Jump to content

annaelizabeth

Members
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Inderdaad, ik gok ook op enige vorm van glycol, maar we weten het niet precies. En mijn dochter is erg principieel... Best zou zijn als ik een niet reusachtig gewas kon vinden dat ze daar kan inzaaien. (Zoals ze in mijn jeugd de Flevopolder vol hebben gezet met koolzaad om het zout uit de grond te trekken, als ik het mij goed herinner)
 2. Dankjewel. De samenstelling hebben we tot op dit ogenblik niet kunnen achterhalen. Het zal wel afgraven worden ook in verband met de plek. De link die je stuurde is wel heel inspirerend. Ik studeer verder.
 3. Mijn oudste dochter woont in Zwitserland en heeft daar sinds enige tijd een nieuw oud huis dat ze volledig energie-neutraal aan het maken zijn. Helaas heeft de firma die de aardsonde geboord heeft de antivries over een stuk grasveld laten weglopen. Weet iemand wat ze hiermee moeten of kunnen doen om de zaak weer gezond te krijgen? Ze proberen natuurlijk de firma aan te spreken, maar zelf weten wat er mogelijk is om de schade ongedaan te maken vindt ze belangrijk. (En op deze wijze kan ik haar misschien op afstand toch een beetje helpen bij de verbouwing...) Oeps, dit moet natuurlijk onder bodem en bemesting, maar ik kan het niet zelf verplaatsen!
 4. Super! Bedankt voor de inspiratie
 5. Ok, bedankt dan probeer ik er zo ook één. Bij mij staan ze sinds gisteren buiten in een pot tegen een zuidgevel: ik heb geen kas.
 6. Ik heb een paar aubergine zaailingen die naar mijn idee wat erg lang geworden zijn. Kan ik die net als tomaten van de onderste bladeren ontdoen en dan diep planten?
 7. Hier ook slechte opkomst zaaiuien. Gelukkig had ik voor de winter ook al pootuitjes geplant, maar het wordt een karige oogst dit jaar.
 8. Mijn methode is net als bij Jorieke alles op hetzelfde koolbed houden. Markeren waar de rij met raapjes was, waar je vroege kool stond etc. De opvolgers schuiven daar dan tussendoor. Bij mij komen de herfstrapen (die tot in het voorjaar blijven net als de rucola en de overwinterbloemkooltjes) op het koolbed voor volgend jaar. en dan maar weer markeren en schuiven.
 9. Ik wil het zelf ook eens proberen, liefst zo puur mogelijk. Vraag is dus of je het recept van de link van paddestoelengek hebt gebruikt, en de kruiden hebt weggelaten? Of had je een ander recept?
 10. Ai, met die zachte winter, loopt de rabarber al ruimschoots uit. Al iemand in januari begonnen met de pot erover te zetten?
 11. Ja, hier ook: beter mee verlegen dan om verlegen. Hetzelfde geldt voor het oogsten van mijn zaaigoed. Weg kunnen geven is hartstikke leuk, en in geval van eigen zaai- en stekgrond en eigen zaad nog kosteloos ook. Verder natuurlijk ook beter vers zaad dan zaad van een paar jaar oud (al kun je daar soms weer mensen die tekort hebben weer blij mee maken).
 12. Ik vind dat relatief weinig mensen hebben gestemd. Misschien is het interessant om het topic na de afsluitende conclusie voor volgende jaren open te houden. Kunnen we zien hoe het individuele beleid van moestuinforumers zich in dezen ontwikkelt.
 13. Dan gooi je echt niet veel weg, hoor. het moet wel normaal blijven. Nog een tip voor iedereen: koken op voorraad. Wat kan, aardappels rijst etc, koken in een grote pan. het aan de kook brengen kost iets meer energie, en daarna kun je "invullen". Trouwens, iedereen gebruikt het waswater van de groente toch wel voor de plantjes?
 14. Het kan wel hoor, koken met beleid en zorgen dat het kind van een kliekje krijgt of andersom, voor jezelf iets fabrieken met het kliekje van het kind. Doe ik nog altijd met de kleinkinderen (6 maanden tot 21 jaar). Baby/ kinderkleren worden hier al 3 generaties doorgegeven en van oud wordt nieuw gemaakt. Dat vinden dan juist de modebewuste tieners weer hardstikke spannend! Mocht je nog kleertjes begeren: Ik heb hier een tas staan, zo.n blauwe van de Ikea met overtollig spul dat naar de kerk gaat (bevat ook een aantal witte overhemden die hier niemand passen)

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...