Jump to content

annaelizabeth

Members
 • Posts

  307
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  amsterdam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Braamvlinder. Zowel op bramen als frambozen. Bruine rupsen op dit moment. Mooie vlinder.
 2. Ik denk dat de eerste hennepnetel is. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gewone_hennepnetel
 3. Kleinfruitteler, wanneer heb je dat vliesdoek erop gelegd? Eind maart was het behoorlijk warm. Lag het er toen al? Ik wil dit volgend jaar ook proberen!
 4. ja, ik denk ook dat het de Doyenne is. Die van mij heeft ook dat subtiele roze: lekker man.
 5. Ik zou zeggen: joepie, hij doet het nog. De duwmaaier dus.
 6. Tanja, Weknow had volgens mij al gezegd wat het is!
 7. Dames, voor de goede orde, op mijn volkstuin mag ik geen landbouwhuishouddieren maar ik lees vol vreugde mee hoor
 8. Wel vertroetelen en van bloesem en fruit genieten zolang ie nog blijft dus iets leuks in zijn kuiltje
 9. Grelinette of spitvork, niet onderwerken maar losmaken
 10. Brandnetelgier is super zowel als bestrijder als bemester, vooral langs de stammen van je fruitboompjes gieteren. Wat overblijft na het zeven van de gier gaat op de compost.
 11. Zeker weten, ik heb al een grote zak om te verspreiden voor de kleintje s op het park
 12. Misschien moeten jullie toch wat meer informatie proberen te achterhalen? https://www.jechange.fr/energie/electricite/guides/energies-renouvelables-4206 "D'autant plus que vous pouvez revendre tout ou partie de votre production à EDF ou à votre entreprise locale de distribution. EDF (ou votre ELD) s'engage pour une durée de 20 ans à vous racheter votre électricité à des tarifs fixés par l'État. Au 1er janvier 2017, ces prix vont de 11,76 à 23,54 c€/kWh, et dépendent de la puissance et du mode d'installation de vos panneaux." De regeling hierboven is van 2017, en ik heb even gezocht maar kan niet vinden dat die is afgeschaft. Overigens ben ik het met Henk eens dat verantwoord verbouwd en gebruikt hout Co2 neutraal is.
 13. Appelvrouw: gewoon koud water voor het inweken van Rtopf is ok. Langer dan 15 minuten mag ook. Deksel (ook ingeweekt) erop en in de hete oven (ik doe 1 uur bij 200 graden). Mag ook oven pas aan als je hem erin doet. Dat kan extra rijs geven. In dat geval reken ik 3 kwartier vanaf het bereiken van de 200 graden. Alles hangt natuurlijk ook af van hoe groot je toevallige brood is. Bij de meest perfecte verhoudingen komt er ook een mooie korst op bij gesloten houden: je hebt eigenlijk een soort steenoventje. Anders, als je knapperige korst wil, na een uur 5 minuutjes zonder deksel. Ik ben duidelijk niet van het millimeterwerk ... Het voordeel, naar mijn ervaring, is dat het brood heel sappig blijft. Wij zijn maar met 2 personen. Ik bewaar het brood in de broodzak in een trommel en het blijft wel een week lekker. Het is het favoriete brood van alle kleinkinderen indien aanwezig, ook als het niet meer vers is. Elke dag bakken vind ik een beetje verspilling in onze situatie.
 14. Ik kan iedereen aanbevelen om als broodbakvorm een Römertopf te gebruiken. Inweken (15minuten), beetje olie op de bodem, brood in kiepen, deksel erop, in de oven. Broden worden niet extra fraai om te zien, maar altijd lekkere korst en sappig brood, dat niet in een dag oud wordt.
 15. Ja hoor, daar kun je broed voor gebruiken dat op ander materiaal is opgekweekt. Overigens zie ik nu pas dat je houtsnippers wilde proberen, en niet zaagsel. Dat heeft bij mij uitstekend gewerkt met gewone snippers van de tuin zonder naaldhout. Vooral hazelaar doet het goed maar ook rozenstam, esdoorn, wat ik maar heb. Ik combineer wel met koffiedik.
×
×
 • Create New...