Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    16
  • views
    574

Potje met sambal!


Revillish

7,524 views

 Share

Aangezien mijn peperplantjes dit jaar zeer slecht hebben gedaan, heb ik een beetje gesmokkeld. Ik heb een pot met peperplant gekocht. Van mijn oogst besloot ik sambal van te maken. Het was mijn eerste keer sambal maken. Ik houd van lekker pittig eten.

 

Gevulde plant

image-25.jpg

 

Ingrediënten helaas geen sjalotjes en knoflook uit eigen tuin (dit is ook mijn eerste jaar en ik heb er geen ruimte voor)

image-27.jpg

 

Het resultaat! Ook lekker als dip voor peentjes en komkommers

image-26.jpg

 Share

3 Comments


Recommended Comments

wauw dat waren veel pepers!!

Ik had vorig jaar een plantje gekocht en die afgelopen winter binnen gelaten. Nu staat hij wel buiten en zitten al een stuk of 13 pepers in.

Maar ze zijn nog allemaal groen dus moet nog geduld hebben. Sambal hoef ik er niet van te maken want dat wordt hier toch nooit gegeten.

Link to comment

Na mijn oogst waren er alleen nog maar groene pepers over. Inmiddels zijn ze ook rood geworden.

Ik vond het heerlijk! Mijn recept is qua hoeveelheid op de gok:

 

9 pepers

3 tenen knoflook

Uiteindelijk 1 grote sjalot

 

Alles fijnmalen en stampen. Doe 2 eetlepels zonnebloemolie in de pan en fruit daar het mengel zo'n 5 minuten op middelvuur. Voeg ondertussen 1 eetlepel zoete ketjap, suiker, zout en een beetje ketchup (beste 1 tomaat maar had toen niet)

 

En gij kunt smullen!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...