Jump to content

Florian

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Haha enorm! Ik ga het wel aanzien wat er gebeurd. Misschien wat uitproberen bij verschillende planten, dat kan makkelijk aangezien er zo'n 15 a 20 staan.
 2. Mijn Cherry roma tomaatjes, gezaaid uit verse romatomaatjes van de Albert Heijn doen het ook erg goed! Daarnaast heeft er eentje echt een monster tros, dus ben benieuwd hoeveel tomaten daaraan gaan komen en of die tak het gaat houden.
 3. Hoi allen, mijn pepers doen het op zich wel maar blijven klein en ik weet niet goed hoe ik ze moet snoeien. Zie onderstaande foto's Ze hebben allerlei zijtakjes en er zitten bloemen in maar de plant zelf is nog maar 20 centimeter groot dus hier kunnen niet echt pepers aan groeien Heeft iemand tips wat ik moet doen? Bij tomaten is het dieven niet zo moeilijk maar hier weet ik het helaas nog niet van. Moet ik dit ook gewoon dieven?
 4. Ah oké, dankjewel. Door de grote hoeveelheid wind hangen de planten slap, worden nog paarse en bladeren verdorren. Ik ga denk ik veel planten verliezen door de wind
 5. Mijn tomaten staan enorm erg op de wind, wel mooi vastgebonden dus ze houden het nog wel uit. Nu worden de bovenkant van de stengel en de bovenste bladeren helemaal paars achtig. Betekend dit dat groei gaat stoppen door het slechte weer?
 6. Ik heb bijvoorbeeld mijn knoflook tenen half maart gepoot. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe lang ik moet wachten tot ze voldoende groot zijn. Iemand die een schatting kan doen?
 7. Zijn er al mensen die plannen wanneer ze de tomaten naar buiten gaan doen? Ik wil ze zo graag in de tuin gaan zetten eind van de meivakantie (9 mei) maar weet niet of ik ze dan al genoeg heb kunnen laten afharden...
 8. Oke, 3 keer zonnebrand is scheepsrecht Hoef ik me daar geen zorgen over te maken. Toevallig heb ik vandaag een aantal grote potten (denk 20 cm) gekregen waar ik een aantal tomaten in ga verpotten over een weekje. Dan heb ik de helft in P9 en de andere helft in grote potten, wordt het even afwachten wat beter groeit. Betreft bijvoeden, ben ik niet perse heel erg fan van. Het liefst wil ik zoveel mogelijk binnen eigen tuin houden om zo een soort kringloopje te maken. Is het wel echt nodig om bij te voeden bij tomaten?
 9. Mijn tomatenplanten groeien lekker, maar nu krijgen een hoop planten wat van deze witte vlekken op de bladeren. Ze hebben wel een keer buitengestaan dat het toch iets te koud was (onder de 10 graden) , maar ik durf niet te zeggen dat dat hiervoor heeft gezorgd. Kan dit te maken hebben met te veel of te weinig water? Daarnaast heb ik alles in P9 potjes zitten. Is dat groot genoeg om ze tot half mei te houden (dan kunnen ze volgens mij de tuin in?)?
 10. De planten hebben lekker buiten gestaan en ze zijn al behoorlijk verminderd in luizen. Dank allen voor de tips!
 11. Dank Patrijs! Ik woon in een nieuwbouwwijk waar nog veel werkverkeer is groen nog in aanplant is dus heb hier ook nog niet enorm veel insecten. Insectenhotels gaan uiteraard geplaatst worden! Afspoelen is in ieder geval een goed idee!
 12. Haha, ik ben er al wel wat tegengekomen ja maar om die allemaal binnen rond te laten vliegen is ook zo wat..
 13. Hallo allen, Ik lees al een tijdje mee op het forum maar nu ik wat problemen krijg met mijn zaailingen is het maar tijd om een account aan te maken. Een aantal hebben nu dus luizen, zie onderstaande foto's. Het zit op de paksoi, komkommer, courgette, zinia en paprika. Zo snel ben ik nog geen goede bestrijding tegengekomen. Ik wil het in ieder geval biologisch houden en het liefst niks spuiten maar ik weet niet hoe ik hier van af zou moeten komen dan. Wie kan mij helpen mijn probleempje op te lossen?
×
×
 • Create New...