Jump to content

snowie

Members
 • Posts

  75
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Tholen
 1. hi.. Ik heb vorig jaar ook aan de rand van mijn moestuin wat grenst aan een grote waterput/vijver (staat vol met riet maar okey..) een wespennest gehad. Dit nest had de opening aan de rand van de waterkant en het nest zat dus onder de grond. Pas nadat ik steeds er door werd lastig gevallen op mijn moestuin ben ik op onderzoek uit gegaan.. en ja hoor ik zat op 50 cm afstand van het nest en ik kreeg gelijk 5 wespen op mijn lijf en eentje stak recht door mij handschoen (tuinhandschoenen) terwijl ik niks deed..... heb toen gelijk zo een meneer gebeld die van die nesten opruimt.. mocht er een weekje niet bij komen en ik was er vanaf... Helaas heb ik na die ''aanval'' wel een beetje een angst opgebouwd voor die beestjes. Ik kwam vandaag een koningin tegen.. zo een lekker grote die je van afstand al hoort.. maar nee bedankt ik kom mooi niet in de buurt.. Geef mij maar van die dikke hommels die doen niks...en zijn nog mooi om te zien op je moestuin ook
 2. Hallo allemaal, ik heb van de week bij de Aldi wortel zaad gekocht en ik zag dat dit niet normaal zaad was maar gepilleerd zaad. Voordat ik ze zaai wil ik eerst weten hoe het precies in ze werk gaat, kan iemand mij dat uitleggen? Achter op de verpakking staat dat je de zaailingen moet verplaatsen als ze 3 a 4 cm zijn maar helemaal onderaan staat op het zakje weer van niet.. Moet je ze nu wel verplaatsen of hoe werkt dat? (heb nog nooit gepilleerd zaad gehad) Groetjes, Korné
 3. Beste Holland, Ik heb zelf ook nog niet echt een budget of wat dan ook in gedachten ik kijk meestal naar het prijsplaatje wat aan de kas hangt. Hoeveel vragen jullie ervoor?
 4. Hallo allemaal, Ik heb nu voor het 2e jaar een moestuin en zou het wel erg leuk vinden om een mooie grote kas te hebben. in ''mijn seizoen'' is een beetje te zien waar de kas zou komen te staan. Deze plek is nogal vlak en open dus er staat in de winter vaak een harde wind. Mijn vraag is wat voor kas zouden jullie aanraden? want ik las namelijk dat er verschillende diktes van glas enz. zijn en ook verschil in materiaal waarvan de kas gemaakt is. Ik heb totaal geen ervaring met kassen ben ook nog maar 18 en voor het 2e jaar in de tuin bezig dus wat advies zou helpen Hebben jullie ook wat richtlijnen voor prijzen? ik zie op internet echt mooie kassen staan maar die zijn behoorlijk prijzig, dan is 2e hands misschien een optie? ps: ik ben op zoek naar een middel/grote kas. Ik vindt namelijk een wat grotere kas wel mooi. (+- 3 bij 5/6 meter?) en heeft misschien iemand een kas aan te bieden? of ken je iemand? reageer dan ook ik woon in zeeland dus iets wat in de buurt ligt zou fijn zijn Alvast bedankt!
 5. hmm ik ken mensen die ook cd's gebruiken tegen vogels, en na een aantal weken testen, bleek het zelfs dat de vogels gewoon zo brutaal waren en er toch gewoon lekker van gingen eten Dus mijn ideetje zou zijn toch nog een netje erover?
 6. Hallo allemaal, Een heerlijk weertje in Zeeland gaf mij weer de moed om een update te plaatsen Sla groeit goed en de rode kool,bloemkool en brocoli groeien ook aardig De aardbeien planten in mijn kasje hebben al aardig wat bloemen. Wel is de Fragaria Loran toch aardig klein gebleven maar de bloemen komen er toch boven uit (fragaria loran hierboven) Overzicht tuintje Gister de aardbeien voorzien van stro! pff wat een werk om dat er tussen de krijgen. Voortaan toch maar wat verder uit elkaar zetten Hoe dan ook de eerste aardbeien zijn al te zien Gistere de stokboontjes geplant + de stokken gezet. achter de stokken staan de stambonen die ook al aardig aan het herstellen zijn van de enorme regenval, van 1,5 weekterug. Ze waren helaas aardig bruin geworden maar ik zie nieuwe knopjes erin. Dus ik heb nog hoop Zo dat was alweer mijn ''lange'' update! byebye
 7. Hallo allemaal, Ik heb voorgezaaide bonen in potjes staan. Het zijn stokbonen, maar de afgelopen 2 weken is het nouw niet bepaald mooi weer geweest bij ons. veel regen en koud weer. Behalve eergister toen was het opeens 25 graden, maar dat was vandaag al weer 10 graden + veel regen. mijn 1e reeks stamenbonen die ik voorgezaaid had in potjes en net voor het slechte weer in de grond had gezet, zijn helemaal bruin geworden (de bladeren) ik weet niet of ze het gaan redden? Volgens mij zijn ze gewoon verzopen. Iemand zelfde problemen? Moet ik nu wachten met het planten van mijn stokbonen tot het mooie weer of kan ik ze gewoon planten?
 8. snowie

