Ga naar inhoud

Hydro

Members
  • Aantal items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Noord Groningen

Recente bezoekers van dit profiel

949 profielweergaven
  1. De eerste aardbeien in de kas zijn ook alweer klaar om opgegeten te worden.
  2. Hydro

    Aardappels 2023

    Vandaag mijn pootaardappelen de grond in gedaan. Omdat de rassen die ik vorig jaar had goed zijn bevallen heb ik die dit jaar weer. Het gaat om: - Alberta - Annabelle - Cammeo - Gloriƫtta - Levante - Passion - Peter Pan - Sevilla Daarnaast dit jaar ook nog een aantal nieuwe soorten erbij: - Acoustic - Alouette - Camillo - Ditta - Jazzy - Stemster - Tentation - Triplo
  3. Hoewel nog niet zo veel, toch vandaag de eerste sperzieboontjes uit de kas kunnen oogsten. Ook vandaag de eerste komkommers geplukt.
  4. Gisteren de eerste bloemkolen uit de kas geoogst. Vandaag flink aan het aardbeien plukken geweest.
  5. Hydro

    Airpotjes

    Inmiddels heb ik een al een aantal verschillende systemen gebouwd. De meesten gebruik ik voor de teelt van sla en andijvie, maar ik heb ook 1 voor meloenen (of komkommers en tomaten, maar die kreeg ik niet goed aan de smaak). Het systeem op de laatste foto heb ik nog niet goed werkend gekregen. Deze is wat gevoelig voor storingen omdat de wortels hier niet in het water staan, maar worden beneveld.
  6. Ook ik heb nog maar twee jaar ervaring met het kweken van meloenen. In tegenstelling tot Simon was 2021 voor mij een veel beter jaar dan een jaar eerder. Bij meloenen is het belangrijk om niet te vroeg te gaan zaaien. Ze verlangen veel warmte. Een omgevingstemperatuur van 18 graden Celsius hebben ze zeker wel nodig. Anderzijds moet je ook niet te laat beginnen met zaaien, ze hebben hun groeidagen wel nodig. Zelf begin ik eind maart/begin april met zaaien. Dit doe ik binnenshuis. Halverwege mei zet ik ze dan in de kas. Zoals Simon ook al zegt, zaai meer dan je nodig hebt. Planten die in het begin al achterlopen op de rest gaan meestal geen goede oogst opleveren. Over het bemesten en bewateren kan ik je niet veel tips meegeven, omdat ik ze zelf het afgelopen jaar in een hydroponics systeem heb laten groeien. Hierin staan ze met hun wortels altijd in het water met opgeloste voedingsstoffen. Vaak wordt aangeraden om de meloenen te snoeien om de aanmaak van zijscheuten te bevorderen, waar vaak weer vrouwelijke bloemen aan komen en dus meer vruchten per plant geoogst kunnen worden. Zelf heb ik hier weinig ervaring mee. Wanneer de meloenen rijp zijn begint de hele kas heerlijk naar meloen te ruiken. En de smaak? Zo sappig en zoet als zelfgekweekte meloenen kun je in de supermarkt niet krijgen! De kweek van meloen is niet de makkelijkste, maar zeker wel de moeite waard.
  7. De tomaten beginnen hier ook meer en meer rijp te worden. Ook vandaag nog wat pruimen geplukt en een groene bloemkool geoogst.
  8. Vandaag de eerste Galia meloen kunnen oogsten!
  9. Zojuist de eerste 7 Annabelle aardappelen moeten oogsten vanwege phytophthora aantasting in het loof. De opbrengst valt mij eerlijk gezegd niet tegen.
  10. Vandaag ook weer lekker veel groente en fruit uit de kas en de tuin kunnen oogsten, waaronder de eerste broccoli en bietjes.
  11. De aardbeienoogst blijft maar doorgaan, dus vandaag nog maar een heerlijke aardbeienslof ervan gemaakt.
  12. Vorig jaar voor het eerst meloenen gekweekt. Ik heb ze toen ook getopt, maar aan de zijscheuten kwamen bij mij toen weinig tot geen vruchten. De vruchten die er aan zaten waren zeer klein. Dit jaar opnieuw meloenen gezaaid, maar in plaats van ze in de grond te zetten heb ik ze in een hydroponicsysteem gezet. Ook heb ik ze dit jaar niet getopt. Tot nu toe lijkt het beter te gaan dan vorig jaar en zitten er meer en grotere vruchten aan de planten.
  13. De vele zonuren doen de groentes goed! Vandaag weer lekkere sperziebonen, komkommers, aardbeien en een spitskool kunnen oogsten. Ook de sla en andijvie is klaar om geoogst te worden.
  14. Ik heb zelf ook twee ibc containers. In de zomer heb ik er vaak wel algengroei in, maar heb daar verder geen problemen mee. Ik weet dat er zwarte ibc vaten te koop zijn, maar ik kan mij voorstellen dat je liever je bestaande vaten wilt houden. Daarvoor zijn er speciale (uv) hoezen te koop die over de ibc heen kan, dit lijkt mij makkelijker dan verven.
  15. @Patrijs Ik heb het inderdaad in de kas groeien. De sperziebonen heb ik dit jaar best wel vroeg gezaaid, ik geloof begin april. Ik had nog wat zaden van vorig jaar liggen en dacht ik zie wel wat er van opkomt, maar dat viel reuze mee, want bijna alles is opgekomen. En lekkerdere sperzieboontjes dan uit je eigen tuin kun je niet krijgen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...