Jump to content

AnnVisse

Members
 • Posts

  108
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  IJlst
 1. Goedemorgen, Weet iemand wat voor plant dit is? Deze in kwestie is al minstens 30 jaar oud denk ik en via mijn oma terecht gekomen bij mijn ouders. Daar groeit hij al die 30 jaar weelderig in de achtertuin langs de schutting en over het hokje wat ze achterin hebben staan. Niemand die echter weet wat het is 😅
 2. dat zou heel goed kunnen Oscar, want de productie is ook niet super tot nog toe. Gelukkig heb ik wel nog mijn andere tomaten planten ook
 3. Dank jullie wel vwb de courgette! Kan me niet heugen van voorgaande jaren dat dit gebeurde en ik heb ze nu in een pot voor het eerst.... Vandaar dat ik begon te twijfelen. Vwb dat tomaatje, die komt uit het tuincentrum en die bladeren horen zo "gekreukt", als ook te zien op het kaartje. Onderkant had ik al bekeken, niks mee aan de hand. Bovenste foto is van de gezonde bladeren...de rest van het kaartje... De aanslag is dezelfde als op deze foto van mijn aardbeien plant... En van wat ik kan zien als ik zoek op meeldauw.... Ik denk persoonlijk dat "heel erg ziek" misschien een beetje te snel geconcludeerd is?
 4. Hallo allemaal, Ik heb op mijn kleine tomaten plantje meeldauw ontdekt bovenop het blad, het is te verwijderen door eroverheen te wrijven. Eigenlijk geen twijfel mogelijk .... Maar....mijn courgette planten zien er allebei zo uit. Ik dacht eerst ook meeldauw, maar dit ziet er toch wel iets anders uit...het is er ook niet af te wrijven. Zijn er ideeën over wat er met deze planten aan de hand is? Misschien voedingstekort? Alvast bedankt!
 5. @RobO dat zou kunnen... Ik ben heel benieuwd. Ik ga sowieso ook wel wat laten drogen al is het om nieuwe zaden te krijgen. @oscardevos eet je ze dan als peul of de bonen vers? Ik zal eens googlen op pronkers.
 6. Ik heb behalve in het begin niet veel laten horen. Wel mee gelezen en wat een joekels zijn er bij!! Bij mij zijn er maar een paar goed gegroeid. Van mijn eerste ronde leeft er nog maar 1 en die heeft nu eindelijk zijn 1e bloemetjes... Maar ik heb nog geen enkele tomaat gezien helaas . Maar goed! Misschien komt het nog en kan ik in elk geval eens deze tomaat proeven!
 7. Vraagje.: Uit een zadenenvelop (weet zo niet meer welke) heb ik 3 vrij grote bonen gehaald waarop stond borlotti/lima boon (geloof ik, was niet heel duidelijk leesbaar...) Ik heb geen voorbeeld meer ervan maar ze waren zo groot als het topje van mij duim ongeveer en rood bruinig met zwart gespikkeld. De plante is een schitterende klimmer met rode bloemen. De foto is van vorige maand. Ondertussen zijn de peulen erg groot en zijn er bijna geen bloemen meer... Nu probeer ik erachter te komen wanneer ik ze kan oogsten. Maar als ik Google op de borlotti boon krijg ik hele andere bonen dan ik gezaaid heb (volgens mij...) Is dit wel een borlottiboon? Wanneer kan ik deze gigantische peulen oogsten? En hoe kun je ze eten? Als peul?? De bonen?? Of beide? Dank jullie wel!
 8. Ik vond het erg leuk!! Wil een volgende ronde ook zeker weer meedoen.
 9. Ik heb de lill gordijnen ook al klaar liggen [emoji38]. Vanaf welk stadium doe je ze eroverheen trouwens??
 10. Dank heren(denk ik?)! Dit is pas mijn 2e jaar echte moestuin. Tomaten planten groeiden altijd wel gewoon bij mij [emoji23] Dit is de eerste keer dat ik ze voorzaai binnen. Ik weet niet welke maat p9 precies is... Maar had ze vandaag al even naar buiten gehaald om af te harden. Zou ik ze al in een koud kasje kunnen zetten? Of is dat te koud direct? Ze zitten nu per plantje in een grotere pot.
 11. Ik had niet nog niet veel gepost... Behalve dat ik mee ging doen [emoji4]. Mijn eerste plantjes staan op zolder en doen het erg mooi... Worden wel wat lang en slungelig... Ze doen het beter en sneller dan mijn anderen tomaten plantjes op zolder... Heb vanmiddag nog een paar zaadjes gezaaid. Ik ga een paar in de moestuin zetten en een paar in de achtertuin [emoji4] Wedstrijd plantjes moet je wel vertroetelen natuurlijk en in de achterstuin gaat dat vast het makkelijkst [emoji2]
×
×
 • Create New...