  Update begin mei

  Wauw dat ziet er super goed uit Jorg! ook handig je paden met wortel doek + stenen
 9. Haha inderdaad Bit Ik zat ook te twijfelen aan elsanta's, want mijn broer kocht die namelijk pas bij de boerenbond. Ik weet niet of ze die elk jaar het zelfde hebben. Maar is het zo een ramp om je bloemen te laten zitten, ALS het doordragers zijn? ik weet ook niet meer of de moederplanten vaker vruchten gaven, dus dat schiet ook niet op. Naja dan maar afwachten..
 10. Hallo allemaal, Ik heb een veldje met aardbeienplanten, deze planten zijn uitlopers van vorige jaar. Ze staan sinds vorig jaar Augustus op hun definitieve plek. Hiermee wil ik dus zeggen dat het behoorlijk grote planten al zijn. Ik lees overal dat je bij doordragend ras de eerste bloemen trossen moet weghalen. Alleen ik weet het ras niet . Ik kocht vorig jaar een aantal planten bij de boerenbond en heb die geplant en stekken van genomen. Dat was mijn 1e jaar tuinieren dus nooit gelet op het ras enz.. Kan ik nu gewoon mijn bloemen laten zitten? Iemand enig idee wat voor ras het is? (voorste rijtje op de afbeelding horen niet bij mijn verhaal die waren verdwaald dus zomaar geplant )
 11. Hey Hoekman, Bedankt voor je info. Nog een vraagje sommige zaailingen en vooral de bieten en rode kool en de bloemkool zijn nog al lang en zijn zeg maar met een kronkel gaan groeien, hoe moet je deze planten?
 12. Oke bedankt, Hoor graag nog van andere mensen ook reacties
 13. Hey, Oke bedankt voor je info Het zijn inderdaad struikboontjes, maar jij plant ze dus per 1 boon om de 20 cm? Mvg, Snowie
 14. Wauw Wim! dat ziet er goed uit Wat voor voeding geef je ze?
 15. Hallo allemaal, Ik heb een kleine 2 weken terug stambonen (chinese boontjes) gezaaid in plasticbekertjes. Zie onder aan bericht de foto: 1:Wanneer ik kan deze het beste uitplanten? en in de meeste bekertjes heb ik 4/5 zaden gedaan. 2:Is dat te veel om 5 bonen bij elkaar in een rij te plaatsen? Ik wil zo een rij maken: 0 --- 0 --- 0 --- 0 --- 0 --- 0 --- 0 ( 0 = bekertje met 4/5 plantjes) tussen de bekertjes 10 cm. (die ik vanzelfsprekend met het planten weg haal) 3:Kan dit zo? Ik heb ook nog zaailingen van rode kool, bloemkool en bieten staan. (nu 3/4 weken oud) 4:Kan ik deze overplanten in plasticbekertjes (van die witte) om ze zo nog wat groter te laten worden? 5:of is het verstandiger om ze in 1x in de vollegrond te plaatsen? (dan kan ik me wel voorstellen bij rode bieten?)
×
×
 • Create New...