Jump to content

Juul

Members
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Groningen
 1. De spinazie blijf je snijden dus dat blijft er in staan. Toch?
 2. Hoe hoog worden de planten bij jou? Hoe vind je de smaak van die Maja's? Ik heb het net even gemeten en de plant is nu 85 cm hoog. Over de smaak kan ik helaas nog niets zeggen omdat ik laat ben met de tomaten vanwege het koude voorjaar. Ik ben ook geen tomatenspecialist derhalve kan ik je helaas geen mededeling doen over de smaakkwaliteit.
 3. Hoe hoog worden de planten bij jou? Hoe vind je de smaak van die Maja's? Het probleem was het slechte weer in het begin van het jaar. De eerste opgekweekte zaailingen van de vensterbank hebben de koude kas niet overleefd waardoor ik nogmaals moest zaaien en het groeiseizoen dit jaar kort is. De planten zitten derhalve vol met groene onrijpe tomaten en half gerijpte tomaten. Het is dit jaar voor het eerst dat ik balkontomaten heb gezaaid en ze zijn nog niet gerijpt dus ik zou je de smaak niet kunnen meedelen. Bovendien heb ik er ook niet zoveel verstand van hoe een tomaat zou moeten smaken.
 4. Overhangend blad of "platgeslagen" stambonen door de regen voorkom door van die stokjes voor de plant te steken. Zijn een soort van extra lange saté prikkers. Volgens jaar plant ik 5 per vak i.p.v. 9 en dan iets dichter bij elkaar. Als ze topzwaar beginnen te worden door de boontjes bind ik ze tijdelijk ook wel eens samen met een stuk dun touw erom heen.
 5. Het is balkontomaat Maja. http://tuinzaden.eu/nl/groentezaden-fruitzaden-tomaten-balkontomaten-zaden/502858-balkontomaten-zaden-maja-balkontomaat-8711117028581.html Ik heb de planten gezaaid in potjes en later verplant.. Door de lange koude periode aan het begin van het jaar ging het mis en moest ik ze nogmaals zaaien waardoor ik vrij laat in het seizoen was met de tomaten. Wonder boven wonder ging het allemaal in een rap tempo in de bakken. Zonder kunstmest, alleen maar compost.
 6. Wat ik anders zou doen is nog meer balkontomaten planten in de bakken. Dit jaar doen de 8 exemplaren het fantastisch en tel ik tot soms 45 vruchten per plant en dan zitten er nog veel bloemen in ook die nog tot vruchtzetting moeten komen. Ook aan de maximale groeihoogte houden de planten zich niet. Ze gaan er ruim overheen en worden brede gezond uitziende planten met mooi donkergroen blad. Ik heb hetzelfde ras in potten in de kas staan en deze zijn kleiner en de opbrengst is ook veel minder. Ze zien er ook niet zo gezond uit als de exemplaren in de bakken. Ze zien er soms verlept uit. Dus dat gaan we volgend jaar zeker veranderen!!
 7. Ik wilde spinazie gaan planten maar heeft iemand een idee hoeveel vakken ik zou moeten beplanten om voldoende tussen oogsten voor 2 personen?
 8. Ik was van plan i.v.m. het koolwitje de Paksoi in de kas op te kweken. Maar gaat Paksoi dan door de warmte doorschieten of komt dit vnl door de kou?
 9. In dit tempo ben ik aan het einde van het seizoen wellicht 3 komkommers rijker geworden. Ik heb nog als backup een kleine snackkomkommer staan van amper 20cm dus ik denk dat ik die maar ga planten. Schiet anders niet op zo.
 10. Waarschijnlijk heb ik per abuis geen kaskomkommer gekocht. Nu zit ik met een plant die ongeveer 1.5 meter hoog is en vol zit met mannelijke bloemen. Ik heb er inmiddels heel wat verwijderd en heb slechts 2 vrouwelijke bloemen gezien op een steeltje (vruchtbeginsel). Ik denk inmiddels wel 10 mannelijke bloemen te hebben weggehaald i.v.m. bevruchting en zaadvorming. Is dit normaal?
 11. Dient men ook rekening te houden met hoge en lage planten i.v.m. schaduw? Bijvoorbeeld alle hoge planten achter in de bak en de lage voor. Of kan alles gewoon door elkaar heen staan.
 12. Dank voor je antwoord. Morgen gaan we eraan beginnen
 13. Ik heb enkele maanden geleden de pluksla vrij dicht gezaaid. Amper 1 cm plantafstand. Het begint er nu naar uit te zien dat het oogstbaar is. Moet ik alsnog uitdunnen? Ik las namelijk ergens dat de plantafstand 30 X 30 bedraagt. Of maakt het niet zoveel uit?
 14. Nee, helaas weet ik dat niet meer. Het is een doordrager. Maar dat het vruchtvlees wit is maakt niet zoveel uit? Ze smaken dan echt near perfection en heerlijk mierzoet alleen zien ze er wat vreemd uit.
×
×
 • Create New...