Jump to content

Vlavlip

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vlavlip's Achievements

  1. Nou ja, de bovenkant is heel dicht begroeid, de onderste meter aan takken heeft enkel aan het uiteinde zo'n 2m vd stam een groepje blaadjes, de rest is kaal. Ik gok dat het dan mogelijk een laagstam is. Op zo'n 1.50m zit een soort vergroeiing/verdikking vd stam en daaronder lijkt de bast ook anders dan erboven. Oke. Ik zal enkel dan de dode takken verwijderen en 2 schurende takken (zag 2 setjes die elkaar flink dwars zitten) en dan kijken hoe hij het volgend jaar doet Dank je!
  2. Ik heb niet veel verstand van hoog en laagstam, maar gezien hij in totaal zo'n 4m hoog is gok ik hoogstam? De stam zelf is zo'n 2m hoog gok ik. Het is een flinke boom. Ik gokte al dat t in ieder geval deels door de koude machten kwam aangezien ik veel bezige bijtjes heb gezien, maar hij is ook niet al te gezond. Volgens de buren een aantal jaar terug wel veel kersen, maar zij geven ook aan dat de boom nu veel dichter is dan toen. En dus ook de mos die ik eerder verwijderd heb is weer terug, de kruin zit helemaal onder. Snoeien wanneer t warm en droog is? Dat moet wel lukken binnen nu en een paar weken lijkt me. Dan kan ik nog goed zien waar de takken met alleen blad aan de uiteindes zitten en weet ik waar het dak open moet.
  3. Bij het huis dat ik afgelopen jaar heb gekocht staat een grote kersenboom waar de vorige bewoners vrijwel 20 jaar niets aan hebven gedaan. Vroeg in de winter heb ik al enkele dode takken en wat grote schurende takken verwijderd, maar ben niet te rigoreus te werk gegaan omdat ik eerst een seizoen wilde aankijken wat ie deed. Nu stond ie supermooi in bloei, maar helaas heeft al die bloesem enkel geresulteerd in her en der 1 of 2 kersen. Ik wil komend weekend alvast een deel van de nog aanwezige dode takken verwijderen aangezien ze nu goed te herkennen zijn, maar vraag me af dat wel een goed idee is en wat nu verder te doen. Alvast de opgaande takken verwijderen en de kruin openen, of toch volledig met rust laten tot de winter met met risico dat er dan niet goed te zien is welke takken dood zijn? Het liefste wil ik zoveel mogelijk nu de boel openen, aangezien het nu zo dicht gegroeid is dat er ondanks het geweldige weer toch weer mos groeit bij de kruin en ook de planten rond de boom amper zonlicht krijgen.
×
×
  • Create New...