Jump to content

mijnspeeltuin

Members
 • Posts

  204
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  klein snoezig dorpje in Noordholland
 1. Prachtig hekje Robo, maar ook een geweldige tuin!
 2. We hebben nu zijdehoentjes, lekkere gekke pluiskipjes. We hebben door de heg langs de tuin gaas geweven zodat ze daar niet uit kunnen. Aan de andere kant is een sloot en helemaal achterin een schutting. Redelijk veilig en beschermt tegen vossen want die willen hier in de buurt nog wel eens huishouden. De ren 4x4 m waar ze ingaan als wij langer weg zijn is bestraat en daar ligt houtsnipper op waardoor het makkelijk schoon te houden is.
 3. Wij hebben hier 3 kleine kipjes los lopen op 500m2 en daar merk je weinig van. Zo nu en dan ligt er een drolletje op het terras maar dat is te verwaarlozen. Wel heb ik de moestuin afgeschermd met gaas zodat de dames niet de boel omwoelen. Gaas haal ik weg als er juist wel gewoeld moet worden en dat doen de dames dan ook vol overgave . We hebben wel een afgeschermd stuk voor als we op vakantie gaan. Want een enkele keer ontsnapt er toch een uit de tuin en als je dan langer weg bent moet de kippen oppas dat diertje weer vangen.
 4. Klopt @zoniet ze leggen zo'n 200 eitjes per jaar per kip. Tenminste dat doen de dames hier braaf. Ze zijn nu nog steeds braaf aan het leggen maar dat is volgende maand wel over denk ik. Lopen ook lekker los in de tuin, 500m2 maar waren daar vandaag miraculeus uitgebroken liepen lekker op het landweggetje, boeren hier stoppen echt niet voor een kip en een platte kip is onhandig om te grillen
 5. Euh weet niet hoe groot de tuin is maar ik dek in de herfst de aarde af met een flinke laag mooie compost en doe daar worteldoek overheen, laat wel water door maar groeit geen onkruid in. In het voorjaar heb ik mooie losse grond zonder een drupje onkruid. Of doe ik het nou helemaal verkeerd? In ieder geval nooit spitten .
 6. Salade met mooie blaadjes van aardbeisla, met gepofte minibietjes en kleine tomaatjes met schattige kleine 1e eitjes van de zijdehoentjes. Heerlijke ratte d Ardeche aardappeltjes erbij een een eigen geslacht haantje ( die had ik zondag al geslacht ), alles uit eigen tuin
 7. zijdehoenders vliegen niet dus die kun je prima in een afrastering van een meter houden.
 8. Op mijn werk vriezen ze de ( iets korter dan gebruikelijk ) gebakken appeltaarten in die men dan eerst vacuüm verpakt ( opletten met vacuüm zuigen niet te ver gaan anders wordt de appeltaart plat ) . Daarna rustig ontdooien en nog even in de ( vrij warme ) oven om ze weer knapperig te maken.
 9. Oh oeps! En wij maar denken oh wat schattig zo'n slapend kipje. Dat gaan we dus nooit meer doen. Dank voor de tip.
 10. Ik heb bij Berijl de cursus kippen slachten gedaan ( geweldige dag!) Nu was hier een vriendinnetje van onze dochter die onze kippen in trance kon brengen door ze op hun rug te leggen en op hun buikje te aaien, ze blijven dan als verdoofd liggen, vallen soms zelfs in slaap. Zou dit een goede truc zijn om ze dan zo op hun rugje op het hakblok te leggen of zouden ze op het moment supreme toch gaan spartelen?
 11. Vandaag is de zelf geslachte haan in een lekkere kookpot zo'n twee uurtjes in de oven geweest, werd ie lekker zacht van en we hebben er met z'n drieen ( man dochter en ik ) heerlijk van gesmuld. Mooi stevig vlees, wij zijn om; voor ons geen supermarkt kippen meer. Ik heb vandaag 12 marans kuikentjes besteld zo tegen november eten wij heel vaak kip
 12. Vond ik ook wel. Ik vond t wel spannend maar t was een mooie overwinning op mezelf.
 13. Wij, mijn buuf en ik, waren vandaag bij Berijl en J op de kippenslacht cursus. T was een geweldige ervaring. J gaf goede uitleg en er was voldoende ruimte om het eng te vinden en het echte werk aan hem toe te vertrouwen. Maar alle vier de cursisten hebben zelf het bijltje gepakt en de kip bij den poten gevat. Nu ligt er een zelf geslachte haan in de koelkast die morgen in een lekker stoofpotje gaat. Ben trots en tevreden. Dank aan Berijl & J voor de gezellige ontvangst!
×
×
 • Create New...