Jump to content

Revillish

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Twente
 1. On topic, ik heb vandaag geroerbakte courgettes (met ketjap, oestersaus en knoflook) en rijst gegeten
 2. Heb je hier ook recept van? Ziet erg lekker uit
 3. Niet sinds kort, nee al de hele winter lang. Wanneer je tuin in een soort winterslaap zit dan merk je pas hoeveel je je moestuintje waardeert en hoe leuk het wel niet vindt om bezig te zijn in je tuin. Ondertussen heb ik een Thaise auberginesoort geprobeerd te zaaien die ik in Thailand heb gekocht tijdens mijn vakantie. Die is mooi opgekomen en ik ga er binnenkort meer van zaaien want mijn moeder is ook geïnteresseerd in het plant. Vandaag is het prachtig weer om weer aan de slag te gaan in mijn vierkantemetertuin. Vorige week heb ik de voorbereidingen al gedaan en vandaag heb ik al wat gezaaid. Ik heb diverse soorten sla, wortelen, bietjes, lente-ui, rammenas en radijsjes gezaaid. Voor mijn minibak heb ik een "kasje" gekocht om optimaal te kunnen genieten van mijn plantage. In een grote balkonbak heb ik pronkbonen gezaaid (ik weet het, het is te vroeg maar wanneer het niet lukt koop ik weer de goedkope zaden bij lidl) Voor het aankomende seizoen weer ik ongeveer wat ik wel wil zaaien en wat niet. Vorig jaar heb ik geëxperimenteerd door zoveel mogelijk te zaaien en te planten. De zaden zijn al besteld en nu maar hopen dat het weer mooi blijft.
 4. Yum! Ik heb hem ook opgeslagen, dat wordt volgende week even uitproberen
 5. Bedankt voor je antwoord! Ze zitten ook op mijn sla, paksoi en andere bladgroenten. Dat vind ik het vervelendste eraan.
 6. Ze zitten echt onder elk soort blad. Van kool tot onkruid. En hoe kan ik ze bestrijden? Wie o wie kan mij vertellen wat voor soort vervelende insect dit is. Alvast hartelijk dank!
 7. Revillish

  Update!

  Bedankt Marijke! Dat paarse is een paarse koolrabi. Ik heb er meerdere foto's van in mijn vorige updates.
 8. Vandaag heb ik slabonen bij gezaaid en stokken in de grond gedaan waar ze in kunnen klimmen.
 9. Revillish

  Update!

  Voordeel aan dit weer is dat het alweer een week geleden is dat ik mijn moestuin water heb gegeven. Ondertussen hoef ik bijna niet naar achterom te kijken. Alleen zo nu en dan ren keer oogsten. Mijn oogst is iedere keer minimaal zoals beetje peul voor bij roerbak waardoor het niet echt fotowaardig is. Hieronder een kleine update van mijn moestuintje. Stukje van mijn kruidentuintje met peterselie, selderij, dille, bieslook, rozemarijn, tijm en laurier. Mijn andere kruiden zijn op verschillende plaatsen gezaaid/geplant. Eén van de vier broccoli's die vlot groeien Courgette in de volle grond Stukje tuin met slabonen, diverse soorten tomaten, courgettes, augurken en kruisbessen Zomerprei Spruitkool Paprika waarvan ik dacht dat het niet zou overleven in mijn MM bak
 10. Mijn tomatenplantje is uitgegroeid tot een flinke tomatenplant. Hij neemt veel ruimte in mijn MM bak dus vandaar dat heb ik besloten om hem te verplanten. Ik heb niet veel ruimte in de tuin dus ik heb de tomantenplant naast mijn blauwe bessen (die geen teken van leven geeft) geplant. Vorige plek Nieuwe plek, ik moet mijn plant eens een keer ontdieven Paarse koolrabi die hoognodig geoogst moet worden. Mijn courgetteplant (ik heb er meerdere maar dit is mijn favoriet)
 11. Ik hoef inderdaad alleen met mijn ogen te knipperen en er hangt weer peultjes aan. Haha broccoli, hebben ze niet allemaal dezelfde uiterlijk joh?
 12. Wat een vooruitgang in zeer korte tijd. Van geen vruchten tot ineens allemaal vruchten. Ik word daar zo blij van gisteren was er bij ons in Twente flinke waterschade. Gelukkig had mijn tuintje er weinig last van en groeit alles als kool. Mijn ronde courgette. Ze groeien echt hard. Paar dagen geleden was het nog maar een knopje, nu is de bloem bijna uitgebloeid. Er is al een klein bietje zichtbaar. Er zit een begin in mijn broccoli Tomaat, ik weet niet precies wat maar aan de kroon te zien is het waarschijnlijk een vleestomaat. Veel van jullie hebben al peultjes kunnen oogsten. Eindelijk beginnen ze bij mij ook peul te vormen. Mijn eerste aardbei
 13. Gewokte speklapstukjes met andijvie in ketjap/oestersaus, knoflook ,verse peper met witte jasmijnrijst.
 14. Dat is een goede vraag! Ik had tijdje geleden 2 soorten tomaten gekocht, snack en vleestomaten. 1 ervan is doodgegaan met vorst maar nu weet ik niet meer welke overleefde en die heb ik in mijn MM bak gedaan. Inmiddels is het bijna tomaten invasie geworden hahah! Zo hard gegroeid. Ik heb in de vollegrond ook nog gele en rode snack en ook weer 1 "verrassing" bij gekocht. Maar tomaten kan je goed in bakken telen hoor! Is echt proberen waard.
 15. Na mijn oogst waren er alleen nog maar groene pepers over. Inmiddels zijn ze ook rood geworden. Ik vond het heerlijk! Mijn recept is qua hoeveelheid op de gok: 9 pepers 3 tenen knoflook Uiteindelijk 1 grote sjalot Alles fijnmalen en stampen. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan en fruit daar het mengel zo'n 5 minuten op middelvuur. Voeg ondertussen 1 eetlepel zoete ketjap, suiker, zout en een beetje ketchup (beste 1 tomaat maar had toen niet) En gij kunt smullen!
×
×
 • Create New...