Jump to content

Mai Pensato

Members
 • Posts

  347
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meijel
 • Hobbies
  Tuinieren
 • OCCUPATION
  Business Manager tuinbouwsector

Recent Profile Visitors

1,484 profile views
 1. Hier idem, ik weet echt niet wat @donaldk hiermee bedoelde
 2. Zie: https://www.zpchilligroup.com/store/chillipot-scoville-testing/ Heb er zelf geen ervaring mee hoor, gewoon even gegoocheld.
 3. En vandaag is ook de 3e Carolina Reaper naar boven komen piepen. Dus een kiem% van 100%. Niet te vroeg juichen, maar so far so good.
 4. Tadaa tadaa....! Vandaag zag ik , 8 dagen na het zaaien, dat 2 van de 3 Carolina zaadjes al gekiemd zijn. Na alle verhalen op internet en mijn eigen ervaringen met wat minder hete pepers afgelopen jaren, is dit sneller dan verwacht. Van de 6 Habanero Orange zijn er ook 2 gekiemd, in percentage dus een stuk lager (omdat ik van de Habanero veel meer zaden heb, heb ik hier 2 zaden per plug gezaaid) Hieronder enkele foto's met een korte beschrijving van hoe ik het heb aangepakt: 1. De zaden , ter beschikking gesteld door @Ruderalis 2. Zondag 15 januari s morgens de zaden in een glas met lauwwarm water (25-30 graden) gelegd om voor te weken: 3. Diezelfde dag 's avonds gezaaid in steenwolpluggen met een gaatje van ongeveer 1 cm diep, afgevuld met vermiculiet en nog eens goed natgemaakt (EC en PH = "geheim van de smid" mogen jullie raden ... 😊) CR 3 zaden, Habenero Orange 3x2 zaden 4. temperatuur sensor in de middelste plug; de pluggen staan op een warmtematje, en kap van de propagator erop 5. Omdat de temperatuur van de pluggen mijns inziens te hoog was als het warmtematje continu aan bleef (32-33 graden) heb ik het zo ingesteld dat het matje aan gaat bij temp < 27,5 graden en weer uit bij temp > 28,5 graden. Warmtematje gebruikt overigens 8 Watt. Zie hier de grafiek van het temperatuurverloop de afgelopen 7 dagen. Je ziet een paar pieken naar beneden: op die momenten heb ik de pluggen wat natgemaakt, het verraste me namelijk dat ze toch vrij snel uitdrogen bij deze temperaturen... 6. En dan 2 foto's van vandaag met de gekiemde Carolina Reaper plantjes rechts en de Habanero Orange links. Ik heb sinds vandaag ook de LED belichting aangezet (tussen 8.00 en 19.30u) omdat het vrij donker is op mijn "thuiskantoor annex home growing kamer"
 5. Nog geen ervaring met dit ras, ik heb in december wel overwogen zaad te kopen want het lijkt me een interessant ras. Maar toch niet gedaan want heb nog meer dan voldoende zaad van andere rassen. Ik heb geen ruimte om meer dan 22 rassen te kweken. Ben wel benieuwd naar je ervaringen komend jaar.
 6. Mai Pensato

  Pepers 2023

  Dat zal dan wel de Enjoya geweest zijn, een rood-geel gestreepte paprika. Zie er heel apart uit. Een bij toeval gevonden mutatie. Kan inderdaad niet uit zaad vermeerderd worden, dus alleen vegetatief. Een kreng om te telen en muteert ook weer snel terug. Is daarom ook niet doorgebroken, ik denk dat er nog maar een paar ha staat.
 7. Ik heb gisteren, 15 januari dus, gezaaid: 3 zaden van de Carolina Reaper en 6 zaden Habanero Orange. Staan op een warmtematje met een aparte temp sensor in 1 van de pluggen. Dit alles gekoppeld aan mijn domotica systeem waardoor ik de temp constant kan houden tussen 27,5 en 28,5 graden . Verdere info volgt nog incl foto's.
 8. Ik weet het nog niet, betwijfel sterk of wij ze zelf gaan consumeren, we vinden Habanero al zeer heet. Mij gaat het puur om de uitdaging om deze speciale soort voor het eerst en volgens mijn idee/theorie te gaan kweken.
 9. Mai Pensato

  Pepers 2023

  Hier begint het ook al wat te kriebelen... Komend jaar ga ik de volgende peper-rassen zaaien en ook zelf kweken in mijn kas: Midas geel;geblokt zeer mild (Sco 500) Anaheim rood, langwerpige grote vruchten mild (Sco 1.500) Jalapeno M rood (Sco 5.000) Thunder Cacho Brown bruin lange dunne vruchten (Sco 25.000) Pimiente Cayenne rood (Sco 25.000) Habanero Orange oranje (Sco 150.000) Carolina Reaper rood (Sco 1.500.000) En dan nog een paar rassen waarvan ik nog wat zaad over heb. Planten die ik over heb kan ik makkelijk verkopen. Carolina Reaper wordt voor mij de eerste keer en hiervoor heb ik zojuist een apart topic aangemaakt (challenge met Ruderalis). Mijn plan is: CR en Habanero zaaien tussen 15 en 20 januari. De overige pepers en nog een stuk of 7-8 zoete paprika rassen tussen 5 en 10 februari.
 10. Uit het Pepers 2022 Topic: en: en: Hierbij heb ik dus het nieuwe topic aangemaakt. @Ruderalis en ik gaan dus vanuit dezelfde zaden kweken, beiden op geheel eigen(wijze) wijze 😊 Het is geen wedstrijd maar wel een leuke challenge denk ik. Voor mij wordt het de eerste keer dat ik CR ga kweken. Mijn heetste tot nu toe is Habanero (afgelopen 2 jaar gekweekt). Uiteraard nodig ik ook anderen uit die deze peper kweken om hun teeltwijze en ervaringen hier te delen. Ik ben van plan om tussen 15 en 20 januari te gaan zaaien. @Ruderalis wat is jouw plan ? Ik ben wel bereid om me wat aan te passen zodat we op hetzelfde moment zaaien maar na 1 februari vind ik persoonlijk wel wat laat.
 11. Inderdaad, dus niet. Bovenover water geven met een gietertje is funest in ieder geval in het NL klimaat. Verder is 1 liter per plant en gewone tuinaarde gebruiken zeker niet optimaal. En mijn laatste opmerking: tomaten halfrijp oogsten is killing voor een goede smaak.
 12. Welkom, we wonen niet zo heel ver van elkaar vandaan zie ik.
 13. Afrijpen binnen gaat ook goed. 19 november de laatste paprika's en pepers geoogst. De nog groene vruchten aan een stuk stengel binnen gezet in een vaas. En kijk 2 weken later..... Voor meer info: zie mijn instagram posts van 20 november en vandaag.
 14. Ook voor @redzebra en @msdg is alles nu geregeld, zaden zijn vanmiddag op de post gegaan. Wat mij betreft kan dit topic nu wel gesloten worden.
×
×
 • Create New...