Jump to content

Pegges73

Members
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch
 • OCCUPATION
  Secretaresse

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja volgende stap is de compost erin, plantjes er in en dan alles groeiend kijken wel veel tegenslag gehad. Zeker tot 60/70 cm diep moeten graven omdat er enorm veel stenen, ijzer en wit zand ingegraven was, maar goed de basis is goed nu. Deze winter pakken we het wel goed in en er is ruimte voor een extra laag nu. De verticale rekken komen van de action 9euro per stuk. Geteedschapskasten. Het fijne is dat het water door de plankjes heen gaat. En je kunt ze aan elkaar vastmaken. En 5 van die kasten is mooi gelijk aan de kas van 3,75. Ik heb nog niet zo veel ervaring in moestuinen en heb alles in 3 aangepakt ontkiemen op filter, in de kas en buiten de kas. Buiten geeft nog wel t beste resultaat eigenlijk hoewel de zaadjes ontkiemt op filter ook heel rap gaan.
 2. Inmiddels ben ik al een stuk verder. De kas staat. Het meeste onkruid is er uit (kliko moet nu eerst leeggemaakt worden haha. Verder is er een goede 15cm afgehaald, heb ik 3 kuub compost laten komen. Pfffff wat een werk. Maar .... ik word er wel heel erg blij van. Ik heb ook nog het een en ander bijgezaaid, o.a. vaste planten/struikjes/boompjes om straks ook de siertuin te vullen. Nu eerst eens kijken waar ik de overgebleven grond laat terwijl ik wacht op de frees/cultivator.
 3. Helaas ben ik enkel met mijn dochter dus dat worden mogelijk 3/4 dagen haha, maar ze geven gelukkig goed weer af. We hebben een polycarbonaat broeikas met fundament van 375x195x185.
 4. Wat fijn, Dank je wel voor de snelle reacties. Ik ben nu alles goed aan het omspitten tot een 40/50 cm en Ik kom ontzettend veel wortels tegen van de oude heg die ik hier in t voorjaar er al uit heb gehaald. Die heg was inmiddels ruim 1,5 meter breed. Ik had al voor ong een halve kub compost verzameld maar dat lijkt mij nu niet voldoende dan. Nu heb ik geen Idee waar ik dit kan halen in de buurt (fiets gebonden) Is er iets te koop wat een gelijke functie heeft bijv. gedroogde mestkorrels?
 5. Dank je wel voor je reactie Liekie. Ja om eerlijk te zijn voelt het Voor nu idd even als een druk omdat het door diverse dingen continue werd uitgesteld. Een beetje een nu of nooit gevoel omdat ik ook anderhalve week niets op de agenda heb staan. Maar je hebt helemaal gelijk dat het iets om bij te relaxen moet zijn. Hopelijk bij fase 2. Geniet wel van de plantjes die uitkomen/groeien. Vanuit de zaaitrays zijn sommige plantjes al in 10cm potten gegaan. Is dat nog even groot genoeg denk je?
 6. Pegges73

  even voorstellen

  Welkom en wat een mooie foto’s, bedankt voor het delen. Dit is iets waar ik alleen nog maar van kan dromen. Ik moet nog beginnen namelijk, maar krijg zo wel ideetjes.
 7. Pegges73

  Voorstellen!

  Welkom. Mooie foto’s.
 8. Pegges73

  Voorstellen

  Hallo harder. Welkom.
 9. Goedemorgen, Ik was hier vorig jaar al met de beste intenties om een moestuin op te zetten. Genoten van jullie verhalen en foto’s maar bij mij liep het helaas even anders. Inmiddels verhuisd en gelukkig een tuin die groot genoeg is om een redelijke moestuin aan huis op te zetten. De komende 1,5/2 weken heb ik ingepland om eindelijk de zo gewenste moestuin aan te leggen en kas op te bouwen. Vanwege gezondheidsproblemen en daarbovenop ook nog eens Corona ben ik nu al weer 2 maanden verder dan mijn bedoeling was en ik vraag me af wat nu nog het beste plan van aanpak is. De tweede foto is de plek waar de kas (2.00x3.75) moet komen. De plek zelf is 2,30 breed. De rest van het deel waar de moestuin moet komen is ongeveer nog nog een 12 meter tegen dezelfde breedte. Wat kan ik nu eigenlijk heb beste doen? Ik ben geheel nieuw in deze grotere opzet, ik was eerder kleinschalig bezig (lees de appie moestuintoes) met een minikasje en metertuintje bezig maar dit nu zo op bestaande grond en op deze schaal is een heel ander verhaal. Eerder dacht ik aan onkruid weghalen, grond flink insteken, compost er op en vandaar verder, maar dat is misschien niet handig nu de enkele plantjes die ik heb gezaaid uit de potjes barsten. Ik heb ook wel eens gehoord dat men een soort van QuickStart maakt op karton. Elk advies is welkom terwijl ik mij opnieuw inlees.
 10. Goedemorgen, Hoi allemaal. Ik ben er een hele tijd uit geweest ivm mijn gezondheid, maar nu op de goede weg terug. Inmiddels ook verhuisd met een redelijk grote tuin. Een strook van een meter of 10x3 wil ik gaan gebruiken om mijn moestuin van te maken. Ga er ook mijn kleine kas proberen te plaatsen. Ik ga weer lekker meelezen en doe dus weer mee.
 11. Ik wens jullie allemaal heel erg veel plezier vandaag. Het weer is fantastisch in ieder geval. Geniet er van.
 12. Helaas moet ik voor morgen afzeggen. De afgelopen week tob ik met een longontsteking, nu gaat t wel de betere kant op maar ik schat nu nog niet in dat ik morgen fit genoeg zal zijn. Ik vind het echt ontzettend jammer, keek er naar uit om jullie beter te leren kennen, had wat vragen opgesp en wil graag nog wel ruilen als het kan met diegenen met wie ik afspraken had gemaakt. We moeten alleen kijken wat er handig is.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...