Ga naar inhoud

aaf

Members
  • Aantal items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    zwolle
  1. Sorry goudroes, ik zie nu pas je reactie, alles is verkocht dus dit topic mag op slot!
  2. Omdat wij er op dit moment geen gebruik meer van maken, mag het weg tegen een leuk bod! De ontsapper is 3x gebruikt, zo goed als nieuw dus. De weckketel is 2 jaar oud en zal ongeveer 15x gebruikt zijn, weckpotten (van het merk weck) in alle soorten en maten met ringen en klemmen + tang om de potten uit de ketel te halen en een orginele wecktrechter. Het is af te halen in zwolle, bieden naar waarde. Bieden mag per pb Mvg Aaf
  3. Ik heb de tijden genoteerd, dank je wel Heylane en Thea.
  4. Nou het is wel duidelijk, ik moet de volgende keer m'n erwtensoep gewoon invriezen. Zo jammer ik heb nu 6 liter erwtensoep door de wc gespoeld, het zag er ook uit alsof het was gaan gisten en het stonk pfff heel verschrikkelijk Ik heb het courgettesoep topic gelezen, en ik heb ook een half uur geweckt op 90 graden omdat ik dat gevonden had met google, maar dat is dus veel te kort blijkt wel. @Frans hete potten kan je toch niet in koud water zetten? Ik heb wel eens een kokend hete pot afgespoeld onder de koude kraan en toen viel de hele bodem uit de pot. Ik ga het binnenkort nog een keer proberen met groentensoep en dan hou ik de gehaktballetjes apart voor in de vriezer, als er geen vlees in de soep zit is 90 graden 30 minuten dan wel genoeg? Dank je wel voor jullie antwoorden
  5. Ik snap er niks van, heb potten vol met rodebieten, snijbonen, sperziebonen en appelmoes gewekt dat gaat allemaal super de potten blijven netjes dicht niks geen problemen. Nou heb ik 2 weken geleden een grote pan erwtensoep gemaakt, en aangezien ik de enige ben die het eet en het dus niet vaak maak dacht ik ik ga het wecken. Na het wecken zaten de potten allemaal netjes dicht, viel me wel op dat er een laag water bovenop de soep lag, dus dikke soep onderin en vocht bovenop ik dacht nog dat is vast normaal die zware erwten, vlees en groente zakt naar beneden. Na een week rook ik iets raars en ja hoor een pot die open was gegaan, kan gebeuren dacht ik nog, maar ik heb nu helemaal geen soep meer over alle 6 grote potten erwtensoep waren los gegaan. Wat me wel op viel bij de losse potten was dat het heel vlokkerig was, en er ook van die vlokjes aan de rubbers zaten, terwijl ik de potten deksels en rubbers vooraf heb gekookt in soda, alles is schoon de weckketel in gegaan. Snap echt niet wat ik fout heb gedaan, verse soep (heb het gegeten op de dag dat ik het gekookt had) schone potten en rubbers, ik heb de klemmen pas verwijderd toen de potten helemaal koud waren. Iemand enig idee wat ik dan fout heb gedaan?
  6. Wij gaan zo bietjes eten uit eigen tuin
  7. Appelmoes, staat op dit moment in de weckketel
  8. Dank je wel
  9. Ja daar was ik ook al bang voor, maar zou een half uur genoeg zijn en welke temperatuur? Als ik toch bezig ben kan ik natuurlijk altijd een potje proberen en er na een half uur uithalen of zou het dan al helemaal prut zijn? Ik ben pas net begonnen met wecken, de sperziebonen en snijbonen zijn prima gelukt Nu nog even oefenen met andere groenten en fruit
  10. Hallo allemaal, Ik heb al heel wat afgezocht op internet over het wecken van andijvie, maar kan niet vinden wat ik zoek. We eten de andijvie nu als stamppot of gekookt, maar ik zou het ook graag inwecken maar als ik google op andijvie wecken dan gaat het alleen over andijvie die ingelegt wordt met heel veel zout en ik wil geen zoute andijvie Kan ik gesneden verse andijvie ook gewoon even blancheren en dan met kookvocht inwecken en zo ja hoe lang heeft het dan nodig in de weckketel?
  11. Dank je wel allemaal
  12. Hallo, Ik ben Aaf en woon met mijn gezin in zwolle. Sinds een paar maanden hebben we een stukje grond van een halve are, maar we staan op de wachtlijst voor een hele are dus we zijn alvast aan het oefenen op die halve are Dit lijkt me een leerzaam forum, dus ik zal me eens goed inlezen hier. Groetjes Aaf.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...