Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dit recept vond ik 3 jaar geleden, nadat ik mijn zoektocht voor de perfecte pompoentaart zo goed als had opgegeven. Ik vind hem verukkelijk! En als ik hem maak, dan ik dat maar het beste stil houden, anders ben ik hem zo kwijt!

 

Komt ie:

 

Voor het deeg:

 

300 gram tarwebloem

50 gram suiker

een snuf zout

300 gram koude boter

een eidooier

 

Meng suiker, zout en eidooier door de bloem en voeg de in blokjes gesneden koude boter toe. Kneed snel een mooi samenhangend deeg. Rol er een bal van, pak die in in vershoudfolie en leg een paar uur in de koelkast om te rusten.

 

Voor de vulling:

 

500 gram oranje pompoen

een halve liter slagroom

2 eieren

3 eidooiers

200 gram lichtbruine basterdsuiker

een snuf zout

een eetlepel kaneel

een eetlepel gemberpoeder

een theelepel kardemompoeder

 

Snij de pompoen in stukken (niet schillen, wel wassen) en kook in 15 minuten gaar in een beetje water tot de stukken goed zacht zijn. Giet af en laat 10 minuten afkoelen. Doe alle ingredienten samen in de keukenmachine, of gebruik een staafmixer om alles tot een glad papje te malen. Als het goed is ruikt en smaakt het papje heerlijk.

 

Voor de taart:

 

Verwarm de oven voor op 250 graden en beboter een taartvorm.

 

Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met een deegroller, tot zo’n halve cm dikte. Rol de lap deeg voorzichtig over de deegroller en rol af over de taartvorm, druk zachtjes aan en snijd de overhangende randjes weg.

 

Schenk de vulling in de taart en zet in de hete oven. Draai na 10 minuten de oven terug naar 160 graden en laat de taart nog ongeveer 60 minuten bakken. Prik in de vulling met een sateprikker, als die er droog uitkomt is de vulling goed. De eieren hebben er dan voor gezorgd dat de vulling romig en vast is geworden. De vulling blijft wel altijd ietsjes vochtig, dit hoort zo bij deze taart.

 

Tadaa!!

Pompoen2021381441472232.jpg

2015082910110957091441470772.jpg

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Posted

Dankjewel! Alleen al die geur... heel het huis ruikt dan naar koekkruiden en kaneel, heerlijk!

 

Overigens gebied de eerlijkheid me te vertellen dat ik soms wel eens een beetje smokkel als ik weinig tijd heb. Dan maak ik het deeg niet helemaal zelf, maar koop ik een verpakking Koopmans appeltaart. Dat is kant en klare bodemmix waar alleen nog wat boter en water bij moet

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

Posted

Hij is prachtig, en het water loopt me in de mond!

Maar ja, een HALVE liter slagroom.......niet zo gek dat ie lekker is!

Ga hem zeker een keer maken!

Posted

Ik vraag me serieus af wat iedereen toch pompoenen kweekt.... Vind t echt niet lekker.

 

Maar met dit recept... Misschien toch maar eens een pompoen kopen, en wie weet volgend jaar kweken....

  • 5 weeks later...
Posted

Ik heb mijn taart al een hele tijd in de oven, het binnenste wil maar niet droog genoeg worden. Al is de prikker nu al wel stukken schoner dan toen de baktijd officieel voorbij was. Je schreef al dat de taart wat vochtig hoort te blijven, misschien net als bij een cheesecake en key lime pie? (mocht je die ooit hebben gemaakt... ).

Hij kleur namelijk wel flink nu, dus hij kan niet echt veel langer bakken.

Posted

Bij mij staat ie ook altijd flink wat langer in de over, dat is helemaal niet erg. De vulling van die andere taarten ken ik niet dus daar kan ik niets van zeggen, maar deze vulling hoort bijna als een mouse te zijn.

Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes!

  • 3 months later...
Posted

Ik heb er weer 1 gemaakt, nu met een andere pompoen. Namelijk de 'Sweet meat'. Hopelijk is de smaak dan wat meer uitgesproken pompoen-zoet. De vorige was wat vlak en flauw, maar die pompoen was dat ook.

 

Ik heb al wel een hapje geproefd, en het lijkt goed. Maar ik zet hem eerst nog even een nacht in de koelkast, dan komen de smaken extra goed tot hun recht.

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...