Jorg Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Gewoon een plek om te vertellen wat je net uit eigen tuin hebt gegeten. Heb je er een recept bij? Plaatst dit recept dan bij voorkeur in een apart topic zodat het recept later goed terug te vinden is door anderen. Voorgaand deel (164 pagina's): https://www.moestuinforum.nl/wat-heb-je-net-gegeten-uit-eigen-tuin-t1021.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Ok, de aftrap in t 2e deel Vanmorgen een broodje kaas met Tigrette tomaat.Vanmiddag wederom een broodje hamburger met sla, tomaat en gebakken ei.Vanavond Chinese omelet met gewokte paksoi (tussen het dubbelgeklapte omelet) en een salade van Catlogna, tomaatjes en komkommer met een heel aparte dressing (gemaakt door zoon ). Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
sansareli Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Vandaag Tilapia met ciabatta en sla en tomaten en spinazie uit den hof. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted September 20, 2012 Share Posted September 20, 2012 Heerlijk soepje bij elkaar gegooit van rondslingerende groenten: Patisson, gele courgette, ui, knoflook, Papalo, tomaat, basilicums, rozemarijn, pepertje Bresse en bieslook. Met olijfolie, bouillonblokjes en klein beetje tomatenpuree voor de kleur. Ff in de blender....En dat wás me toch een potje hartstikke lekker!!! Gisteren weer lekker tomatensausje voor de spaghetti. Basic: div. tomaten, knoflook, ui, olijfolie, pepertje Aladin en Bresse, oregano, basilicum uit eigen kweek. Peper, zout, olijfolie, spaghetti en Parmezaan. Dát kan ik elke dag wel eten... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erwin1964 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Gisteren pompoensoep ("de tweede helft" van de soep die ik eerder deze week had gemaakt) en vanavond witte bonen met tomatensaus, rul gebakken gehakt en een gebakken uitje erdoor. Die witte bonen zijn eigenlijk gedroogde stoksnijbonen. De laatste snijbonen, die veel te dik en "grassig" waren geworden om nog als snijboon te eten, heb ik gewoon laten hangen en eerder deze week kurkdroog geoogst. Boontjes doppen, gisteravond in een pannetje water gezet en vanavond dus op tafel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Connie Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Broodjes met zelf gemaakte kipkerrie,met daarop een lekkere klodder vanmiddag vers gemaakte sambal van lomboks uit de tuin Je zou maar een èèndags vlieg zijn en je dag niet hebben..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Schorseneren met boter en peterselie..st fiacre bonen(witte bonen) en snijbonen en een rijstwok met courgettes en véééél knoflook. We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raxia Posted September 22, 2012 Share Posted September 22, 2012 Vanavond alleen voor mezelf gekookt, en daar wordt ik lui van! Halve courgette en een handje (mini-)worteltjes verwerkt in een roerbakgerechtje. Lekker veel champignons erdoor want die vindt mn vriend niet lekker xD Worteltjes komen terug niet terug volgend jaar.. ze blijven heeel klein hier en doen er dan ook nog eens zo lang over. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jorieke123 Posted September 23, 2012 Share Posted September 23, 2012 Bietjes, aardappeltjes en een hamburger Giga-gaas.nl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erwin1964 Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Gisteren rode kool met aardappelen, appelmoes en een bal gehakt en veel uien en peterselie er in en vanavond hutspot. Leve de herfst Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 tuinboontjes met golabki en frieslander/pastinaakpuree. Leve de vriezer Link to comment Share on other sites More sharing options...
jeanne-heijmans Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Vanavond spinazie,met een eitje,aardappels en als vlees riblap. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 kliekjes, zie vorige post Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Wok met paksoi, wortel en makreel. Rauwkost van tomaatjes, paprika, radijs en komkommer. Sushi met reepjes paprika en komkommer We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 pasta met gerookte zalmsnippers en preiringetjes en blokjes babycourgette en frisse crème en een nopeppersherry Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Mijn kleine (en enigste) pompoentje in blokjes gesneden en met aardappelpartjes en salie gebakken in de oven.Vis in jasje erbij. Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 (edited) yummy, vis in een jasje... ...gemarineerd in witte wijn? Edited September 26, 2012 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Een ernstig lekker paprika roomsoepje, en snijbiettaart! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 RobO: neeeej, in een deeg jasje. Ofwel kibbeling.. maar dat klinkt minder spannend Maar als jij een lekker recept weet met vis in een wijn-marinade, houd ik me aanbevolen. Heb nog een aantal flessen staan waar al jaren niets mee wordt gedaan (wij houden alleen van zoete wijntjes zoals Eiswijn en Sauternes). Tijd om dat s op te maken. Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 ooooh, in een deegjasje... ...dan is dit iets voor jou, als je van koken houdt: vis in witte wijn of deze van appie Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted September 26, 2012 Share Posted September 26, 2012 Geroosterde wortelgroente met veel knoflook en gebakken aardappels en sla van in olijfolie gesmoorde snijbiet met veel knoflook (bah)Hoe was jouw snijbiettaart Jo? Heb je die van Okke gemaakt? We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jootje Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Jet: snijbiettaart staat hier ergens op het forum. Deze vinden wij erg lekker. Ik heb hem aangepast voor mezelf. Bladerdeeg in de vorm, plakjes camenbert Op de bodem, gesneden en gewassen snijbiet erop. Mixje van 4 eieren, bakje creme fraiche, peper en zout enz. Deeg eroverheen flappen. En hup die oven in! Makkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sansareli Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 Gisteren spaghettiesaus met de selder - wortel en courgettes.vandaag wortelstoemp met kippechipolata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 RobO, ik houd best van koken, maar dan moet ik er wel tijd voor hebben en je raad t al.. dat heb ik meestal niet. Die 1e zal t denk ik niet worden, echter die van de Appie is wel kinderlijk eenvoudig en daar kunnen we meer ingrediënten uit de tuin gebruiken. Dat doen we liever En thanx voor het opzoeken Ik zit me ineens te bedenken dat we rode wijn hebben die we moeten opmaken, geen witte, die is zoet en wordt hier zo opgedronken Ergens na kerst blijven wij altijd met wederom een fles wijn zitten. Tot de volgende kerst... Back on topic.. vandaag een héérlijke herfstschotel met oa. bleekselderij en bieslook uit eigen tuin, en gebakken appeltjes gegeten. Was voor herhaling vatbaar http://www.c1000.nl/koken/recepten/herfststampotje-met-saucijzen-en-appelIk had geen mosterd in huis maar die hebben we ook niet gemist. En ipv saucijzen heb ik een hele worst gebruikt en later in stukjes gesneden. En die gebakken appel, die gaan we vaker ergens bij eten Good things come in small packages Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted September 27, 2012 Share Posted September 27, 2012 de vorige week ingemaakte atjar, lekker pittig, rijst, knolselderij met kerrie, tempeh blokjes gefrituurd met laos en nootmuskaat en drupje oystersaus eroverheen,eitje appeltje...toe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts