Jump to content

ClaudiaRebecca

Members
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Druten
 1. hoi Thessa, ziet er goed uit !, maar meen je serieus dat doordat je t overkapping deel van t tuinhuisje hebt weggehaald, de gemeente weer blij is ???? Gelukkig ziet t er evengoed heel mooi uit ! wordt vast een prachtig seizoen voor je (en wat een actief man heb je ) gr Claudia
 2. veel gebeurd t afgelopen jaar, wel mn moestuintje bijgehouden, grote tomaten oogst, regelmatig meegelezen maar verder weinig van me laten horen. leuk om te zien dat er nog zoveel " oude bekenden" zijn en ook zo ontzettend veel nieuwe moestuinfanaten . zoals bij iedereen groeit alles als kool (in mijn geval sla.... , ben nou eenmaal een half konijn ), 2e ronde sla gezaaid, en vandaag de stoute schoenen aangetrokken en de tomaten na een paar dagen afharden toch maar buiten in de bakken gezet (had eerlijk gezegd gewoon geen zin om ze weer te verpotten in iets grotere bakjes ).
 3. 2 weken geleden definitief besloten de grote bak bij de hedera te verplaatsen naar de andere kant van de tuin, klein minpuntje voor m'n man - nu moet er ook een bodem in gemaakt worden. dus maar weer klussen .... de tomaten doen t ook ontzettend goed, vooral de "santorini tomaten"- niet de officiele naam, deze zaadjes hebben we van een vriend op Santorini In de 2 bakken de 2e ronde sla gezaaid, nu zitten we ff zonder want de slakken hadden alles uit de grote bak gegeten voordat ik ook maar kans kreeg om t te oogsten. de stamslabonen ook naar buiten gezet, vorig jaar lering getrokken en nu gelijk een net er overheen gezet. de grote bak ook weer gevuld met sperziebonen, doperwten, biet en snijbiet, wortels en krulandijvie. voor de zekerheid iedere avond controleren of er geen slakken in zitten en tot nu toe geluk (de rest van de tuin stikt t van de slakken)
 4. net de tuin n beetje bijgewerkt, gras gemaaid, draadalg uit de vijver en de winterviolen verruild voor geraniums.
 5. 't is al weer even geleden, net als velen met mij toch wel enigszins gefrustreerd door t slechte weer, kou, veel regen en nog veel meer slakken. slabakken gaan heel goed, 1/2 bak al leeg, inmiddels vandaag opnieuw gezaaid - 2e ronde ! de rest komt de komende week ook wel op (ben net in de supermarkt geweest, groente en fruitprijzen RIJZEN !!!!!) tomatenplanten zijn niet heel groot, geen idee of deze soorten groot/hoog worden, we hebben alle zaden uit griekenland gekregen. namen/type/soorten niet bekend. we weten dat 1 soort typisch is voor Santorini en verder wachten we t rustig af. De eerste bloemetjes al gespot. een nieuwe bak - tot nu toe niet een heel groot succes, we gaan 'm waarschijnlijk verplaatsen, toch waarschijnlijk te weinig zon en teveel slakken (staat naast een hederaheg) de slakken hebben alle doperwten, peultjes en bijna alle sla in deze bak opgegeten. in deze bak rechtstreeks de stamslabonen gezaaid, komen zeer langzaam op. binnen ook gezaaid, deze zijn binnen 1 week al behoorlijk gegroeid (geen foto van)
 6. de nieuwe bak dit weekend ingewijd! wat peultjes en doperwten verhuisd van de vensterbank naar hun nieuwe onderkomen. ook de gok gewaagd en direct in de grond worteltjes en snijbiet gezaaid. de tomaten vonden niet echt leuk on de wc rol dus dan maar in een ander potje en weer terug in de vensterbank. we zien wel wat t wordt. de sla in de kweekbakken gaat idioot traag, hopelijk deze week met wat warmte gaat dit beter.
 7. hallo allemaal, helaas, helaas, helaas maar we moeten ons afmelden voor zondag. heel jammer maar soms is t niet anders. allemaal heel veel plezier (hopelijk kan ik nog n beetje nagenieten met foto's) gr . claudia(rebecca) en kostas
 8. 2 sateprikkers en n touwtje ertussen spannen werkt ook prima hoor! je zaadjes, plantjes en groenten maken t waarschijnlijk niet uit hoe ze van elkaar gescheiden worden.
 9. ik hoorde zojuist dat t weekend overdag gemiddeld 2graden wordt, maar gevoelstemperatuur -5! jorieke, groot vuur aanleggen? tot zondag allemaal, zal denk ik maar n hele grote pan soep maken
 10. al was t weinig zonnig vandaag ondanks de goede berichten. buiten 2 uurtjes uitgehouden, tot op het bot verkleumd. nu warm worden bij de haard. vandaag wat gewone tuinklussen gedaan om de kliko te vullen. en toen toch maar t e.e.a. gezaaid in de kweekbakken en de wcrolletjes voor binnen. in de bakken wat sla, rucola en diverse wilde sla/spinazie soorten uit griekenland natuurlijk speciaal voor kostas. in de wcrollen 3 soorten tomaten uit griekenland (geen namen bekend, gaat van oma op moeder , dochter en niemand kent de namen. dus ben benieuwd wat t wordt.) peulen en doperwten aan t voorweken en nog wat andere soorten sla, zo staat de vensterbank in de slaapkamer vol. nu wachten en hopen dat t volgend weekend wat warmer is zodat ik verder kan in de tuin.
 11. waanzinnig lief ! dat wordt weer knuffelen op 24 maart. mooie foto !
 12. wij nemen wel olie en suiker mee voor Jorieke en Joep. ik weet nog niet wat we meenemen om lekker op te eten, maar is t een idee omdat t zo vroeg in t jaar is (en waarschijnlijk koud) dat we ook zorgen voor wat soep ? ik wil wel linzensoep maken. wat vinden jullie ?
 13. Wij (Kostas en ik) zijn ook dit jaar weer van de partij. Gezellig. we hebben maar een minituintje dus heel veel ruil heb ik niet. Natuurlijk nemen we wel iets lekkers mee. Moet nog ff nadenken wat.
 14. Wij zijn gisteren ook geweest. Erg leuke beurs, inderdaad niet groot maar vind dit persoonlijk wel prettig. Natuurlijk alle hebbedingetjes meegenomen en uiteraard ook t eea gekocht. Geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.
 15. Wij gaan ook zaterdag, volgens mij wordt t gezellig druk
×
×
 • Create New...