nog niet zo gauw op gekomen. Hier ook veel vogels naast de eekhoorns (en andere beestjes die ik niet zie).
 21. Dat van het identificatietopic.. nog niet gezien. Was het er al toen ik eerder hier veel reageerde, dan ben ik het inmiddels vergeten Ik heb inmiddels de 1e diep weggeschept, het waren flinke wortelstokken! En ik ga ze aankomende week allemaal eruit scheppen (is nog wel een dingetje, want het zijn er veel en groot). En als ze weer omhoog willen komen nog een keer diep wegscheppen. Een heel wat betere oplossing dan die van t azijn, in de moestuin dan. Dank je!
 22. Beste leden, ik kom nu wat verder naar achteren in de moestuin-to-be. Maar stuit op flinke bladerplanten die een net zo flinke wortelstelsel hebben. Zie foto. Ik weet niet wat voor onkruid dit is, maar ik heb ze ook ten over in de siertuin. En het worden er steeds meer. De buurvrouw zegt dat ze een wortelstelsel diep onder de grond verspreiden, en dat ze nogal hardnekkig zijn. En dat laatste kan ik beamen, nog even en het neemt mij de sier- en moestuin over. Buurvrouw geeft als raad: giet natuurazijn in het hart van de plant als het langer droog blijft, dan gaat hij dood van binnenuit. Wat voor onkruid is dit, en hoe bestrijd ik dit het best zonder de bodem van mijn moestuin aan te tasten voor de toekomstige dingen die ik daar wil zaaien/planten. In de siertuin maakt mij dat niet uit, daar komt waarschijnlijk heel wat anders voor in de plaats. Paden oid. Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hiermee. Het wordt mij te veel. Alvast bedankt voor de reacties!
 23. Appelvrouw, ik dacht.. er kan weinig mis gaan en ik heb genoeg rolletjes/aarde. Dus dan maar zo
 24. Ik ben weer begonnen met zaaien. Dit keer in mooie losse zaai- en stekaarde. En wederom weer in papieren rolletjes. Ik heb de meeste oude zaden opgemaakt. Tijd voor nieuwe en zo kan ik gelijk zien of de oude zaden het nog 'doen'. Ik ben benieuwd! Gezaaid: * paprika Sweet banana * peper Large red cherry * balkontomaat Maja * stamtomaat Clementine * stamtomaat Calabash purple * stamtomaat Mini yellow plum * struiktomaat Super roma vf

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...