Jump to content

Sayenna

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Uden

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb ook vijf perenbomen geplant in augustus die uit een koelcel kwamen. Was dus ook een gok. Ze hebben goed scheuten en blad gemaakt. Het is nu nog relatief warm, dus ik heb wel hoop dat ze nog afharden voor het echt koud wordt Mooi om te lezen dat het bij jullie ook goed lijkt te gaan!
 2. Ik heb sinds kort een citroenboom, en haal binnenkort een Feijoa en Drakenfruit op. Ik was van plan om ze als potplant te houden en altijd binnen te houden, in de serre en in de toekomst in een kas. De serre is bij de woonkamer getrokken en het is dus daar altijd rond de 20 graden. Is dit wel goed voor de planten, om altijd zo warm (en met veel zonlicht) gehouden te worden, of kan ik ze toch beter iets koeler zetten in de winter en in de zomer naar buiten doen? Ik hoor het graag
 3. (excuses voor de late reactie) Omdat de grond heel zuur was, ik dacht gevonden te hebben dat een beetje kalk dan goed voor ze is . Bedankt voor de tips!
 4. Hij heeft wat kalk en later ook wat compost gehad (meer als muchlaag, niet in de grond gewerkt). Is dat ook afdoende of toch bemesten?
 5. Oh, dat valt mee met die kapvergunning. Dat had ik in het bestemmingsplan anders gelezen destijds. Goed om te weten. Hij staat wel lekker aan de weg, en is best groot, dus makkelijk gaat het niet worden. Stom genoeg hebben ze laatst hier bomen gekapt achter ons huis, ons zelfs nog gevraagd of wij ook nog iets kwijt moesten, dan kon dat gelijk mee. Nu heb ik wel spijt. Want ook vanwege de locatie moet dit wel door een professional gedaan worden. Ik ga erover nadenken. De vraat was eerder dit jaar, dus daar heb ik helaas geen foto's van. Op 't moment zitten er ook wel gaatjes in de bladeren, maar de bladeren zijn ook al aan het verkleuren en afvallen, dus ik weet niet of daar veel aan te zien is.
 6. Bedankt voor jullie reacties. Het is een zoete kers, een Regina. De boom krijgt wel zonlicht. Ik denk ook dat de eik hem in de weg zit. Verplaatsen doe ik liever niet meer, ik denk niet dat dat goed zal zijn voor de boom. De eik is best wel groot, die moet dan echt gekapt worden, en ik weet niet of ik daar een vergunning voor krijg, al mag hij van mij best wel weg. Ook als hij gekapt is, zitten die wortels dan nog steeds niet in de weg? Dat groeit dan wel door onder de grond ben ik bang? Wat kan ik tegen de vraat doen die in de bladeren leek te zijn dit jaar?
 7. Eén van mijn kersenbomen, vorig jaar april geplant, heeft het wat moeilijk. Ik denk dat het komt omdat hij vlakbij een grote eik staat. Het gras rondom de eik en kers is ook schraal. Verplaatsen doe ik liever niet, dus ik moet het er even mee doen. Vorig jaar is hij wel uitgelopen, maar heeft niet gebloeid. Dit jaar heeft hij één bloem gehad. Wel blad, maar er leek ook iets van vraat te zijn. Hij heeft nauwelijks nieuwe bladeren gemaakt. Wat kan ik doen om deze boom te helpen? Compost geven? Kalk geven? Boomband omdoen tegen ongedierte? Of iets anders? Ik zou graag zien dat de boom goed gaat groeien en graag ook oogst gaat geven. Of is het een kwestie van geduld, omdat hij er nog maar anderhalf jaar staat?
 8. Hij is 3x verplant geweest bij de kweker. Ik heb eigenlijk geen idee of de draadkluit er nog aan zit. Ik denk het wel. Is het nog de moeite waard om die eraf te halen, of zal dat niet veel doen? Zal niet makkelijk zijn denk ik.
 9. Dat heeft ie Staat niet goed op de foto, maar hij heeft twee boompalen. Het kan flink waaien op dat stuk. Die andere twee 'halve' takken dan wel eraan laten, en alleen deze verdorde tak wegnemen?
