Jump to content

Grapevine

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Grapevine

 1. Hallo allemaal, Ik heb in de winter een vijgenstek gekregen en deze in het voorjaar in de volle grond gezet. Hij loopt nu goed uit en heeft al flinke bladeren. Is het verstandig om deze via een bamboestok te leiden zodat hij minder snel kan afbreken als het waait? (bladeren lijken nogal zwaar). Of wordt hij sterker als ik hem niet ondersteun? Alvast bedankt!
 2. @rorror Bedankt voor je snelle reactie! Ik geef eigenlijk de schuld aan de kat omdat ik hem A. een paar keer rond mijn druif heb zien zitten en B. omdat er twee keer best wat aarde was weggekrabd. Maar ik heb hem dus niet op heterdaad betrapt dat hij aan de druif zat te vreten.. En nu jij een muis noemt ben ik me er opeens van bewust dat ik vorige week een muis in onze tuin heb gezien! Het zal toch niet!!?? Hieronder een foto van 7 mei, dat was na 1 aanval (alleen onderste knop was daardoor kapot/weg) en een foto van 10 minuten geleden. Zoals je trouwens lichtelijk kunt zien heb ik wat maatregelen getroffen na de eerste aanval (gaas over de aarde met stenen erop, en grote plantenbakken eromheen.
 3. Mijn druifje heeft het goed opgepakt en er waren vijf mooie knoppen zichtbaar. Twee daarvan kwamen ook al uit. Nu heeft de kat van de buren echter mijn druif tot drie keer toe aangevallen en zijn alle knoppen van het stammetje af. Ze zijn er echt een soort van uitgetrokken lijkt wel. Denken jullie dat dit het einde betekent van mijn jonge druif? Ik baal er heel erg van
 4. Ik heb zojuist wat onkruid/plantjes rondom mijn olijfboompje verwijderd met mijn blote handen. Nu zat daar een prikkelplant tussen die ervoor zorgt dat ik nu al een uur een vervelend/prikkelend/pijnlijk gevoel in mijn hand heb. Kan iemand mij vertellen welke boosdoener dit is? Ik weet overigens niet of het door de stengel of door de blaadjes kwam. Hieronder de foto van het kreng
 5. @harms1 Bedankt voor uw reactie!! Ik heb bewust gekeken of er de komende week geen nachtvorst komt hier, vandaar dat ik nu actie heb ondernomen ipv nog langer te wachten. Hopelijk slaat hij aan. Vanaf vanavond voorspellen ze trouwens veel regen, t/m morgen. Dus dat water zit wel goed lijkt mij.
 6. Goedendag allemaal! Zojuist heb ik mijn jonge druif (1 jaar oud, vorig jaar april kreeg ik een stekje) gesnoeid. Ook heb ik hem vanuit een pot de vaste grond in gezet. Ik heb kalk korrels in de grond gestrooid, en daarop de kluit gezet. Zijn er nu nog meer handelingen die ik kan/moet doen? Of is dit genoeg zo? Twee foto's hieronder, eentje van de druif in augustus, en eentje die ik nu net gemaakt heb. Alvast bedankt voor de (eventuele) tips!
 7. Inmiddels zijn we ruim een maand verder en mijn stekje groeit rustig door (foto onderaan mijn tekst is puur voor de leuk/ter info). Ik zit nog wel met een vraagje. Kan het zijn dat de druif richting de zon groeit? Ik zie namelijk dat hij van de bamboestok af omhoog groeit (bamboestok dient zegmaar als zuidmuur), terwijl ik in de veronderstelling was dat een druif zelf de bamboestok wel zou opzoeken. Of is dat proces nog helemaal niet aan de orde? Alvast bedankt weer en een fijn weekend gewenst!
 8. Rorror, ook jij bedankt voor je reactie! Ik wil hem uiteindelijk over een pergola leiden dus het zou wel fijn zijn als hij recht omhoog gaat
 9. Bedankt voor je reactie! Ik begrijp dus dat de bamboestok nog niet nodig is, maar ik kán hem wel gewoon laten zitten toch? Het dode stukje bovenaan snoei ik in de winter wel weg, het lijkt me niet dat dat stukje kwaad kan verder..
 10. Hallo allemaal! Ik lees al een tijdje mee op dit forum en heb al een hoop geleerd over alles wat met druiven te maken heeft, dus daarvoor wil ik iedereen alvast bedanken! Zelf ben ik echt een beginner en heb sinds een maandje een druivenstek in een redelijk grote pot staan in de tuin (het plan is om haar in de winter te plaatsen in de grond alleen is daar nu helaas even geen mogelijkheid voor). Nu wil ik voor de zekerheid weten of mijn geleider (bamboestok) goed staat ten opzicht van mijn jonge druivelaartje. Ik hoor het heel graag
×
×
 • Create New...