Jump to content

Missmass

Members
 • Posts

  815
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Missmass

 1. Ik heb een heel aantal cherry-soorten; deze worden ongeveer 1.80 hoog en niet zo heel breed (ik teelt ze al een aantal jaren buiten in de tuin). Daarnaast wil ik Moneymaker, Roma tomaten en nog een vlees tomaat kweken. Aan de andere kant van de kas komen dan de pepers, paprika's en komkommers. Ik zal zeker nauwkeurig toppen en dieven en daar waar nodig dieven uiteraard. Ik ben alleen bang dat ik in mijn enthousiasme de kas te vol zal zetten en het leek me daarom eens goed te kijken naar de minimale plant/rij afstand onderling zodat de eerste kas ervaring niet meteen een flop word.
 2. Hoi allemaal, Ik ben een bofkont, want er is voor mij een heuse kas gebouwd als verassing! Ik heb dus voor het eerst de beschikking over een kas dit jaar en heb besloten er allerlei tomaten, pepers, paprika's en komkommers in te kweken. Mijn vraag een jullie; ik schat de kas op 12 m2, ik denk dat hij 4 bij 3 meter is. Hoeveel tomatenplanten zou ik er in kwijt kunnen zonder dat het te propperig word? Hoeveel afstand zal ik aan moeten houden? Hier even wat foto;s, de kas is nog niet helemaal af.
 3. Thanks, ik ben al reeds een aantal jaren bekend met de kweek van pompoenen, maar heb het nooit eerder op zo'n grote schaal gedaan. Vandaar dat ik wat vragen had over de grond en hoe ik die nu het beste klaar kan maken. Ik denk dat ik er het beste aan doe om deze te frezen, heeft iemand hier dat al eens gedaan? De grond ligt er nu flink braak bij, de man die er eerst zijn moestuin had heeft het na het vorige seizoen niet opgeruimd.
 4. Hallo allemaal, Komend seizoen heb ik de beschikking gekregen over een nog groter stuk grond bij de boer om mij pompoenen op te kweken. Ik had er eerst een stukje van ongeveer 2 bij 7 meter, maar omdat ik daar zulke goede resultaten geboekt had, mag ik het naastgelegen stuk grond van maar liefst 10 bij 30 gaan gebruiken. Dat stuk is eerst gebruikt voor een moestuin waarop vanalles werd gekweekt, behalve pompoenen. Op dit moment ligt het braak en ik wil eigenlijk weten hoe ik die grond nu het beste kan voorbereiden. Ik zou het het lieftst een keer flink om laten ploegen, maar het hele stuk is omgeven door hekwerk met een smal poortje (waar dus geen tractor doorheen past). Heeft er iemand tips? Of zal ik toch echt einde van deze maand zelf moeten gaan schoffelen?
 5. Ik zou wachten tot maart en het dan poten in plaats van nu. Met de huidige kou zal je knoflook niet meer uitlopen. Poot je in maart dan heb je welliswaar kleinere bollen zo rond september, maar heb je toch nog wat opbrengst.
 6. Ja hoor, hier een opsomming van de zaden die voor volgend seizoen op de planning staan: - Blue Ballet - Triamble - Bal Kabagi improved - Brians Grey Improved - Crown Prince - Blue Hubbard - Blue delight f1 - Jarrahdale (als je Googled op afbeeldingen kun je ze zien) En hier een foto van een van de mooie Blue Ballet pompoenen van dit jaar!
 7. Ja hoor, dat is een Blue Hubbard pompoen. Niet alle pompoenen zijn oranje, er zijn veel verschillende soorten en dus ook kleuren. Ik ben zelf een groot liefhebber van de 'blauwe' pompoenen! Van binnen zijn deze pompoenen gewoon oranje hoor, ze hebben gewoon oranje vruchtvlees. En qua smaak zijn ze net zo lekker! Ik heb voor volgens jaar 7 verschillende blauwe soorten op het kweekprogramma staan! Mooi!
 8. Vraagje! Ik heb zojuist een van de mysterieuze pompoenen opengesneden waarvan ik vermoede dat het wel eens een spaghetti pompoen kon zijn. Ik zag niks geks toen ik hem open sneed.. ik hen beide helften 3 kwartier in de oven gehad in een laagje water en daarna het vruchtvlees eruit geschraapt, maar het was helemaal niet spaghetti-ig . Heb ik iets fout gedaan of is het gewoon geen spaghetti pompoen? Is het meteen duidelijk bij het open snijden als het er een is?
