Jump to content

[TVE]Niels

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Hillegom
 1. Vandaag tot mijn grote verdriet ontdekt dat bijna al mijn jonge broccoli plantjes tot aan de grond zijn kaal gevreten. Elders op mijn tuin heb ik sporen ontdekt die maar op 1 dier kunnen wijzen: hazen. Ik heb er tussen de bollenvelden ook genoeg zien lopen, en aangezien ons tuinen complex midden tussen de bollenvelden ligt, lijkt het me vrij aannemelijk dat deze beesten de weg naar mijn tuin hebben gevonden. Gelukkig heb ik nog een paar plantjes kunnen redden door er een stolp overheen te zetten, maar ik grossier niet in stolpen en wil wel nieuwe plantjes gaan halen. Weet er iemand misschien een manier om hazen van de tuin te houden? Zijn er bijvoorbeeld kruiden waar ze een hekel aan hebben, of zou het helpen om plastic tasjes aan stokken te hangen? En nee, ik ga geen buks aanschaffen..
 2. Net weer bezig geweest. Broccoli, bloemkool en sla uit de kas, in de vollegrond gezet. Alles even geschoffeld en gewied. Van de buurman 2 komkommerplantjes gekregen, deze hebben een mooi plekje in de kas gekregen.
 3. Vandaag heel wat onderhoud gedaan. Daarnaast sperziebonen gezet (Saxa), courgette uitgeplant en nog een paar regels spinazie gezaaid.
 4. Leuk dat je er nog even aan gedacht hebt! Ik zal hem eens goed in de gaten houden. Er groeien in ieder geval nog geen besjes aan, of iets wat er op lijkt.
 5. Bedankt voor de leuke reacties allemaal! Ik ben nog op Google gaan zoeken naar geestgrond, en dat lijkt inderdaad op de grond waarop ik teel. Dus toch niet zo slecht als ik dacht. Wel heb ik het idee dat ik voor sommige gewassen echt moet bemesten, want vooral mijn kolen bleven erg achter vorig jaar.
 6. [TVE]Niels

  .

  Wat een geinige tuin, ik ben benieuwd naar de opbrengst!
 7. Ik ken de Geestgronden alleen als psychiatrische instelling richting Bennebroek/Vogelenzang, ik heb nog nooit van het begrip gehoord in combinatie met een type grond.. Wel weet ik zeker dat ik echt op zand zit, met deze droogte en een beetje wind kom je daar snel achter, het stuift alle kanten op en slaat direct dicht. Zojuist nog even wat verse plaatjes geschoten op de tuin! De perenboom staat vol in de bloesem. Mijn aardbeien met op de achtergrond mijn blokhutje. Rabarber en radijsjes. De nog jonge appelboom, vorig jaar geplant. Nog even doorgroeien, en dan de volle grond in. Broccoli en bloemkool. Courgettes. De achterkant van de blokhut, met mijn watervoorziening. Jonge gele pruim, vorig jaar geplant. Een indringer die ineens naast de composthoop uit de grond is gekomen. Geen idee wat het is, iemand suggesties? En nog een sfeerplaatje die ik onderweg heb geschoten.
 8. Haha dank je! Er groeit alleen nog niet zo heel veel, dus dan denk ik dat hij nog veel mooier wordt!
 9. Hallo allemaal.. Mijn naam is Niels, ben 30 jaar oud en ik heb sinds december 2011 een stukje grond bij Volkstuinverening Elsbroek in Hillegom (afgekort TVE, vandaar mijn gebruikersnaam). Ik woon in een appartementje, en ik miste een tuin om lekker in te kunnen rommelen. Daarnaast hou ik van verse groenten en fruit, dus de keuze voor een volkstuin was snel gemaakt. Ik zie het als een sport om alles zo goedkoop mogelijk aan te pakken, dus ik heb Marktplaats flink afgestruind. Met als resultaat een leuk blokhutje waarvan ik vorige week de dakbedekking heb vervangen, en een kasje van ongeveer 6m2. Mijn tuin is ongeveer 9 bij 20 meter, oftewel 180m2. Wat verbouw ik zoal. Ik heb een grote perenboom geërfd van de vorige eigenaar, deze boom is redelijk berucht op de vereniging vanwege zijn enorme productiviteit. Vorig jaar helaas geen peren kunnen oogsten door de late vorst. Daarnaast heb ik ongeveer 25m2 aardbeien planten staan, waarvan ik vorig jaar emmers vol met vruchten heb kunnen oogsten. Ook heb ik een stoofpeer staan, een appel, een pruim, rode bes, zwarte bes, framboos en een kruidentuin van ongeveer 5m2 met o.a. diverse soorten munt, peterselie, bieslook, tijm, citroentijm, citroenmelisse, laurier, oregano, etc. Voor mijn kas staan 5 mooie rabarberplanten, en ik heb al volop ui gezet. In de kas ben ik van alles aan het voortrekken: bloemkool, broccoli, peper, paprika, aubergine, courgette, trostomaat, basilicum, rozemarijn en peterselie. Zodra ik wat meer wegwijs word op dit forum zal ik mijn bezigheden vast en zeker blijven delen, ik hoop hier ook veel te leren want ik ben nog maar een beginner. Tijd voor wat plaatjes. Zo zag mijn stukje grond er uit voor oplevering: En wat recentere foto's. Het uitzicht vanuit mijn blokhutje. Vorige zomer, mijn vriendin wilde even afkoelen. Koeienmest laten bezorgen. Ik teel op zandgrond, dus elk jaar bemesten is een must. Het kasje toen hij net geplaatst was. Inmiddels is hij voorzien van witsel om het directe zonlicht wat te beperken. Het complex ligt midden tussen de bollenvelden, deze foto is gemaakt voor de ingang van het complex.
×
×
 • Create New...