Jump to content

muls80

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dat is wel een goede tip. Ik denk dat ik een jerrycan hoog ga zetten, daar deze druppelaars op aan sluit. Ze inderdaad zoals je zegt voluit laat druppelen. En dan vanuit de ton iedere dag een paar liter de jerrycan in pompen met een arduino.
 2. Heel cool! Waarschijnlijk niet te krijgen via mijn lokale tuincentrum, maar toch mooi idee.
 3. Ik heb een overdekte hoek in de tuin met tomaten en aardbeien in emmers. Die wil ik automatisch bewateren met regenwater. Ik heb daartoe de druppelaars van de foto (van https://www.tuinadvies.nl/tuinwinkel/product/2295/watergeefsysteem-20-druppelaars) op de regenton (die staat op 30 cm verhoging) aangesloten, maar iedere dag raakt er wel weer een verstopt, blijkbaar zelfs van lichte verontreiniging. Ik filter mijn regenton met een dikke panty, en voor de druppelaars zit ook nog een filtertje. Blijkbaar is dat niet genoeg. Toch is regenwater mijn enige bron hier. Hoe doen anderen dat hier? Beter filter? Andere druppelaars? Ik heb ook zitten denken aan een pompje met arduino, heb ik nog liggen. Dan heb ik iets meer waterdruk. Maar ik weet niet wat voor druppelaars ik daar dan weer op aan moet sluiten.
 4. Hier een paar foto's. Ik heb de zaden gekocht als gewone Ninestar. Ben benieuwd hoe het gaat worden, want van drie planten (vorig voorjaar gezaaid) heb ik nu 200 gram spruiten. Is niet echt grote opbrengst.
 5. Ik heb vorig jaar nine star broccoli gezaaid. Zaden van Vreeken. De eerste spruiten zitten er ondertussen aan, maar ze zien er heel anders uit dan wat ik verwachtte. Klopt dit wel of heb ik met een andere spruitbroccoli van doen? Ik verwachtte witte bloemkoolachtige bloemen met meer massa dan deze iele bloempjes.
 6. muls80

  Vraag over pompoen

  Goede tips! Fijn om te horen dat het nog niet te laat is om nu te zaaien. Dus dan ga ik voor het twee sporen beleid: opnieuw zaaien én deze in leven houden. Dan moet het lukken. Bedankt voor het even meedenken @Patrijs en @Vinky
 7. muls80

  Vraag over pompoen

  Ook ik ben denk ik te vroeg begonnen met pompoen zaaien, al is het niet zo vroeg als Melodie. Mijn plantjes zien er nu zo uit als op de foto: flinke bladeren, meerdere bloemen. Ik kan ze over anderhalve week pas uitplanten, kom niet eerder bij de tuin. Wat is jullie advies: buiten in de schaduw zetten om groei te remmen? Verpotten naar een emmer? Of weggooien en nu nog opnieuw zaaien?
 8. Ik heb een paar van deze Batten 60 cm lampen gekocht voor 12 euro per stuk, en ben er erg blij mee. Mijn peperplanten hebben het nog niet eerder zo goed gedaan. Zocht wel een nette oplossing voor ze omdat ze bij me in de woonkamer staan. Dus ik heb een houdertje ontworpen om 3D uit te printen. Nu kan je de lamp aan een stuk draadeind bevestigen. Wellicht kunnen anderen hier ook iets mee. Het is een simpel houdertje waar je een kant van je lamp insteekt. Vervolgens kun je de lamp vrijelijk over 10mm draadeind naar boven en beneden schuiven. Doordat ie naar één kant hangt, klemt ie vast zodra je de lamp loslaat. Het houdertje compenseert voor het doorhangen door hem een beetje naar boven te laten wijzen. Resultaat is dat de lamp gewoon netjes horizontaal hangt, en zodra je hem licht optilt kun je hem verstellen. Het ziet er nu een beetje uit als een soort lantaarnpaal. Voor geïnteresseerden: 3D bestand kun je hier vinden: https://www.thingiverse.com/thing:4833995 \
 9. Ik gebruik dit topic even om mijn kleine succesje te benoemen. Heb een doos met een vuilniszak op de bodem, daarin tomaten in bakjes gezaaid. Ledlamp (Batten 60 cm daglicht, online twaalf euro) en tijdschakelaar erboven, andere doos erbovenop. Flink water geven, het geheel ingepakt met een dekbed. En zo in de onverwarmde schuur neergezet. Ledlamp bleek de temperatuur mooi op 24 graden te houden Twee weken later is dit het resultaat. Heb de doos weer ingepakt.
 10. muls80

  Bamboe dood?

  Mijn bamboe is nu officieel doodverklaard. Heen de stengel uitgegraven en de wortelstok bleek al half vergaan. Geen leven te bespeuren. Ik wil nu graag een nieuwe bamboe, maar ben overdonderd door de soorten. Ik zie door alle bamboe de panda niet meer, of zoiets. Wat ik zoek is het volgende: - eetbaar - niet woekerend - niet te hoog (3-4m max) Mijn dode bamboe was er zo één, maar ik weet het ras niet. Welk ras raden jullie mij aan?
 11. muls80

  Voedselbos

  Dat zouden kiwibessen worden maar die zijn met de vorst allemaal ernstig beschadigd. Ik heb er nu Japanse wijnbes naast gezet, waarschijnlijk zal die de kiwibessen wel inhalen.
 12. Ok, dank allebei voor deze geruststelling. Ik wil ze inderdaad als struiken laten groeien. Ik heb ook een brown turkey staan, die is een jaartje ouder en doet het goed. Ik dacht dat ik met Firoma nog weer een ander klimaatbestendig ras te pakken had, maar ik heb nu dus gewoon twee dezelfde?
 13. muls80

  Voedselbos

  Een update! Overal komen ondertussen mooie planten op, de honing en blauwe bes heeft al gebloeid, de kers heeft voor het eerst kersen; de krentenboompjes en kornoeljes dragen vrucht, de mierikswortel, rabarber, brave Hendrik, bramen wijnbessen, frambozen enz maken het geheel mooi groen. De pawpaws en kakis zijn uitgelopen... We hebben in het voorjaar nog een dikke laag houtsnippers bijgestort, de eerste laag was veel te dun. Nu komt er nauwelijks onkruid doorheen.
 14. Beste mensen, Ik heb twee vijgen in de volle grond geplant in het vroege voorjaar: een bornholm diamond en een Firoma. Misschien te vroeg want ze zijn beschadigd door droogte? of nachtvorst? Wellicht nog niet goed geworteld? (Had ze van een kweker) Er zitten onderaan nog wat groene knopjes dus helemaal dood zijn ze niet. Hoe kan ik het ze zo aangenaam mogelijk maken? Veel water? Weinig water? Zon? Schaduw? Ik hoop heel erg dat ze in leven blijven!
 15. Gisteravond kon ik mijn planten weer binnenzetten. Bladeren krulden wat aan de randen, verder zag het er gezond uit.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...