Jorg Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Gewoon een plek om te vertellen wat je net uit eigen tuin hebt gegeten. Heb je er een recept bij? Plaatst dit recept dan bij voorkeur in een apart topic zodat het recept later goed terug te vinden is door anderen. Voorgaand delen: wat-heb-je-net-gegeten-uit-eigen-tuin-t1021.htmlwat-heb-je-net-gegeten-uit-eigen-tuin-2-t6846.html
HuubvG Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Vandaag alleen wat kleine blaadjes versnipperd over de salade. Er staat nog steeds mosterblad. Verder bonenkruid en tijm, kruiptijm, hh weegbree en veldsla.
Jorieke123 Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Venkelworst met net-wat-teveel-knoflook en appelbeignets + oliebollen. Joep zijn vader had een grote zak laten staan, zonde om aan de varkens te geven Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Piroska Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Lekker boerenkool uit de tuin met Hemaworst. http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
aalterse-willy Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Vandaag de eerste keer zelfgemaakte confit d'oie gegeten.Was zeer lekker, de Bazin en de kleindochter vonden het ook lekker en dat is het voornaamste. Voor al de schone meiskes ne zoen, en voor de ventjes ne pol.
jootje Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Ook lekker boerenkool! Met unox worst! ( ieks...hema worst! )
RobO Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 (edited) kliekjes = komkommersoepje, knolraap in tomatensaus uit de weck, pasta, schijfjes beenham, zoetzuur (edit: soepje was top, dzz: trek 4 trommelstokjes kip 1 uurtje samen met 1 ui, wat gedroogde porcini, wat gedroogde soepgroentemix uepvoeg na 0,5 uur 1 gewassen komkommer in stukjes toevis de pootjes eruit en pureer de soep met de staafmixerdan pootjesvlees in stukjes erbij, 1 volle theelepel thijm uep, 1 hele volle theelepel moster dijonzout naar smaak, 1 mespuntje suiker (ssssst...niet tegen Kranenborg zeggen)eventueel binden met wat maizena en eventueel wat creme fraiche en kaas erdoor maar dat deden we niet want er was al smaak en structuur genoeg) Edited January 15, 2015 by Guest
Jorieke123 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Bloemkool, gejat van de varkens. Met kaassaus, en een veldvarkenrookworst. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RobO Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 "Handen Hoog!""Hier de knorpolitie!""Leg neer die bloemkool!"
Jorieke123 Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Zij kregen er 10, wijzelf eentje. Dat gunnen ze ons wel hoor. Zo lang ze het niet weten.... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
mw vogel Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 '...dus vanavond at ik rijst, met hele jonge kip, of haan'(wie kent de quote??)maar ik at vanavond kip, met verse kweepeer uit de vriezer!! heerlijke verrassende combi.
Piroska Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Jaap Fischer "het ei" http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
RobO Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 oooo...maar de volgende dag at ik rijstmet hele jonge kip of haan.
mw vogel Posted January 17, 2015 Posted January 17, 2015 Inderdaad, Jaap Fischer!En ik vergiste me zelfs in de quote...
RobO Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 spruitenstamp met worst na het schaatsen, xtra lekker
annemiek123 Posted January 18, 2015 Posted January 18, 2015 De laatste pompoenen zitten in de soep...jammer dat ze nu op zijn....maar begonnen nu ook wel rotte plekjes te krijgen.En zojuist weer een heerlijke pot meloen-frambozenjam opengemaakt....ohhh jammie, beetje zomergevoel terugkrijgen Groetjes Annemiek http://moestuintjeaandedommel.blogspot.com
geertlaurent Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 spruitenstamp met worst na het schaatsen, xtra lekkerGisteren heb ik dat nu is voor het aller eerst gegeten, had er nog nooit van gehoord Vrouw had het klaargemaakt met spekreepjes in, heerlijk!
RobO Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 goed zo! hier is het ook een toppertje met spekreepjes, worst, wat roomboter erdoor, piepklein beetje bouillon, wat nootmuskaat en een klein snufje kruidnagel wij aten met wat tuinvrienden: komkommersoep, rode kool, aardappel, vlees en een prima toetje(bolletje vanille-ijs, appelwortel met zwarte bes, snufje seroendeng er over gestrooid)
Guest Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Pompoensoep met broodje kaas met peper tuinkers. pompoen wortel ui knoflook kervel kerrie laurier peper creme fraise. En broodje kaas met peper tuinkers. Heerlijk.
Jorieke123 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Broodje knakworst, al vond ik de (zelfgemaakte) knakworsten niet echt geslaagd... ze smaakten goed hoor. Maar het mondgevoel was niet goed. Te zacht, vettig, etc. We aten er een salade bij met (zelfgemaakte) meikaas, en warme appelmoes on-the-siiiide. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Old Rose Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 de laaste regenboog wortelen en doperwten uit de vriezer.Heerlijk en mooi gekleurd op het bord ~ Waarom zou je kinderen wonderen gaan uitleggen terwijl je ze ook een tuin kunt laten aanleggen. ~
RobO Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 rijst, knolselder in kokos, taugeh, tempeh met nootmuskaat en laos, eitje
Jorieke123 Posted January 28, 2015 Posted January 28, 2015 Zo leuk: een broodje meikaas van vorige week (nu al wel een beetje belegen... ), een broodje droge worst (verschillende smaken), een broodje (halfmislukte)knakworst, en een bakje yoghurt met aardbeiensaus. Normaal ook nog een broodje jam, en maar 1 soort vleeswaren (rauwe ham, droge worst, of paté), maar de knakworsten moesten nu echt op. Erg leuk om je hele lunch zelf te kunnen maken (melk voor kaas komt van de buurman, maar die kan dat nou eenmaal zo goed) Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Recommended Posts