Jump to content

mdubbelm

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

345 profile views
 1. Gisteren homemade pasta gevuld met ricotta, courgette en citroenrasp, met tomatensaus. Dat was lekker en ga ik vd zomer zeker nog eens maken met eigen tomaten en eigen courgette
 2. Gisteren rode spitskool uitgeplant onder een tunneltje en wat sla, rucola en raapstelen gezaaid. Verder wat voorgezaaide sla en andijvie uitgeplant. Ook de capucijners voorgezaaid.
 3. Dat moet je wel doen anders wordt het brood kneiterhard. Ik kook water in de waterkoker, en zodra ik het brood in de oven doe, giet ik kokend water op de bakplaat eronder. Dan snel de deur dicht. Het kan ook in een braadslee. Als je in een pan bakt, dan is dat niet nodig, dan wordt het vocht uit het brood in de pan vastgehouden.
 4. Bij mij ontploffen ze ook altijd een beetje als ik te kort laat rijzen.
 5. Welkom. En ik, en vele moestuinders met mij, komen meestal ruimte te kort. Dus die 120 m2 is vol voordat je het weet. En anders kun je altijd nog een aantal bedjes inzaaien met eenjarige (pluk)bloemen. Zijn de bijen en hommels ook nog blij met je.
 6. Zevenblad krij je er alleen goed uit als je het uitvorkt. Je kunt wel het blad blijven weghalen om de plant zobuit te putten. Dan kan de energie niet in nieuwe wortels gaan zitten๐Ÿ˜‰
 7. Heerlijk dagje! Wat compost uitgereden, tunneltjes gebouwd om grond op te warmen. Alvast wat borders onkruidvrij gemaakt en plantenresten afgeknipt om ruimte te maken voor de nieuwe groei. We hebben de struiken die we wilden verwijderen er grotendeels uit. Er zitten nog wel wat stukken wortel/stronk onder de grond, maar hopelijk rot dat weg. En anders is het voor later. Dit jaar komen er in ieder geval de capucijners en ik denk wat eenjarigen. Verder met de kapotte waterleiding in de weer - het lijkt erop dat ik mijn lagere-schoolkennis van solderen niet hoef op te vijzelen. Knelkoppeling kunnen het waarschijnlijk oplossen. ๐Ÿ˜…
 8. En de binnenkant. Einde van dit broodfeuilleton ๐Ÿ˜Š
 9. Et voila. Als ie afgekoeld is, zal ik ook nog een foto van de binnenkant plaatsen. Ik heb nu een versie van witte bio bloem met bio T65 met maanzaad en lijnzaad gebakken. Mijn basis is bijna altijd witte bio bloem van de nieuwe band. Vaak 250 gram of meer. De rest vul ik aan met rogge, boekweit, spelt, kamut, volkoren. Net hoe mijn bakkersmuts staat. En ik mik er pompoenpitten of zaden door.
 10. Ik rol de plak deeg gewoon op hahaha, dus echt hogere wiskunde is het niet. Rond of ovaal maakt niet zo uit toch? Alleen als je in de pan bakt, dan is het wel handig dat de vorm in je pan past.
 11. Nu nog 30 minuten op ca. 210 graden en dan is ie klaar.
 12. Het brood na ca 10 minuten in de oven:
 13. Brood net omgekeerd op bakpapier, ingesneden en in de oven geschoven. Ik bak het op een metalen plaat, maar anders til je dit bakpapier dus in een pan.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...