Jump to content

hannabelgje

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Bocholt

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. In mijn MM bak staan nu peultjes en erwten. Ik heb er een vast klimrek op zitten. Wat is handig om daar te zetten na de peulen. Bonen mag geloof ik niet na de peulen toch?
 2. Ik had een gekochte meloenplant is mijn kas staan, maar die kreeg gekrulde balderen en is nu dood. Geen idee wat ik verkeerd heb gedaan.
 3. Ik hoor net dat je meloen niet op de grond water mag geven, maar dat je er een fles bij moet zetten zodat je niet op de grond water geeft. Morgen meteen regelen.
 4. Dan ga ik in elk geval minder water geven.
 5. En ze krullen hun blaadjes op. Het is begonnen met de honingmeloen en nu doet ook de watermeloen mee. Ze staan in een foliekas in de volle grond. Ze kregen om de dag 5 liter water. Ik dacht dat het teveel was dus nu krijgen ze veel minder, maar ze zien er steeds slechtet uit. Wie weet wat ik moet doen?
 6. Iemand heeft op een pad door het maisveld een berg aardperen gedumpt. Kun je die knolletjes nog gewoon in de grond zetten? Het groen zit er nog aan, maar is wel verlept.
 7. Ik gebruik strotouwtjes die ik vastniet in het hout, dat blijft goed zitten, gaat niet stuk en ik kan er ook niet achter blijven hangen, oh en het is ook nog gratis.
 8. de nieuwe bakken: de sla groeit goed: ook de erwten groeien goed: en de peterselie: de radijsjes komen op: en de tiny tim tomatjes:
 9. Gezaaid in mijn MM bak zomerwortels en parijse wortels, radijsjes, babyleaf sla, rucola, meiraapjes, spinazie en bieslook. Ook heb ik mijn plantuitjes in de bak gezet.
 10. Mijn goede voornemen van 2013 was om weer serieus met een moestuin bezig te zijn ipv na het werk op de bank te kruipen. De keuze is ivm het gemak op het idee van de makkelijke moestuin gevallen. Zo kan ik op mijn bestrate achtertuin bakken zetten, verder wordt dat stuk tuin toch niet gebruikt. Het begin gemaakt met een kant en klare bak van de intratuin, die achteraf te klein is. Omdat ik in februari begonnen ben een foliekasje van de lidl erover gezet zodat ik al wat eerder kon beginnen. Bij het tuincentrum sla en peterselie gekocht om er er alvast in te zetten. Bij de plaatselijke houthandel voor een heel leuk prijsje lariks latten gekocht van 130X20 om nog drie bakken te maken. De bak gisteren voorzien van anti worteldoek: daarna gevuld met compost, vermiculiet en turf: en toen vakjes gemaakt met strotouwtjes: Vandaag ga ik alvast wat zaaien in die bak. De andere twee bakken zitten nog niet in elkaar en staan ook nog niet op hun plekje. Maar dat komt binnenkort wel.
 11. Ik heb al kleine kropjes sla gevonden en kleine tomaatjes. Welke zaadjes gebruiken jullie met succes?
 12. Vreeken verkoopt ze, maar ik heb niet zoveel nodig. ze hebben kleinblijvende broccoli, mini paksoi, mini savooiekool, mini spitskool en mini witte kool. Wie heeft die zaadjes en wil me er tegen vergoeding opsturen?
 13. Ik ben Hanna en na jaren weinig of niks met moestuinen gedaan te hebben, ga ik dit jaar weer beginnen, voornamelijk op de makkelijke moestuin manier. 15 jaar geleden had ik samen met schoonzus en mijn vader een volkstuintje, na een grote verhuizing naar België ben ik daar in de tuin mijn eigen moestuintje begonnen, maar naar mate de beestenboel groeide, werd de moestuin kleiner en verdween zelfs helemaal. De kippen een eenden name dat deel van de tuin over en de jaren erna heb ik alleen wat gedaan in speciekuipen. Nu ga ik weer vol aan de gang, maar dan in tuintjes van 120X120 cm en wel meteen achter het huis. De kippen en eenden gaan weer ruimte in moeten leveren en er wordt een nieuwe grote ren voor ze gebouwd. Op die manier heb ik stukken volle grond die ik wil gaan benutten voor grote planten als pompoen en courgette en ik wil ook de hond een stuk tuin teruggeven om in de kliederen.In de kippenren wil ik appelboompjes plaatsen voor schaduw en om zelf appeltjes te kunnen oogsten natuurlijk. Jullie zien het, grootste plannen. Maar de eerste bak staat al gevuld op zijn plekjes dus laat het mooie weer maar komen.
 14. Bedankt voor het antwoord, bonen ga ik sowieso niet zetten, ik wil voornamelijk bladgroenten en knolgewassen gaan zetten. Ook pompoenen en komkommers.
×
×
 • Create New...