Jump to content

richard38

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by richard38

 1. Ik heb vorige week zaadjes gekocht voor boerenkool dat ik straks in een 90 liter metselkuip wil zaaien op mijn balkon. Nu lees ik overal op internet over koemest maar ik heb hier een paar pakken gedroogde kipmestkorrels staan en mijn vraag is of ik dit ook kan gebruiken inplaats van koemest. Dit is de eerste keer dat ik boerenkool ga zaaien. De zaadjes zijn voor boerenkool Westlandse herfst en volgens de verpakking mogen de zaadjes vanaf eind april tot eind juni in de volle grond.
 2. Giet genoeg water op de potgrond zodat het vochtig genoeg is. Maak kuiltjes van 3-4 cm. en stop daar de bonen in (1 boon per kuiltjes). Dek de kuiltjes licht af met wat potgrond. Na ongeveer 8 dagen zullen de bonen gaan ontkiemen. Bonenzaden rotten heel snel bij het kiemen, dus 1 keer water geven en dan krijgen ze tot de kieming dus helemaal niets meer, tenzij het tropisch warm en erg droog is. Als de plantjes boven komen hebben ze uiteraard weer water nodig.
 3. Ik heb een tijdje geleden een zelf water gevende plantenbak gemaakt en die staan hier op de vensterbank, de tomaten hangen er al in. http://eetbaarbalkon.wordpress.com/category/zelf-water-gevende-plantenbak/
 4. Lukt hier prima de sperziebonen op mijn balkon. Potgrond in een plastic kratje, bonen erin en klein beetje vochtig maken. Hier een foto na 8 dagen.
 5. Deze methode ga ik ook proberen, de bol ligt al in de ijskast.
 6. Deze knoflook komt bij de Deka vandaan. Ik heb alles in rieten manden (deze houden meer warmte vast) zitten en de knoflook had ik vandaag een beetje te lang in de zon laten staan op het balkon en ik zag al dat het begon uit te drogen en het zand was ook veel te droog, maar ik gooide gelijk een liter water uit de maatbeker erbij en er kwam meteen een groene stengel uit naar boven. Ik zal een deze dagen wel een foto maken van mijn oogst (al is dat nog ver weg te zoeken natuurlijk). Ik ben benieuwd naar andere reacties van de mensen hier op het forum hoe het hun vergaat. Over een paar dagen ga ik rode pepers doen, iemand hier ervaring mee?
 7. Ik heb knoflook van de supermarkt en de herkomst is China. Ik heb een week geleden de teentjes in een bak op mijn balkon gedaan met wat zand en als voedingsbodem wat dode bladeren en takjes uit het bos, de teentjes zijn erg groot geworden en het groeit echt als kool. Daarnaast heb ik nog een pot staan met een biologische peterselie plantje van een euro uit de supermarkt en groeit ook erg snel in alleen wat potgrond, herkomst is Belgie.
×
×
 • Create New...