 9. Ik had ze vorig jaar ook, en moet zeggen dat de smaak prima is hoor. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet heel veel smaakverschil proef bij pompoenen, behalve bij de muskaat-varianten zoals de Butternut en de Musquee de Provence. Die laatste 2 zijn wel echt mijn favorieten. Alleen al als je ze aansnijdt ruikt het vruchtvlees in de verte een beetje naar meloen, zo lekker! Maar terugkomend op de plat wit boer, ik heb daar heerlijke soepen en taarten mee gebakken hoor
 10. @appelvrouw: inderdaad goed gezien! De witte is een plat wit boer. De gestreepte pompoenen, geen flauw idee! ik had toch echt andere zaden gekocht maar vermoed dat sommigen niet helemaal raszuiver waren waardoor ik nu deze gekregen heb. Ik noem ze maar de missmass
 11. Wat een goed pompoenenjaar! Ik ben echt blij verrast met het resultaat. Het stukje land naast de mesthoop bij de boer bleek het perfecte plekje voor mijn pompoenen! En omdat ik er regelmatig een flinke pan soep of taart van bak voor de boer als dank voor het gebruik van zijn stukje grond, mag ik het volgend jaar weer gebruiken voor mijn pompoenen, en daar ben ik erg blij mee! Omdat er dit weekend nachtvorst is voorspeld, moest ik dit weekend mijn pompoenen oogsten, iets waar ik al naar uit keek vanaf het moment dat ik ze zaaide in april! Sommige pompoensoorten herken ik niet en ik weet ook zeker dat ik daar geen zaad van had, dus ik vermoed dat enkelen van mijn gekochte zaadjes niet helemaal raszuiver was, maar dat mag de pret niet drukken hoor. Ik ben maar wat blij met het resultaat. Hieronder even wat foto's van mijn totale pompoenenjaar!!
 12. Omdat er dit weekend nachtvorst is voorspeld, heb ik gisteren de rest van mijn pompoenen maar geoogst. Wat zijn het er veel!! Hieronder even een paar plaatjes van wat ik gisteren geoogst heb, en de rest die ik al eerder van de plant heb gehaald. Een totaaloverzicht dus van mijn pompoenenjaar! Tadaa!! Het resultaat van gisteren! Van de Uchi's had ik er dit jaar 5 Helaas maar 1 Blue Ballet, maar wat is ie mooi he! Ik heb 3 prachtige Musquee de Provence pompoenen. Ik hoop dat ze alle 3 mooi gaan kleuren hier binnen in huis.
 13. Bij mij staat ie ook altijd flink wat langer in de over, dat is helemaal niet erg. De vulling van die andere taarten ken ik niet dus daar kan ik niets van zeggen, maar deze vulling hoort bijna als een mouse te zijn.
 14. Weet iemand of ik de nu nog groene musquee de provence al zou kunnen eten? Of moet ik echt wachten tot hij helemaal verkleurd is? De reden dat ik het vraag is omdat ik een kleine beschadiging heb opgemerkt in de schil en ik bang ben dat hij misschien wel zal gaan schimmelen of rotten daar en dan eet ik hem voor die tijd toch liever op
 15. Vandaag heb ik de eerste Musquee de Provence pompoen mogen oogsten, en wat vind ik 'm mooi!! Er komen er nog minstens 4 aan, maar die laat ik nog lekker even aan de plant. Deze ligt nu mooi te zijn op mijn eettafel, ik vind het een pronkstuk op zich! Nu maar wachten tot hij helemaal gaat verkleuren!
 16. Dankjewel! Ik heb hem van mijn oma geërft/georven
 17. De muisjes in het pompoenenveld blijken het vooral op mijn oranje pompoenen voorzien te hebben . Daarom heb ik besloten om die alvast van de plant te halen. Ik heb er 2 laten liggen die te erg aangevreten waren in de hoop dat ze die lekker opeten en de rest van mijn niet-oranje pompoenen met rust laten. En ondanks dat het wat vroeg is om te oogsten, heb ik toch prachtige grote exemplaren kunnen plukken! Er liggen nu nog zo'n 20 pompoenen in het veld waarvan de musquee de provence erg groot begint te worden! Ik kan bijna niet wachten tot ik die kan oogsten, en hoop dat de muizen er niet aan beginnen! Nog een weekje of 6 wachten... Hier een jonge musquee de provence en 2 butternuts En de grootste musquee de provence tot nu toe. Ik schat hem nu al op zo'n 10 kilo en elke week is hij weer groter!
 18. Gisteren weer even bij mijn pompoenen gaan kijken op het veld en wat zag ik? Muizenvraat!!! Wel zag ik dat alleen mijn 3 grote uchi pompoenen waren aangevreten en de rest leek nog in orde, maar ik baal natuurlijk! Nu twijfel ik... Laat ik ze allemaal nog gewoon aan de plant of haal ik ze er van af? Het is nog zo vroeg, maar ik ben bang dat de muizen misschien ook aan de rest gaat beginnen! Wat zouden jullie doen?
 19. Missmass

