Jump to content

ongebakken appeltaart invriezen?


RobO

Recommended Posts

we maken nogal veel appeltaarten tegelijk op het landje: deeg met zelfrijzend bakmeel, laagje spijs, appeltjes, jam

 

heeft iemand ervaring met het invriezen van het halfproduct (de appeltaart klaar voor het afbakken)?

en daarna (al dan niet half-) ontdooien en bakken in de oven?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb geen ervaring met zelfgebakken appeltaart, maar op mijn werk bestellen wij bevroren ongebakken appeltaart van bakkerij Zonnemaire. Wij gooien hem dan gewoon bevroren in de oven en na een uur tot anderhalf uur hebben we dan heerlijke versgebakken appeltaart.

Link to comment
Share on other sites

het lekkerste is om het appelmengsel in te vriezen, in porties voor 1 appeltaart. en dan op het moment zelf de appeltaart maken.

deeg schijn je ook te kunnen invriezen maar dat heb ik zelf nog nooit geprobeerd. apart van elkaar invriezen voorkomt in ieder geval dat het soppig wordt.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Op mijn werk vriezen ze de ( iets korter dan gebruikelijk ) gebakken appeltaarten in die men dan eerst vacuüm verpakt ( opletten met vacuüm zuigen niet te ver gaan anders wordt de appeltaart plat ) . Daarna rustig ontdooien en nog even in de ( vrij warme ) oven om ze weer knapperig te maken.

In de kern van alle problemen schuilt een kans

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...