Jump to content

marije124

Members
 • Posts

  234
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by marije124

 1. Niemand de oplossing voor mij? Ik gooi nu hele malen eten in de kliko en de andere dag zit het op de andere bladen
 2. Ik heb meerdere foto's maar hoe plaats ik die hier?
 3. Hallo, Ik ben al de hele dag aan het zoeken maar vind geen echte oplossing tegen mineerders in o.a. mijn snijbiet en mijn eeuwig moes. Niets doen is geen optie want ik hoop het toch ooit te eten maar spuiten met een niet-biologisch middel ook niet om dezelfde reden. Aangetast blad weghalen...........ook dan kan ik het niet eten dus.................is er iets wat ik nog kan doen zodat ik toch snijbiet en eeuwig moes kan eten? Ik word hier een soort van wanhopig van eigenlijk.
 4. Ziet er goed bedacht uit. Mag ik vragen met hoeveel je ervan wilt eten? Ik heb zelf 2 bakken omdat ik me niet kan voorstellen uit 1 vakje genoeg te halen maar misschien zie ik dat wel helemaal verkeerd? De tijd zal het leren.
 5. Geldt dat ook voor bosui? Dan heb ik het instinctief per ongeluk goed gedaan
 6. Ik zou snijbiet en wortel omwisselen. Snijbiet kan het beste op de hoek heb ik ooit gelezen.
 7. Ik ben ook net begonnen, met 2 bakken. Om te klimmen heb ik wat 'oude' droogbonenrassen. Lijkt me heel leuk. Verder heb ik er zo'n beetje in wat jij ook hebt. Sla waarschijnlijk veel te veel en snijbiet wil niet op komen:-(
 8. Ik heb ze naast elkaar staan en de bladmoes komt al op en de raapstelen nog niet dus er zal inderdaad verschil in zitten
 9. Dank je wel. Inmiddels weet ik dat de derde soort yin yang boontjes zijn
 10. Kan iemand mij iets vertellen over de volgende oude soorten bonen? Zoals wanneer zaaien en oogsten, moet je ze pellen/doppen en wat voor maaltijden maak je ermee? Zijn ze te bewaren? Ik kreeg ze gisteren aangeboden en heb uiteraard dankbaar geaccepteerd maar google helpt me hierin niet veel verder. Jullie wel? Het gaat om de volgende soorten: Heilig Boontjes, kardinaalsmuts en dan nog half bruin half wit. Ik heb echt geen idee of je net als bij erwten alleen de boon eet of net als bij sperciebonen zeg maar.
 11. Hallo, Kunnen de experts hier mij vertellen of bladmoes en raapstelen dezelfde groente is? Sommige sites zeggen van wel en weer andere zeggen van niet. Ik dacht toch zelf dat je bladmoes gekookt als spinazie kon eten en raapsteeltjes rauw in een stamppot. Ik heb daarom allebei gezet maar ik ga nu twijfelen. Wie weet het?
 12. Ik heb ze ook zojuist ontvangen. Ontzettend bedankt. En ik stuur jou morgen wat terug. Vandaag kom ik niet meer in het dorp
 13. Dat zou geweldig zijn maar zo te zien woon je niet hier in de buurt?
 14. Hoi, Is hier iemand die in de buurt van Oeffelt woont en die voor mij een stekje eeuwig moes heeft toevallig? Zaad is nergens te vinden en als ik bij Vreeken een plant bestel komt daar 9,90 verzendkosten bij Mocht iemand het hebben dan vergoed ik uiteraard de kosten.
 15. Dank voor de reacties. Snijbiet eet ik altijd gekookt dus dan maar 2 vakken doen? Het is mijn lievelingsgroente Ik was van plan om snijsla, rucola en veldsla te zetten en die te mengen. Volgens mij is van alle 3 een vak dan toch voldoende? Spinazie lust ik eventueel ook rauw dus dat is even uitproberen dan. Doperwten 8 planten. Zijn die eruit voordat de bonen erin moeten? Wat een gepuzzel. Volgens mij heb ik jaren nodig om het te leren. Knoflookteentjes moet je daar het velletje afhalen voor je ze in de grond stopt? Raapsteeltjes heb ik liggen. Hoeveel in een vakje en hoeveel vakjes? Wat kan ik nog meer in die vakjes doen? 32 lijken me zo vol, toch?
 16. Hoi, Afgelopen weekend heb ik eindelijk 2 moestuinbakken gekregen. Ik ben een absolute beginnen maar inmiddels heb ik al wel gevonden hoeveel er van elke plant in een vakje kan maar dan blijft mijn vraag: Hoeveel vakjes zet je bijvoorbeeld van spinazie of snijbiet of worteltjes, doperwtjes enzovoort. Ik ben maar alleen maar ik denk niet dat een vakje voldoende is om 200 gram groente te krijgen? Zijn 9 spinazieplanten genoeg om een keer spinazie te eten? 4 snijbietplanten? Hoeveel gram zijn 16 ronde worteltjes? Hopelijk kan iemand me hiermee verder helpen?
 17. Hallo, Voor wie zoiets eventueel nog zoekt: Ik heb vanavond een Kochstar weckketel (electrisch) plus ontsapper inzet op marktplaats gezet. Ik weet niet of ik de link hier mag zetten maar zo niet dan wordt hij vast wel verwijderd, bij voorbaat excuses dan. http://www.marktplaats.nl/a/huis-en-inrichting/keuken-potten-en-pannen/m751004777-elektrische-weckketel-ontsapper.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr Groetjes, Marije
 18. Tot nog toe is veldsla altijd mislukt bij mij. Het groeit nauwelijks. Maar ik heb nog zaadjes en zou het idd een keer in het najaar kunnen proberen.
 19. Hoi, Omdat ze in het tuincentrum alleen maar andijvie en brocoli hadden kom ik hier even vragen welke plantjes je nu nog kunt zetten (ik denk bv. aan boerenkool) en waar je die nog kunt kopen? Ik ben door omstandigheden wat erg laat dit jaar en heb een aantal dingen in bakken gezet/gezaaid (snijbiet, andijvie, pluksla, rucola, raapsteeltjes, blauwe groninger) en nog een aantal bakken over. Wat kan nu nog?
 20. Volgens mij klopt dat allemaal helemaal. Dank je wel maar........... Nou weet ik nog niet hoe ik dat spul koken moet
 21. Nope, linkje: https://www.gardenseeds.nl/product/snijmoes_blauwe_groninger/
 22. Dat is snijbiet en dat is een hele andere groente. En om het duidelijk te houden bestaat er ook nog bladmoes en dat schijnt een andere naam voor raapsteeltjes te zijn
 23. Snijbiet is dus ook weer iets heel anders dan snijmoes (blauwe Groninger voor de googlers ). Snijbiet ken ik al jaren en is heerlijk inderdaad.
×
×
 • Create New...