  Pompoenen!

  Dat is de soort Baby Boo, leuk zijn ze he? Ik gebruik ze voor de sier, maar je kunt ze ook nog eens eten.
 20. Dit is een zoete taart, dus geen quiche! Dus je eet hem als gebak op een feestje
 21. Dankjewel! Alleen al die geur... heel het huis ruikt dan naar koekkruiden en kaneel, heerlijk! Overigens gebied de eerlijkheid me te vertellen dat ik soms wel eens een beetje smokkel als ik weinig tijd heb. Dan maak ik het deeg niet helemaal zelf, maar koop ik een verpakking Koopmans appeltaart. Dat is kant en klare bodemmix waar alleen nog wat boter en water bij moet
 22. Dit recept vond ik 3 jaar geleden, nadat ik mijn zoektocht voor de perfecte pompoentaart zo goed als had opgegeven. Ik vind hem verukkelijk! En als ik hem maak, dan ik dat maar het beste stil houden, anders ben ik hem zo kwijt! Komt ie: Voor het deeg: 300 gram tarwebloem 50 gram suiker een snuf zout 300 gram koude boter een eidooier Meng suiker, zout en eidooier door de bloem en voeg de in blokjes gesneden koude boter toe. Kneed snel een mooi samenhangend deeg. Rol er een bal van, pak die in in vershoudfolie en leg een paar uur in de koelkast om te rusten. Voor de vulling: 500 gram oranje pompoen een halve liter slagroom 2 eieren 3 eidooiers 200 gram lichtbruine basterdsuiker een snuf zout een eetlepel kaneel een eetlepel gemberpoeder een theelepel kardemompoeder Snij de pompoen in stukken (niet schillen, wel wassen) en kook in 15 minuten gaar in een beetje water tot de stukken goed zacht zijn. Giet af en laat 10 minuten afkoelen. Doe alle ingredienten samen in de keukenmachine, of gebruik een staafmixer om alles tot een glad papje te malen. Als het goed is ruikt en smaakt het papje heerlijk. Voor de taart: Verwarm de oven voor op 250 graden en beboter een taartvorm. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met een deegroller, tot zo’n halve cm dikte. Rol de lap deeg voorzichtig over de deegroller en rol af over de taartvorm, druk zachtjes aan en snijd de overhangende randjes weg. Schenk de vulling in de taart en zet in de hete oven. Draai na 10 minuten de oven terug naar 160 graden en laat de taart nog ongeveer 60 minuten bakken. Prik in de vulling met een sateprikker, als die er droog uitkomt is de vulling goed. De eieren hebben er dan voor gezorgd dat de vulling romig en vast is geworden. De vulling blijft wel altijd ietsjes vochtig, dit hoort zo bij deze taart. Tadaa!!
×
×
 • Create New...