Jump to content

Vlavlip

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Alles groeit en bloeit, stekjes van oa de druif en kiwibes hebben t prima naar hun zin. Er komen bloemetjes aan de tomaten, komkommers, stokbonen, courgettes en de pompoen waar net even een dronkelapje zn roes uit lag te slapen
 2. Vol goede hoop gestart met experimenteren aangezien ik deze zomer voor het eerst mn huidige snelkookpan heb en ik voor het eerst inmaak op inductie (vorige zomer veel te weinig opbrengst door een berg schimmel in alles), zou nogal zonde zijn als ik deze zomer wel goede opbrengst heb en ik verknal t. Dus nu 4 potjes met net geen 400ml pastasaus (basic tomaten, berg knoflook, ui, courgette, aubergine, basilicum en bouillonblokjes) die af staan te koelen en nu staat er jam op t fornuis.
 3. Ik heb 2 laagstam fruitboompjes die tegen een muur en schutting aan gaan en ik dus ga leiden. Ik weet in principe hoe het moet, maar ik kom voor de afstand tussen de geseltakken zowel 30 als 50cm tegen, wat ik nogal een groot verschil vind. Iemand advies over welke afstand aan te houden?
 4. @Arja Heel gemeen dat jij zoveel erwten en kapucijners hebt.......bij mij zijn alle planten gesloopt door weet ik veel wat, zelfs met vogelnet en een tunneltje van bubbelplastic erboven en 2 keer uitplanten en zaaien heb ik geen enkele plant
 5. Geen foto, want ik was zo verrast en nieuwsgierig dat ik m direct op heb gegeten, maar mn eerste incabes lag op de grond, was de eerste die ik ooit heb gegeten en hij was heerlijk!
 6. Ligt er aan hoe groot de plant is, hoe gezellig ie t heeft, of de bloemen bevrucht worden, etc etc. Bij mij duurt t altijd even voor ik daadwerkelijk groeiende vruchten krijg, zowel bij komkommer als courgette kan ik met gemak een week of meer vrouwelijk bloemen hebben zonder dat er iets gaat groeien, maar na een tijdje kom ik altijd om in de vruchten, moet wat geduld hebben helaas. Wanneer t goed is gegaan zul je het wel snel zien, want die mini's groeien vrijwel direct na bestuiving heb ik altijd het idee. Als de vruchten na een paar dagen gelig verkleuren is, de groei stopt en ze vaak wat zacht aanvoelen/rimpelig worden, is er toch iets mis gegaan....ik verwijder die zodra ik het zie. Het gaat helemaal goedkomen. Het seizoen is net begonnen en blijkbaar heb je een levende plant met beide geslachten bloemetjes, dat is alles dat je nodig hebt.
 7. Heb je bloemen waar ipv een dun steeltje een verdikking zit? Een soort mini-komkommer? Dat zijn de vrouwelijke bloemen. De meeste van dit soort planten (komkommer, courgette, etc) beginnen eerst te bloeien met enkel mannelijke bloemen en na een tijdje komen daar vrouwelijke bij, die dus voor de vruchten gaan zorgen.
 8. Zitten er wel vrouwelijke bloemen tussen?
 9. Ik heb nog wat ruime langs de schutting, vol in de zon, en kwam zuilvormige fruitbomen tegen wat me wel wat leek gezien ik dan wat meer afwisseling heb dan met 1 boom. Ik ken echter niemand met zulke bomen. Op de foto's zit alles uiteraard vol met vruchten, maar wat is de realiteit? Wat kan ik enigszins verwachten van bv een appelboom en kersenboom?
 10. De kersenboom.......ding is een meter of 5 hoog maar voor t 2e jaar op rij geen enkele kers mogen eten. En in het algemeen heel veel problemen met het opkomen. Ik heb het meeste 2x moeten zaaien en zelfs met meerdere keren zaaien is oa de opkomst vd kapucijners (0 vd heel veel), paprika (1 vd 2x 5), peulen (na 3x een flinke hand te hebben voorgezaaid nu ik denk een stuk of 20 plantjes) en bieten (2 rijen van zo'n 1m gezaaid, gok dat er in totaal 10-15 zijn bovengekomen) dramatisch te noemen.
 11. 3 gigantische takken vd kersenboom afgezaagd. Ze groeiden of vrijwel kaarsrecht naar boven of dwars over de kruin heen waardoor het onderste en noordelijke deel compleet vd zon werden geblokkeerd. Nu al veel meer licht op de kruin. Wilde het eigenlijk iets later doen, maar gezien de droge warme week die op komst is en t feit dat de stam en kruin wel erg aangetast waren door mos toen ik t huis kocht, leek elk zonnestraaltje op de stam en kruin me mooi meegenomen. Vd herfst de overige 3 grote, dwarse takken weghalen met de buren en dan gaat ie t de komende jaren hopelijk beter doen, want de berg aan dunne spriettakken met enkel her en der aan de uiteinden een kers of 2 was echt hopeloos dit jaar. We hebben geen kers kunnen eten Leuk zo'n oude boom die compleet verwaarloosd is. Verder geschoffeld, peultjes verder opgebonden, binddraad bevestigd aan de schutting voor oa de clematis, en aardbeien en frambozen gegeten.
 12. Als je daar een druif of klimop of iets dergelijks wil hebben, zul je de tegels eruit moeten halen, want dat gaat niet goed in een pot. Qua ruimte hebben beiden volgens mij niet veel nodig, ik ken mensen die letterlijk een paar klinkertjes hebben verwijderd en daar een druif hebben staan die het prima doet, maar ze willen wel de grond in. Hoeveel uren zon krijgt dat deel vd schutting per dag? Enkel een richting zegt nooit zo veel zonder verder de bebouwing en beplanting, en dus schaduwveroorzakers, te weten.
 13. De paksoi geoogst gezien deze nu begint door te schieten en er tomatenplantjes voor in de plaats gezet, met wat bietenzaadjes er omheen, bakje aardbeien geplukt, tussendoor wat frambozen en aalbessen gegeten.
 14. @Goldfish Dat is wat ik nu gedaan en ik heb de oorspronkelijke bamboestok vervangen door een dikkere van kunststof, zodat de plant hopelijk wat minder vlot gaat winden en de klemmen ook wat beter blijven zitten. De uiteindelijke zijtakken mogen wel winden kijkt me? Dus dan zou het draad prima moeten werken. Dank je!
 15. Mijn Ken's red plant die in circa 6 wkn terug heb geplant groeit als een gek en nu moet ik iets verzinnen om de hoofdstam aan de schutting te binden. Ik las dat m laten winden geen goed idee is, dus de 2m hoge stok waar ie nu langs groeit moet er uit, maar hoe kan ik m wel goed opbinden? Ik heb recent van dat doorzichtige binddraad gekocht bij de Intratuin (lijkt op vislijn, alleen dikker) voor de druiven, is dat evt geschikt?
×
×
 • Create New...