Jump to content

annaelizabeth

Members
 • Posts

  388
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik gebruik een handmolen ivm het warm worden van het maalsel in de elektrische. Op dit moment heb ik zowel een PD als een Peugeot, beide zeer vintage. Omdat de PD van mijn schoonmoeder) iets groter is dan de Peugeot ben ik deze aan het testen op fijnheid van het maalsel. De Peugeot kan worden ingesteld. Als ik heb besloten mag een van de twee weg. Gratis natuurlijk.
 2. Als er enige mogelijkheid is zoiets in Amsterdam te krijgen ???? Mijn slager verkoopt hamschijven met been, dus ik ga studeren...
 3. Oef, dat zou beter moeten zijn dan Voltaren en vriendelijker voor de waterdiertjes. Ik zou een heel klein beetje, puur proberen in te masseren op kapotte enkelbanden oid. (Hier spreekt een wandelfanaat)
 4. Weet iemand of er verschil is in energieverbruik voor dataverkeer met internet via de kabel, WiFi of Gzoveel?
 5. Met azijn niet, maar ik heb in het verleden wel zuurkool gemaakt met behulp van Kannes Brooddrank. Mijn moeder moest zoutloos eten. Tegenwoordig is dat zoutarm en mag zuurkool, maar niet elke dag. 40 jaar geleden, ik weet dus niet of het nu nog net zo goed werkt. Misschien moet je je vraag ook nog even hier stellen https://delusthof.wordpress.com/2015/11/17/zuurkool-in-t-klein/
 6. Ik gebruik Tupoleum om de ratten binnen de perken te houden. Dwz op mijn volkstuin dat ze niet onder het huisje willen zijn. Mijn composthoop met heerlijke resten pompoenpitten etc. wordt in de loop van de winter natuurlijk wel bezocht. Voor zover ik het kan overzien heb ik de afgelopen jaren geen nesten meer gehad. Volgens de voorschriften zouden blokjes in tupoleum gedrenkte oase moeten helpen. https://pestinext.com/?s=tupoleum Het stinkt wel, volgens mijn partner naar zweetvoeten.
 7. Wanneer halen jullie ze eruit?? Lukt het om daarna de oerwortels te herplanten? Gewoon weer in de grond? Ik heb een pot (35cm diep) met een enorme bos, een plantje eruit gehaald met heerlijke verse knolletjes. De pot heeft de hele zomer op een beschutte plek buiten gestaan, staat nu binnen in het tuinhuis. Mij bleek dat onder aan de grotere knollen lange witte wortels groeien. Ik kan natuurlijk de hele bak omkiepen en met nieuwe gedroogde opnieuw beginnen, maar dan heb ik voorlopig niet van die jonge verse gember. Kortom wanneer oogsten en wie heeft ervaring met doorkweken?
 8. Gianni, er is een uitgebreid topic over rozen stekken in tuinvragen, het heet Rozen stekken (tja, ik weet niet hoe ik de link moet maken). Zelf doe ik wel een zakje over de stek die ik voor de winter met pot en al in graaf . Mijn succes is ongeveer 60 %.
 9. Oh wat jammer dat Huub ermee stopt. Nog bedankt. De keren dat ik heb meegedaan was ik heel blij met de organisatie.
 10. Gefeliciteerd beide winnaars! Het ontloopt elkaar blijkbaar niet zoveel. Zijn er nu meer mensen uitgevallen die buiten teelden of maakt het niet uit?
 11. Nou spannend dat drogen, maar dat wordt volgend jaar. Vorig najaar ontving ik per post van Jorieke een aantal stekken van haar bergbasilicum. Ze deden het goed, ik had zelfs een led groeilamp op een kledingrek gemonteerd, tot in de loop van de winter een invasie van witte vlieg mij tot wanhoop dreef. Uiteindelijk kon ik het met gele vangplaatjes min of meer binnen de perken houden. Ze gingen redelijk vroeg in Mei naar buiten en stalen de show op de plantjesruilmarkt. Zelf hield ik twee grote potten, een voor op het terras bij het tuinhuis, een voor een van mijn dochters wier gezin ook tamelijk dol op pesto is. Die op mijn terras doorstaat glansrijk een soort wekelijkse plundering vanuit de keuken Ik pluk de blaadjes van de stelen, laat het topje heel en plaats daarna de stekjes in het water. En ziedaar de garantie voor volgend jaar. Ik ga ook proberen of de pot in een lichte ruimte bij ongeveer 7 graden goed blijft. En de smaak? De lekkerste.
 12. Hm, appelsap moet toch ook kunnen. Op mijn oude blikje van Rinse Appelstroop van Timson in Beesel Limburg (ik bewaarde die blikjes altijd) staat dat de ingrediƫnten ingedikt beetwortelsap en appelsap zijn totaal suikergehalte 55%. Erg lekker.
 13. Deksel erop en In een slaapzak of in een koelbox zetten werkt allebei ook prima.
×
×
 • Create New...