Jump to content

Bubbels

Members
 • Posts

  1,113
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Drenthe

Converted

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik bestempel niet elke vlek als phytophthora. Maar op die laatste foto's is het toch echt zo. Ik vind het jammer dat mensen denken dat het binnen 2 dagen je hele plant moet slopen waardoor ze bij een milde aantasting denken dat het géén phytophthora kan zijn. Tomatenplanten zijn zeer veerkrachtig en hebben een groot herstellend vermogen. Aangetaste delen wegknippen lost de besmetting vaak niet op, die blijft aanwezig en duikt elders in de plant weer op, maar in de tussentijd kunnen vruchten dan nog vaak wel afrijpen.
 2. De enige keren dat ik echt binnen een paar dagen een plant verloor aan phytophtora bleef het regenen of was het in ieder geval erg vochtig rondom de plant. Dan gaat het echt heel snel. Maar in droge omstandigheden kan het echt wel duren. Zeker als je plant tot die tijd sterk en gezond is geweest. Een zwakkere plant gaat ook sneller ten gronde.
 3. Ze zijn inderdaad superschattig. Heb geen zaden voor je helaas. Jumbo Pink Banana is ook een goeie voor soep trouwens.
 4. Zowel bij Ann als Speets vind ik het toch echt phytophthora. Vooral die laatste foto is overduidelijk.
 5. De bunzing die mijn grote hen greep bleek een drachtig vrouwtje. Misschien dat ze dan wat feller zijn op het aanleggen van een voorraad. We snappen tot op de dag van vandaag niet hoe ze die hen uit het hok heeft gekregen, maar ze kreeg het voor elkaar. Spoor veren naar haar hol.
 6. Een volwassen bunzing pakt met gemak een grote lakenvelder kip (ik spreek uit ervaring ). Maar ik kan me niet voorstellen dat ze zomaar een kat pakken. Prachtige dieren trouwens. Geen ruzie mee maken. De term "stinken als een bunzing" is zéér terecht namelijk.
 7. Pompoenen kruisen heel erg makkelijk. Zaden uit een pompoen halen zorgt eigenlijk altijd voor een ander resultaat. Overigens meestal prima eetbaar hoor.
 8. In mijn kleine kas krijg ik ieder jaar phytophtora. En elk jaar gaat er gewoon een laagje compost op en zet ik er nieuwe tomatenplanten op. De phytophtora laat pas half september op zijn vroegst z'n kop zien in die kas. Dus ik doe er niet te moeilijk meer over eigenlijk.
 9. Neu, geen phytophtora. En een fosfortekort zou ik nu niks meer aan doen. Kunnen ook kleine bacterie- of schimmelplekjes zijn. Bij de aardappelziekte krijg je echt bruine vlekken. Bij mij begint het meestal op de stam. Bruingrijze ovale plek die zich uitbreidt.
 10. Ik neem aan dat je een courgette bedoelt? Kan je prima soep van maken.
 11. De vrij eenvoudige regel die je kunt aanhouden; hoe langer je de saus inkookt, hoe intenser de smaak. Ketchup maken is ook leuk. En makkelijk!
 12. Het is een ronde paal die eigenlijk het dag van onze veranda moest gaan houden. Daartussen een staaldraad gespannen. Ronde paal heeft bij de aanzet krak gezegd. Nou moet ik wel zeggen dat we hier op het veen zitten hoor. Maar ik ben blij dat het dak er nog niet opzat. Paal was toch zeker 15cm doorsnee.
 13. Boskoops Glory is supermakkelijk en wordt snel groot zat. Qua smaak geen kampioen, maar goed aan de zon gerijpt echt prima. Bij ons dermate productief in jaar 3 dat de pergola de pijp aan Maarten gaf.
×
×
 • Create New...