Jump to content

Jeroen2802

Members
 • Posts

  40
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Gouda
 1. Mijn kiwiplant begint behoorlijk te groeien, en daarom heb ik deze week een aantal grote uitlopers weggesnoeid. De bladeren heb ik op een hoop gelegd en verder niet naar omgekeken. Vanochtend zag ik tot mijn verbazing een kat helemaal spacen tussen die bladeren. Helemaal van de kaart. Mijn vriend merkte op dat het net was alsof hij catnip had gebruikt. Dus ik heb even gegoogled en het blijkt dat de kiwi (latijnse naam actinidia chinensis) de stof actinidine bevat, dat op katten hetzelfde effect heeft als catnip/kattenkruid. Dus hierbij een waarschuwing of een tip (de kat vond het volgens mij erg leuk): kiwibladeren zijn drugs voor katten
 2. De plantjes uit mijn bericht in 2013 in dit topic zijn nog steeds in leven en flink gegroeid. Wel valt me op dat een aantal blaadjes bruin wordt. Is dit een voedseltekort? Of is het misschien gewoon tijd voor grotere potten? Sorry voor de gekantelde foto's, heb ze geupload vanaf mobiel en ging niet helemaal lekker
 3. Ik ben een tijdje afwezig geweest op dit forum. Inmiddels ben ik verhuisd. Mijn nieuwe woning heeft een hele zonnige hoek rond een vide, grenzend aan een dakterras, met ramen van 3,5 meter op het westen. Tot 's avonds laat zon. Ik heb hier een aantal paprikaplanten in balkonbakken geplaatst. Ze doen het heel goed. De zaadjes waren afkomstig uit een oranje zoete puntpaprika en een gewone blokpaprika van de markt. De blokpaprika is later gezaaid wat het verschil in grootte tussen de plantjes verklaart. Het eerste bloemetje is bevrucht. De foto is genomen vlak nadat de bloemblaadjes er af zijn gevallen. Verder verschijnen er al heel wat knopjes Overzicht van de situatie. Er staan ook een paar bananen (dwarf cavendish), een limoen (citrus aurantifolia), een koffieplant en een paar granaatappelstruikjes die ik heb opgekweekt uit zaad.
 4. Zo was het Zo begon het Zo ging het verder En nu is het zo Opvallend dat ook de bruine takken weer langzaam groen worden!
 5. Deze week is hij opeens tot leven gekomen! Heel gek, tak na tak komen er ineens blaadjes aan, als een feniks die herrijst uit de as
 6. Kan ik daar echt zeker van zijn en de boom verwijderen of bestaat er een kans dat hij volgend jaar weer actief wordt?
 7. Het zit inderdaad onder de entplaats. Moet ik dit wegsnoeien of gewoon zo laten gaan?
 8. Ik ben iemand die maar wat aanprutst, maar bij mij staan de tomaten al ruim een week buiten, niet onder glas maar gewoon in de grond. Gaat prima tot nu toe. Het gaat alleen begin mei een beetje koud worden, maar niets waar ze dood van gaan. IJsheiligen is vroeg dit jaar.. http://www.weerstation-gouda-bloemendaal.nl/verwachting-weerpluim.html
 9. Die van mij vertoont ook nog steeds nauwelijks activiteit, de "knopjes" zien er sinds februari al zo uit: Maar wat schetste vandaag mijn verbazing, helemaal onderaan de stam: HUH! Wat kan dit betekenen? Is het de onderstam die uitgroeit of zit er toch nog leven in mijn boom?
 10. Hier sluit ik me bij aan. Mijn eerste jaar als moestuinier heb ik de fout gemaakt om in een soortgelijke bak (alleen dan zonder poten) een tomatensoort te plaatsen die ongeveer twee meter hoog werd Ik wist ook nog niet wat dieven was, dus dat werd dus een groot monster. Dit jaar ga ik dat overigens weer doen, maar nu ben ik er op voorbereid.
 11. Bij mij was het zelfs nog iets groener toen ik soortgelijke sneetjes maakte... Overigens, is er ook een onderbouwde reden waarom ik "NOOIT" bij de Intratuin een boom mag kopen?
 12. Bedankt voor je antwoord, dan houd ik nog een paar weken geduld! Ik woon bij jou om de hoek trouwens, in Gouda.
 13. Ik wil niet dit topic kapen maar ik zit met een soortgelijk probleem. Perzikboom gekocht (bij Intratuin) en in februari in de tuin gezet, Prunus Persica "Peregrine". Volgens het label van de intratuin bloeit deze variant in maart, hetgeen zou betekenen dat hij in de problemen zit want het is eind maart en hij vertoont nog geen activiteit. Andere bronnen op internet melden bloeitijd mei voor deze variant, in dat geval moet ik dus nog even geduld hebben. Ik heb een stukje schors van een tak afgesneden en daaronder was het gewoon groen. -edit- andere bronnen melden een bloei in april, kortom: wat is waarheid?
 14. Ik heb mijn planten ongeveer een maand geleden uit de tuin gehaald omdat ze veel te groot waren geworden en er delen begonnen af te sterven. Er zaten nog zo'n 100 tomaten aan. Daarvan zijn er nu nog zes groen, de rest is rood geworden. De "bananentechniek" werkt daarbij het beste.
 15. Ongeveer een jaar oud, ik vermoed dat dat bruine normaal is ivm herfst
×
×
 • Create New...