 10. De boom doet het redelijk, maar er zijn wel wat issues. Er is één tak waar er bladeren alleen vanaf de helft tot bovenaan zitten, en die bladeren zijn nu allemaal verdord. Overige takken hebben allemaal groene bladeren (met hier en daar een onderbreking), maar daar zijn ook twee takken bij die juist alleen bladeren hebben vanaf de kruin tot halverwege (wel groen). De boom heeft verder ook last van bladluis sinds een paar dagen, daar behandel ik 'm voor. Kersen zijn er enkele geweest, maar die lijken niet rijp te gaan worden. Dat geeft niet, de boom is net nieuw. Ik twijfel of ik die tak met alleen maar dorre bladeren moet gaan afknippen en die twee takken die tot halverwege bladeren heb, moet inkorten. Is dat niet al weer veel te veel snoeien? En wanneer kan ik dat het beste doen? Ik denk nog wel een maand of misschien twee wachten? Ik hoop dat het een beetje op de foto's te zien is.
 11. De boom is verkocht met een zogeheten draadkluit. Dus geen blote wortel inderdaad. Ze hebben hem ook zelf voor me geplant. Hij komt inderdaad bij een kweker vandaan en was niet goedkoop. Vandaar dat ik ook extra baal. Ik denk dat ik inderdaad maar contact met ze ga opnemen.
 12. Jammer dat ze me dan wel de boom verkopen in april als er kans is dat hij niet aan slaat. Dan had ik liever gewacht. De vorm komt waarschijnlijk omdat het meer een heestervorm is, dat is met opzet zo gedaan en zo verkocht. Ik laat hem in ieder geval nog even staan en we zien het wel. Anders toch maar vervangen met iets anders.
 13. Vorig jaar heb ik een walnotenboom laten planten in april. Deze is uitgelopen en heeft wat blad gehad, en enkele noten die helaas niet groot genoeg werden om te oogsten. De boom zelf is al wat ouder, maar ik weet niet precies hoe oud. Nu is de boom dit jaar nog niet uitgelopen. Alle walnoten hier in de buurt (weliswaar andere rassen) hebben allang blad. Ik maak me zorgen. De boom zelf lijkt niet dood, maar lijkt ook niet helemaal gezond. Er zitten wat rare plekken op. Op andere plekken zie ik gelijk groen als ik wat wegkrab, dus er zit zeker leven in. De boom heeft vorig jaar het wel zwaar gehad met de droogte. Walnoten groeien hier zo ongeveer spontaan als je de noten niet weghaalt en overal staan enorme bomen. Ik zou dus niet verwachten dat de boom echt moeilijkheden zou hebben. Is er nog hoop? Ik laat hem sowieso staan dit jaar, maar alle ideeën zijn welkom. Foto's: de boom, één van de rare plekken met bruin onder de bast, een twijg met groen onder de bast.
 14. Dus bij kersen en prunussen geen verplantingssnoei toepassen begrijp ik? Ik dacht dat dat altijd moest bij nieuwe bomen. Bedankt voor je info!
 15. Hoi allemaal, In februari heb ik een nieuwe kers geplant in mijn tuin. Deze is al wat groter/steviger. Ik heb hem gesnoeid (verplantingssnoei), wat één of twee takken weghalen in hield en wat inkorten van de lange takken. Nu zag ik vandaag dat er op ongeveer een derde van de takken hars te zien is (dit is dus niet op de plekken die gesnoeid zijn). Het is niet enorm veel, en de takken hebben ook gewoon knopjes die open gaan. De boom oogt verder niet ziek. Ik lees op internet over gomziekte en het wegknippen van de takken, maar dat lijkt me erg jammer en ik kan me ook voorstellen dat dat snoeien nu juist weer de boom aantast. Een kers snoei je immers normaal niet zo vroeg in het jaar. Kan dit kwaad en kan het kwaad om het af te wachten hoe de boom zich verder ontwikkelt? En wat kan ik doen om de boom te helpen? Sowieso ga ik hem kalk bij geven want de grond is vrij zuur waar hij in staat.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...