Jump to content

Mai Pensato

Members
 • Posts

  301
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Meijel
 • Hobbies
  Tuinieren
 • OCCUPATION
  Business Manager tuinbouwsector

Recent Profile Visitors

922 profile views
 1. Dit is wel een F1 hybride, peperzaden biedt ook niet-F1 aan die goedkoper is (4,25 EUR). Deze F1 geeft een veel hogere productie maar heeft wel een iets lagere Scoville waarde volgens de site. Dan hebben ze ook nog een Carolina Reaper Super die ook 7,99 kost en qua productie tussen die 2 in zit met wel zelfde Scoville waarde als de normale. Ik overweeg zelf volgend jaar ook eens deze te gaan kweken, gewoon voor de uitdaging want wij vinden Habanero's al meer dan heet zat. Iemand hier eigen ervaringen of meer kennis over deze beide duurdere varianten?
 2. Ik met mijn "lange forumnaam" (google maar eens wat die betekent..) heb dus toch gewonnen. 😃 Wat komt er op te staan, hoe beperkt is de ruimte?
 3. Bedankt voor de felicitaties en @HuubvG ook van mijn kant heel erg bedankt voor het organiseren. Eerste keer dat ik meedoe en meteen prijs 😉
 4. @Frans Gefeliciteerd met eerste plaats langste komkommer zonderdak !! 👏👍
 5. @HuubvG Simon geeft toch aan buitenteelt?
 6. Ik heb gisteren mijn Sonja 2 opgeruimd. Zat nu helemaal onder de meeldauw. De veelbelovende vrucht is blijven steken op 31-32 cm, zie foto. En de 2 andere kleine vruchtjes zijn nauwelijks gegroeid. Ik had ook nog een andere normale komkommer (F1) en een snackkomkommer tegelijkertijd gezaaid en die doen het echt veel beter dan de Sonja. Diverse vruchten al geoogst en begint nu pas het eerste meeldauw-vlekje in te komen. Sonja is bij dus zeker geen blijvertje. Nog 6 dagen wachten en dan weten we wie de winnaars zijn.....
 7. Zo! Je bent nogal wat van plan, hoe groot is jouw tuin?
 8. Prachtig! Smaak ? Pittigheid?
 9. Ik neem maar de vrijheid om je vraag te bantwoorden. Ik maak mijn pepers en paprikas vanaf half aug inderdaad vrij kaal om de laatste vruchten nog zo groot mogelijk en rijp te laten worden. Bovenin haal ik alleen de topjes eruit tot net boven vruchtjes die nog rijp kunnen worden of in ieder geval volgroeid. Vlak daaronder zit het meest actieve blad dat nog maximaal assimileert, dat laat ik juist zitten. Onderin haal ik veel van het oudere blad weg, zodat de volgroeide vruchten goed in het licht hangen. Bevalt erg goed. Zal binnenkort nog wel wat fotos posten hier. Eerder vandaag fotos en verslagje van mijn zoetepunt paprikas op instagram gezet.
 10. Optimale range is tussen 2,0 en 3,5 maar dit wil niet zeggen dat bij een EC van 4-4,5 je ineens grote problemen krijgt. Tijdelijk een hogere EC bevordert de vruchtzetting. Grote snelle wijzigingen zijn nooit goed voor de groei. pH moet bij hydro/substraatteelt tussen 5,0 en 6,5 blijven.
 11. Ik neem aan dat je met hydro bedoelt een 100% gesloten systeem, dus geen vrije drainage. Dan kan het zeker zo zijn dat de EC in de voedingsoplossing stijgt als de plant minder voeding opneemt in verhouding tot de verdamping. Bij zomers weer komt dit vaak voor. Maar bij pepers en paprika met een EC van 1,0 is dat zeker niet het geval. Dit is gewoon een (veel) te laag niveau. Zeker geen reden voor verbranding. pH wordt met name beinvloed door de groei van de plant: veel vegetatieve bladgroei pH stijgt, weinig groei en veel vruchten en bloemen pH daalt. Een pH van 6,5 is voor hydro/substraatteelt hoog: risico op verminderde opname van bijv ijzer en mangaan. Als ik de foto bekijk lijkt het alsof de topjes van de plant ineens volledig verbrand zijn. Dan moet er toch iets veel extremers gebeurd zijn, zoals droog gestaan, extreem hoge EC of pH, verkeerd plantonvriendelijk stofje in de voedingsoplossing of plant ineens van de wortel af.
 12. We eten zelf veel tomaten: soep, in heel veel varianten salades, in de pasta en andere gerechten. Maar ze vinden ook herl gretig aftrek bij familie en vrienden. We kunnen die echt niet allemaal zelf op.
 13. Update: van de eerste massale bloei is de zetting weer heel slecht geweest: slechts een paar "besjes" per braam. En ze smaken wederom totaal niet, zeer bitter en zuur. Bij een minder latere bloei was de zetting wat beter, het leken zowaar echte witte bramen. Maar wederom valt de smaak bitter tegen. Deze gaat er dus nu uit bij mij. Hij groeit ook enorm hard en er komen steeds nieuwe scheuten uit de grond. Niet alle experimenten met aparte soorten zijn een succes....
 14. Hier nog steeds heel veel rijpe tomaten. zoals al eerder gemeld heb ik planten die 15 tot zelfs 20 trossen gegeven hebben (aan 1 stam). Dit gaat nu wel snel minder worden. Niet alleen is de zetting tijdens de hete zomerdagen minder goed geweest, ook zijn mijn tomatenplanten dit jaar ten prooi gevallen aan de tomatenmineermot (Tuta absoluta). Dit is behoorlijk uit de hand gelopen, aan sommige planten zit geen groen blad meer zoals op de foto's te zien is. Er is zelfs wat aantasting op sommige tomaten bij het kroontje. Ik pluk altijd veel blad vanaf augustus maar nu extra veel. Dit heb ik nog nooit eerder gehad.. Ik hoop maar op een strenge winter anders moet ik begin volgend jaar toch maar eens mijn kas ontsmetten. Iemand hier op het forum die hier al eens mee te maken gehad heeft ?
 15. Het is hier de laatste weken wel erg handtam... 😀 vrijwel geen nieuwe inzendingen meer ?? Zijn er eigenlijk nog wel ergens groeiende Sonja's in de race om de kopposities aan te vallen ? Hier groeit mijn Sonja 2 nog gestaag verder. Er hangen nu drie vruchten aan, waarvan er 1 veel belovend is, dat is die waar ik op 24 aug een foto van stuurde. Deze is nu 24 cm lang en nog steeds vrij slank (3,5 cm doorsnee ongeveer) dus die gaat zeker nog wel een dag of 10 doorgroeien schat ik zo. Het zal lastig worden maar wellicht komt deze toch nog in de buurt van mijn (tot heden...) ranglijstaanvoerende exemplaar van 40,6 cm Foto:
×
×
 • Create New...