Jump to content

muls80

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. muls80

  Bamboe dood?

  Mijn bamboe is nu officieel doodverklaard. Heen de stengel uitgegraven en de wortelstok bleek al half vergaan. Geen leven te bespeuren. Ik wil nu graag een nieuwe bamboe, maar ben overdonderd door de soorten. Ik zie door alle bamboe de panda niet meer, of zoiets. Wat ik zoek is het volgende: - eetbaar - niet woekerend - niet te hoog (3-4m max) Mijn dode bamboe was er zo één, maar ik weet het ras niet. Welk ras raden jullie mij aan?
 2. muls80

  Voedselbos

  Dat zouden kiwibessen worden maar die zijn met de vorst allemaal ernstig beschadigd. Ik heb er nu Japanse wijnbes naast gezet, waarschijnlijk zal die de kiwibessen wel inhalen.
 3. Ok, dank allebei voor deze geruststelling. Ik wil ze inderdaad als struiken laten groeien. Ik heb ook een brown turkey staan, die is een jaartje ouder en doet het goed. Ik dacht dat ik met Firoma nog weer een ander klimaatbestendig ras te pakken had, maar ik heb nu dus gewoon twee dezelfde?
 4. muls80

  Voedselbos

  Een update! Overal komen ondertussen mooie planten op, de honing en blauwe bes heeft al gebloeid, de kers heeft voor het eerst kersen; de krentenboompjes en kornoeljes dragen vrucht, de mierikswortel, rabarber, brave Hendrik, bramen wijnbessen, frambozen enz maken het geheel mooi groen. De pawpaws en kakis zijn uitgelopen... We hebben in het voorjaar nog een dikke laag houtsnippers bijgestort, de eerste laag was veel te dun. Nu komt er nauwelijks onkruid doorheen.
 5. Beste mensen, Ik heb twee vijgen in de volle grond geplant in het vroege voorjaar: een bornholm diamond en een Firoma. Misschien te vroeg want ze zijn beschadigd door droogte? of nachtvorst? Wellicht nog niet goed geworteld? (Had ze van een kweker) Er zitten onderaan nog wat groene knopjes dus helemaal dood zijn ze niet. Hoe kan ik het ze zo aangenaam mogelijk maken? Veel water? Weinig water? Zon? Schaduw? Ik hoop heel erg dat ze in leven blijven!
 6. Gisteravond kon ik mijn planten weer binnenzetten. Bladeren krulden wat aan de randen, verder zag het er gezond uit.
 7. Dat probleem heb ik ook: ik ben zondag vergeten om mijn pepers binnenshuis te halen en ben donderdag pas weer in staat om iets met ze te doen. Er komen nog wat koude nachten in de Achterhoek aan, heb ik begrepen...
 8. muls80

  Bamboe dood?

  Ok, bedankt voor jullie reacties. Dan wacht ik nog wel even. Ik dacht: als ik er nu veel naar kijk, gaat ie harder groeien. Maar heb het idee dat dat niet echt helpt.
 9. muls80

  Bamboe dood?

  In augustus hebben wij een bamboe plant gekocht. Een grote kluit met een lange bladerloze stengel van 2m. Tot op heden zie ik helemaal geen teken van leven. Geen nieuwe bladeren, geen nieuwe scheuten. Ik vermoed dat hij dood is maar de stengel is nog wel groen. Kan ik nog iets controleren, moet ik afwachten, of kan ik nyaar beter een nieuwe bestellen?
 10. Ik heb dat nog nooit gedaan, pepers dieper verpotten. Wat is daar de reden van? Ben nog niet zo ervaren.
 11. muls80

  Appel

  Sorry, Weknow, ik heb (volgens mij althans) je reactie goed gelezen, maar inderdaad niet helder geantwoord. Dus nog even een uitgebreidere reactie van mijn kant. Wat betreft ras: het is een rabouw, meer info heb ik niet en kon de kweker ook niet geven. Boom is rond 10-15 april gaan bloeien en is nu uitgebloeid. Nachtvorst is er wel geweest maar de bloei heeft voornamelijk daarna plaatsgevonden. Boom staat tamelijk beschut en bij nachtvorst had ik ook bij andere planten andere schade gehad. En dit verschijnsel heb ik eigenlijk de afgelopen drie jaar ook gezien - al was ook afgelopen jaren late nachtvorst en vroege lente een probleem. Dus ik zou dit toch wel uitsluiten. De bloesem is ook niet zomaar afgevallen, maar gewoon na zo'n anderhalve week uitgebloeid als het ware. Met nu nog een paar bloesempjes bovenaan die ook zullen gaan verwelken. Dus met jouw beschrijving zou ik toch ook de conclusie trekken dat er geen bestuiving heeft plaatsgevonden. Heb geen enkel begin van bestuiving gezien. Ik vind dat idee van enten een boeiend idee. Daar ga ik nog even verder op doorzoeken. Ofwel bij de andere bomen er iets bij zetten, of wellicht juist op mijn rabouw een ander ras bij enten.
 12. muls80

  Appel

  Dank voor je uitgebreide bericht. In de omgeving zijn dichterbij dan die boomgaard (met diverse soorten appels) geen appelbomen, nee. Vooral natte heide, maar daar bestuif je geen appel mee. Ik heb wel zelf in mijn tuin nog een paar kleine bomen geplant vorig jaar. Een Notaris appel, Orange cox pippin, Elstar en Jonagold. Die boompjes kon ik goedkoop krijgen. Die staan tachtig meter verderop met een stukje bos ertussen. Zijn nog wel klein. Zit daar iets tussen dat voor bestuiving kan zorgen en staan ze dan wel dichtbij genoeg? Moet ik nog een ander ras aanplanten?
 13. muls80

  Appel

  Nee, hij bloeide net wat later. Overigens zitten er nog steeds een paar bloesempjes bovenin de boom. Maar die zullen binnenkort ook wel verwaaien in de wind.
 14. muls80

  Appel

  Beste mensen, Ik heb sinds vier jaar een rabouw-appel in mijn tuin, was bij aankoop al een wat grote boom. Schat nu een jaar of zeven oud, vier meter hoog. Geeft ieder jaar veel bloesem, maar nooit ook maar het begin van één vrucht gezien. De bloesem wordt bruin en valt op een gegeven moment af. Zo ook dit jaar weer, helaas. De boomkwekerij waar ik hem kocht bevindt zich op zo'n 800 meter van mij vandaan. Volgens de kweker moet dat voldoende zijn om bestuivingsproblemen uit te sluiten. Hij stelt dat de laatste jaren wel slechte appeljaren zijn. Hebben jullie nog een mening hierover? Kan ik inderdaad gebrek aan bestuiving als oorzaak uitsluiten? Moet ik gewoon nog meer geduld hebben? Ik hoor graag jullie mening!
 15. Ok helder. Dankjewel!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...