Jump to content

annaelizabeth

Members
 • Content Count

  284
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Was een vraag ivm de herfst temperaturen. Waarschuwing: als het zulk weer blijft verhuizen ze naar die overige vier hoor.
 2. Ik kan geen 2020 vinden, dus hier maar de vraag: heeft iedereen op dit ogenblik ineens een explosie van de melige koolluis?
 3. Deze stadsbewoner moet het in de kleinere dingen zoeken, maar heeft een nieuwe uitdaging met, als iedereen het doet, grote gevolgen: ruim je email op die op de server bij je provider staat en beperk je dataverkeer. Zelf behoor ik tot de pensioengerechtigden, maar vooral voor de nu verplicht thuiswerkenden moet dit een enorme uitdaging zijn
 4. Sterker nog, deze methode (met toevoeging van compost) verbetert niet alleen de structuur van de bodem, maar als gevolg daar weer van ook het leven in de bodem. In dichtgeslagen klei vind je echt niet veel leven. Erg hard werken zo'n harde laag voor die arme wormen. Ik zou zeggen, maak het ze wat makkelijker.
 5. Hier ook altijd een goed resultaat met de Market More. Sterker nog, de kleinkinderen vinden ze lekkerder dan komkommer uit de winkel. Ze wrijven de stekels er even met de mouw af en happen dan toe (vanaf 1 1/2 jaar, de kinderen dus).
 6. Zou het voor de telers een slecht jaar geweest zijn, of heeft iedereen supervroeg besteld??? Ik kan een aantal soorten al helemaal niet meer krijgen en het is nog niet eens oktober. GRRR
 7. 11/2 kilo tomaten, grote ui, balsamico , rode biet, olijfolie, zout eventueel een pepertje gemalen venkelzaad en gemalen kaneel oven op 160 graden, biet in alufolie en in de oven poffen tomaten harde stukjes verwijderen en in parten, ui in grove stukken,optioneel een half pepertje zonder pitten i stukken, grote scheut olijfolie, scheut balsamico, eventueel ook wat crema, zout op een bakplaat met bakpapier alles lekker door elkaar husselen als de biet 3 kwartier in de oven zit, oven op 200 graden bakplaat met tomaat erbij na een half uur alles van de plaat in een grote pan schuiven biet pellen en in stukjes erbij pureren met de staafmixer puriteinen zeven nu de schilletjes en pitten eruit koffielepel venkel erbij en idem kaneel (of geen gemalen kaneel maar stokje dadelijk meekoken inkoken tot gewenste dikte in potjes blijft het jaren goed
 8. Stekel-varkens toch?
 9. Mijn experiment om het pakket oesterzwam uit het tuincentrum te vermeerderen met houtsnippers en koffieprut gaat voorspoedig verder. In een grotere bak heb ik nu wel 8 heuveltjes waar zwammen op beginnen te groeien. Op dus naar de volgende vraag: kan ik de bak gewoon de hele winter buiten laten staan? De bak staat op de noordkant van ons tuinhuis op een oppottafel. Het is een gewone kweekbak met transparant deksel. Is het verstandig om in dit jaargetijde naar verdere uitbreiding te streven of doe ik dat beter in het voorjaar? Alvast bedankt voor de adviezen.
 10. Er is verschil tussen de fijnbladige basilicumsoorten en de grootbladige genovese. Vroeg gezaaide fijnbladige basilicum (ook de thaise en de kaneel) vormt prima rijp zaad in ons klimaat. De genovese is moeilijker om zelf zaad van te winnen.
 11. Het was het proberen toch waard? Er zijn hier ook mensen lid met tuinen in de tropen, Frankrijk, Duitsland, Letland, Hongarije en misschien nog wel anderen.
 12. Vervolg. Het ziet er zo uit Links op de foto achter de vijver het bamboebosje, dat dus uitstoelt naar de helling hoger op. MIsschien kan het paadje verdiept worden met een betonrand eronder. We gaan kijken. En zo steil is het dus op sommige plekken. We zijn hier een vlier aan het planten. Dit was het begin, in oktober. Met betrekking tot de cotoneaster vroeg ik mij af of het mogelijk is de planten tot op de grond af te knippen en daarbovenop een bak te plaatsen. Dit is waarschijnlijk ook een optie voor ander (sierstruik)gewas waar we geen prijs op stellen. Groeit het bodemspul er dan weer doorheen , hoe diep zou zo'n bak moeten zijn? Natuurlijk zonder worteldoek want de bedoeling is juist dat er doorheen geworteld wordt. Ik denk dat wortelkluiten behouden moeten blijven. Gezien bovenstaande reacties betekent dat zo laag mogelijk afzagen. Tenslotte: zou een kroosjesboom het doen in deze contreien? Komen daar ooit pruimpjes aan met nachtvorst in mei? Of verdient het de voorkeur om tussen de, afgeknipte, planten plekjes vrij te maken en daarin te planten.
 13. Het huisrecept is pasta, uien, oesterzwam en een heleboel peterselie. Op het bord een schep versgemalen comté erdoor en zwarte peper.
 14. Joepie! Dat gaan er dan nog veel meer worden. Houtsnippers gaat dus prima. Bedankt Weknow.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...