Ik snap er niks van, heb potten vol met rodebieten, snijbonen, sperziebonen en appelmoes gewekt dat gaat allemaal super de potten blijven netjes dicht niks geen problemen. Nou heb ik 2 weken geleden een grote pan erwtensoep gemaakt, en aangezien ik de enige ben die het eet en het dus niet vaak maak dacht ik ik ga het wecken. Na het wecken zaten de potten allemaal netjes dicht, viel me wel op dat er een laag water bovenop de soep lag, dus dikke soep onderin en vocht bovenop ik dacht nog dat is vast normaal die zware erwten, vlees en groente zakt naar beneden. Na een week rook ik iets raars en ja hoor een pot die open was gegaan, kan gebeuren dacht ik nog, maar ik heb nu helemaal geen soep meer over alle 6 grote potten erwtensoep waren los gegaan. Wat me wel op viel bij de losse potten was dat het heel vlokkerig was, en er ook van die vlokjes aan de rubbers zaten, terwijl ik de potten deksels en rubbers vooraf heb gekookt in soda, alles is schoon de weckketel in gegaan. Snap echt niet wat ik fout heb gedaan, verse soep (heb het gegeten op de dag dat ik het gekookt had) schone potten en rubbers, ik heb de klemmen pas verwijderd toen de potten helemaal koud waren. Iemand enig idee wat ik dan fout heb gedaan?