Jump to content

mdubbelm

Members
 • Posts

  614
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam

Recent Profile Visitors

904 profile views
 1. Dat is toch goed tegen rimpels, van die slakkensmurrie hier vandaag de knofloken uitgeplant en de eerste lading tulpen. Verder nog een stukje rond de artisjokken gewied.
 2. Is dit wat? https://www.drogist.nl/lucovitaal-zuur-base-ph-strips-1-stuk.htm?channable=004ab6696400383539373999&gclid=Cj0KCQjwv5uKBhD6ARIsAGv9a-yMQeNkOYhmr6c0kTZP797kIZI8QZr60Mk3YuiTujhc_m0LICV_ZZQaArvwEALw_wcB Ik zag dat ze het ook bij Holland & Barrett verkopen
 3. Weet iemand misschien leuke podcasts over (moes)tuinieren? Nederlands of Engels?
 4. Op wecken online doen ze het zonder zuur: https://weckenonline.eu/pompoenen-inmaken/ sinds ik ooit een paar potten ontplofte zelfgemaakte soep gad, durf ik niet meer 😬
 5. 10 potjes salsa verde van 2 kilo tomatillos. En er komen er nog meer aan!
 6. Wand 3 van het tuinhuis voor de 2e keer geverfd, gras gemaaid en kanten getrimd, voorbereidingen getroffen om grond in de kas op te kunnen hogen door planken tussen pad en bedden te plaatsen, vogels gekeken.
 7. mdubbelm

  Herfst!

  5 kilo bramen, wow!
 8. mdubbelm

  Nazomer?

  @Jane Doe - die kool is een zeer ondermaatse rode spitskool van Van der Wal. Gelukkig hebben we wel een normale maat van vrienden gekregen, bij hen deden ze het beter. En misschien was het een goed maisjaar @Patrijs, maar bij mij wilden ze in ieder geval niet.
 9. mdubbelm

  Nazomer?

  De afgelopen weken is het gelukkig nog een beetje zomer. We plukten de laatste wilde pruimen. Een deel gooiden we weg, daar zat de larve van de pruimenmot in. Een ander deel ging mee naar huis voor verwerking in… ja wat? Ik heb de pruimen voor de zekerheid toch maar gehalveerd, omdat ik niet zeker was van de afwezigheid van larven + poep. Een hele klus met die kleine pruimpjes, zeker omdat ze nogal vast aan de pit zitten. We hebben nog wel wat tomaten kunnen inmaken als saus na dit dramajaar, maar veel is het niet. Ook ben ik begonnen met het opschonen van de Lambada aardbeien. Ze gingen niet heel lekker dit jaar; kleine en weinig vruchten, ondanks dat ze nog maar 2 jaar stonden. Waarschijnlijk toch te droog geweest op essentiële momenten. Nu is het de kunst om de mooiste/jongste uit te zoeken en de rest weg te doen. Eeuwig tuindersdilemma… Ik ben officieel uit de race voor de knolvenkelwedstrijd. De enige kanshebber begon door te schieten. Er zijn nog poedelprijzen, maar ik ben ook weer niet de laatste geloof ik. Bij sommigen zijn de zaailingen allemaal door de slakken vermorzeld. Hoewel ik weinig last van slakken heb, zijn ze ook hier in de tuin actief geworden. Nieuwe, uitgeplantte Lollo Rosso sla was een dag later al tot de grond toe afgeknabbeld. Deze ‘vrienden’ heb ik op tijd gespot en mogen in het algemeen plantsoen hun buik rond eten. De bloemen in de tuin doen het nog steeds fantastisch. Ik probeer wekelijks een bosje mee naar huis te nemen. Sommige bloemen doen het een beetje té goed, zoals deze Ipomea. Volgend jaar maar wat minder zaaien en/of een ander plekje geven. Ook de verschillende rozen geven weer een toegift. En we oogsten nog. De pattisons komen nu op gang. De courgettes geven nog steeds en we oogsten de laatste sperziebonen. Ook oogsten we wat onbedoelde ‘microgroenten’, zoals deze spitskool en mais. Spitskool doe ik volgend jaar niet mee (note to self). Staat te lang voor de opbrengst, en mijn ruimte is te schaars. Mais krijgt nog een herkansing.
 10. De eerste stoofpeertjes in witte wijn met steranijs, kaneel, vanille en een scheutje Ricard. En de laatste tomaten als pasta/pizzasaus.
 11. *piep* is denk ik censuur, @redzebra over accu’s: wij hebben geen elektra op onze tuin en hebben een Black & Decker systeem met 1.8V accu’s. Daarvan hebben we een kantentrimmer en een heggenschaar. En een schuurmachientje. een veetje afhankelijk hoe intensief je ze gebruikt en hoeveel meters je ermee maakt, kan het voldoende zijn. zo’n accu gaat ca. 1,5 uur mee en moet dan worden opgeladen. Maar eerlijk gezegd doe ik dit soort activiteiten nooit langer dan een half uur achter elkaar omdat ik dan last van mn armen krijg.
 12. Ik heb net wat nieuwe soorten bij de tuinen van weldadigheid gekocht. Handig, je kunt daar per bol bestellen.
 13. Oh die paardenmest had ik over het hoofd gezien 😊
 14. Wow, ziet er goed uit hoor! En die ‘moeheid’ herken ik, slaat bij mij in augustus ook altijd toe (en dan heb ik in november spijt dat ik niet wat fanatieker ben geweest met drogen/inmaken/etc…)
×
×
 • Create New...