Jump to content

Vlavlip

Members
 • Posts

  69
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er zijn geen houtige takken, alles aan die plant groeit bizar snel. Dit zijn foto's die ik eerder heb geplaatst, de onderkant ziet er nog ongeveer zo uit. @flup, weet ik, maar de plekken waar ie kan staan zijn me allemaal te dicht bij deuren en looppaden om er een met doorns neer te zetten. Ik hoop dus dat ie in ieder geval oke smaakt.
 2. Ik heb een maand of 2 terug een doornloze braam geplant waarbij t leek alsof alle scheuten vanuit 1 punt kwamen. Op advies van iemand hier heb ik toen alle zijtakjes en alle kleinere scheuten verwijderd en de 3 grootste laten staan voor volgend jaar. Probleem is nu echter dat die 3 takken ondertussen zo'n 2.5m lang zijn en ik ook nog steeds nieuwe takken vanuit het beginpunt krijg, waardoor ik er opnieuw ook een aantal heb van circa een meter. Iemand enig idee hoe m te snoeien? Hij heeft dit jaar geen vrucht gedragen, ook niet voor dat ik m kreeg, en met al die absurd snel groeiende scheuten heb ik geen idee meer wat te doen.
 3. Met name de peulvruchten gaan dramatisch......vanaf het begin al problemen met boven komen vsn stokbonen, erwten, peulen, kapucijners en lage bonen, daarna buiten ondanks dat alle peulen een cm of 20 hoog waren en waren afgeschermd met een net alles keer op keer uit de grond getrokken door ik gok vogels. Met veel moeite toch een stuk of 30 lage bonen aan de groei gekregen, maar elk met 2 bonen ofzo en daarna kwam de boel ondanks genoeg voeding en water stil te staan, maar gezien de planten er goed uit bleven zien heb ik ze laten staan. Nu ruim een maand later in ene weer overal bloemetjes.....ik snap er werkelijk waar niets meer van.
 4. Nee, er staat enkel informatie over hoe de zaden te planten en wanneer je de vruchten kunt verwachten e.d. Zover ik weet is er niets gekneusd. Ik zal nog 1 vrucht afwachten, is deze ook bitter dan doe ik m weg.
 5. Vandaag de eerste komkommer van een plant afkomstig van Lidl zaden geoost, maar hij was bitter dus direct weggegooid. Ik weet echter niet of nu de rest van die plant ook bitter zal zijn of normaal kan zijn. Moet ik uit voorzorg de plant ruimen?
 6. @woldistel normaal voeg ik bij zoete fruitsoorten appel toe, maar ik heb vorige week even een mini prutje met appel gemaakt en was geen fan. Aan pectine kopen had ik niet gedacht, maar heb t dan ook nog nooit hier gezien in de supermarkten. We hebben echter ook een natuurwinkel en een berg toko's, misschien dat die het hebben. Dank je. @fre3ke besjes genoeg! Ik heb een prutje met appel geprobeerd ivm de pectine, maar dat vond ik niet lekker. Ik zal eens tomaat proberen zodra ik dat in huis heb. Dank je.
 7. Kan ik zaad oogsten, en zo ja, hoe? Ik kom momenteel om in de bessen.....ik geef continu handjes weg en eet zelf elke dag minstens een handje, maar ondanks dat groeit t aantal lampionnetjes onder 1 vd struiken waar je bijstaat terwijl de struik maar blijft groeien en nieuwe blijf maken. Kan ik er jam of iets mee maken? Ik kan erg weinig vinden en ben bang dat enkel de bessen met geleisuiker wel heel erg zoet gaat worden.
 8. Bij mij zien de cherry's er altijd zo uit en ik heb nog nooit problemen gehad met de rijping, ook al heb ik geen kas.
 9. Het gaat de komende tijd bij herhalingen van dit, sla en aardbeien blijven denk ik, de tomaten, stokbonen, komkommers en pompoen hebben pas net de eerste bloemetjes.
 10. Grijs is schimmel. Ik heb dit jaar voor het eerst druiven, dus met mijn beperkte kennis gok ik op meeldauw, maar ik lees mee voor t geval t iets anders is.
 11. Dit is wat ik gewend ben, losse takken met misschien her en der een zijtak, maar die zijn spaarzaam en hoger. Dit is wat ik heb gekregen, waar dus echt overal nieuwe takken ontspringen en ook hogerop zit de boel vol met zijtakken die er continu bij blijven komen. Lastig te zien, maar het is duidelijk voelbaar dat de 2 dikkere takken thv de grond 1 zijn.
 12. Ik heb van een vriendin een maandje terug een braam gekregen die zij weer van iemand anders heeft gekregen, waardoor we enkel weten braam en t is duidelijk dat ie doornloos is. Verder geen idee welke soort, maakt mij ook nooit heel veel uit, maar t valt me op dat ie compleet anders groeit dan dat ik gewend ben. Ipv losse stekken is het meer een soort struik. Er is 1 basis'stam' waaruit nu een 5tal takken van circa 70-100cm en een aantal kleinere takken zijn gekomen en ook zijn er nieuwe takjes te zien die groeien op diezelfde basis. Iemand enig idee wat hier gebeurd en of het normaal is? En zo ja, hoe hou ik dit enigszins overzichtelijk?
 13. De eerste courgette vh jaar en een 'handjevol' incabessen
 14. Alles groeit en bloeit, stekjes van oa de druif en kiwibes hebben t prima naar hun zin. Er komen bloemetjes aan de tomaten, komkommers, stokbonen, courgettes en de pompoen waar net even een dronkelapje zn roes uit lag te slapen
 15. Vol goede hoop gestart met experimenteren aangezien ik deze zomer voor het eerst mn huidige snelkookpan heb en ik voor het eerst inmaak op inductie (vorige zomer veel te weinig opbrengst door een berg schimmel in alles), zou nogal zonde zijn als ik deze zomer wel goede opbrengst heb en ik verknal t. Dus nu 4 potjes met net geen 400ml pastasaus (basic tomaten, berg knoflook, ui, courgette, aubergine, basilicum en bouillonblokjes) die af staan te koelen en nu staat er jam op t fornuis.
×
×
 • Create New...